Румен Радев: България има голям принос в борбата срещу нацизма!

Очакванията към служебното правителство са огромни, отговорностите - големи
Обновена: 9 май 2021 09:26 | 9 май 2021 08:55, Петя Славова
298

Снимка: БГНЕС

  "Нека първо да споменем, че днес отбелязваме две важни събития. Не трябва да забравяме зверствата на нацизма. Да помним саможертвата на онези, които изправиха достойно глави в защита на човечеството". Това заяви президентът Румен Радев след като заедно с вицепрезидента Илиана Йотова поднесоха цветя пред Паметника на незнайния войн.

Държавният глава припомни, че днес страната ни отдава почит към случилото се на 9 май. " България има голям принос в борбата срещу нацизма и най-вече да отдадем почит на все още останалите живи наши генерали, които и до момента ни показват какво е жертвоготовност и патриотизъм.", заяви още Радев.

Президентът коментира  думите на премиера в оставка Бойко Борисов, че за шоуто в парламента са харчени по 19 млн. лв. на ден. "Вече отговорих на този въпрос. Сегашната корупция ни излиза най-скъпо от всичко. По-скъпа от избори, по-скъпа от харчовете за Народно събрание"..

Още по темата

По думите му, за да имаме избори възможно най-рано, трябва да изчакаме да дойде поне 11 май за да може той да издаде указ за назначаване на служебно правителство.

"Ще направя всичко възможно да имаме по-възможно най-бързия начин да имаме служебно правителство.", обеща държавният глава.

"Служебното правителство има много малък времеви мандат. Очакванията са огромни, отговорностите - големи. Въпрос на баланс е да се намери този екип, за да свърши тази трудна задача.", заяви още Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Р.радев= Т.живков!!! Срам и позор!!!
170
3
 
19
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Екатерина Захариева поздрави гражданите по случай Деня на Европа
169
4
 
23
 
! Отговори
ЧЕТЯЩ преди 2 години
ТОЗ ФИГУРАНТ ПО ПОРЪЧЕНИЕ НА РЕШЕТКАТА УСПЯ С ЕДНО ЮМРУЧЕ ДА ВЪРНЕ БГ В 90 ГОДИНИ И РАЗДЕЛИ БЪЛГАРИТЕ -ПО ВОЛЯТА НА ГНОМА ОТ КРЕМЪЛ- РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ!!!! И СЕГА ЩЕ ЧАКАТЕ ЧЕРЕПА ДА ВИ ОПРАВИ ЕДНО ХУБАВО ААААААА!!!!!!!!!!
168
2
 
18
 
! Отговори
Уво 2021 преди 2 години
Съд, разжалване и затвор за предателя родоотстъпник *** на Москва
167
3
 
21
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Поробителите на България чийто слуга е нашия фигурант са още на етап на развитие "Ватенки и кални гумени ботуши"! Това е и причината България 20 години от 1989 г. да тъпче на едно място! През управлението на ГЕРБ тая държава тръгна напред, точно защото тежката червена олигархия беше лишена от възможността да изсмуква финансовите потоци генерирани от икономиката! Законния бизнес се развиваше нормално, незаконния беше смачкан! Всеки уикенд магистралите не можеха да поемат почивния трафик!
166
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ че покрепям Хитлер.. Оня е бил Т.ЪП и АЛЧЕН и затуй е свършил ЗЛЕ както българския цар Фердинанд..НО ако Хитлер беше спечелил тая война и ако не беше толкова Т.ЪП, България щеше да е 2 ( два ) пъти по- голяма..През 1945 г, Съветските комунисти сложиха свои хора в цяла Източна Европа , дори и Германия да приказват за лошия Хитлер... Само че СССР подкрепяше- Сърбите, които ни ОТКРАДНАХА Македония през 1913 г,.. А през 1885 г, ОПИТАХА да ни ОТКРАДНАТ Източна Румелия и да ОТВЛЕКАТ българите там
165
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След поредната загуба с от ГЕРБ Корнелия Нинова решила да се покрие. Сложила си бяла коса, забрадка и окъсано палто. За да се увери, че е добре дегизирана отива при една бабичка, която продава семки до стадиона и я пита:- Бабо познаваш ли ме?- Да, ти си *** Нинова!- Как се сети бе, бабо!- Ама Курнелио, аз съм Румен Радев!
164
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 182 Сигурно визираш филма Знам какво направи миналото лято (I Know What You Did Last Summer) Ама не Р.Радев блъсна човека. Радев старши направи катастрофата и не беше миналото лято.Правиш връзка с филма или това е случайно съвпадение? ?
163
4
 
17
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Фигуранте, Хитлер трябваше да спечели! Ако беше станало така, България днес щеше да е една силно развита европейска страна, без мексиканци, а ти с руските си убеждения щеше да кълцаш камъни с кирката в някоя мина!
162
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Радев, започвате да приличате на баба от женския пазар. Как може да се излагате като кифладжия без кифли? Дайде едно доказателство поне.Така да се говори на хаос всеки може.Вие като президент щом имате данни трябва да ги дадете на следствието. Така като не казвате имена сте съучастник. Вие нищо не казахте и за ОЛАФ.Дни преди да сдаде властта служебното правителство одобри на закрито заседание решението за избор на нов изтребител Грипен. Ние не пасем трева.Знаем какво направихте миналото лято
161
1
 
10
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До всичко си объркалаДа, извинявай, пошегувах се! Знам, че Румъния взима Ю.Добруджа през 1913г. и 1919г /1916 практически е освободена,но отново след Първата Св. Война е дадена на Румъния/ , но през 1940г. нашата дипломация и дипломатически натиск на Великите Сили успява да ни върне Южна Добруджа. Русия изиграва гадна роля за Сев. Добруджа защото въпреки убеждението и на великите сили и на румънците, че това е бълг. територия, Русия направо я натиква в ръцете на румънците на Санстефанския дог.
160
8
 
2
 
! Отговори
Тикволандия преди 2 години
До тежък труд: "Радев е мерило за обществена справедливост"? И какво общо има тук обществената справедливост? Това е решение на НС.Ако бяхме имали г'лупостта да изберем Цецка вместо ген. Радев щеше ли да напишеш за нея същото?
159
11
 
4
 
! Отговори
До тролската дружина преди 2 години
До Омерзен: Още ли продължаваш с г'лупостите? Докога ще може да плаща бат'ти Бойко на троловете. "Унищожаване на демокрацията" - имаш ли хал хабер какво означава това и как се прави?И друг път съм писал, че тролването по гербаджийски опорни точки води до тотално о'глупяване.
158
6
 
20
 
! Отговори
тежък труд преди 2 години
С 15 бона заплата , 2 бона пенсия , пълна държавна издръжка и охрана, бай Радев е мерило за обществена справедливост.
157
5
 
15
 
! Отговори
Омерзен преди 2 години
Ей Руският Резидент имаш огромна вина за разрушаването на ДЕМОКРАЦИЯТА в РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ! МАРШ ПРИ ПУТИН И РЕШЕТНИКОВ!
156
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
do173 сигурно защото още прави коремното на лоста докато някои хора даже могат да станат министри даже на отбраната със свинските си телосложения и физиономии стига да са некадърни чалгясали нагли български връзкари
155
5
 
6
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До ? ! ? ... ? ! ?: Остави децата на мира - не ги използвай в спекулациите си по гербаджийската опорна точка "Всичко срещу президента Радев".
154
12
 
5
 
! Отговори
Ден победъй! преди 2 години
Смърт на фашизма, свобода на народа!Честит 9-ти май, денят на победата над хитлерофашизма. Вечна слава на Червената армия ОСВОБОДИТЕЛКА! Поклон пред паметта на всички загинали за свободата на Европа и на активните борци против фашизма и капитализма!
153
3
 
6
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
До Истукан: Да, нямаше ги в 45-тият парламент, но това не трябва да ни успокоява. ВМРО- НФСБ- КОД (все патерици на ГЕРБ) сега се обединяват, за да се пробват да минат 4-те процента на следващите избори.
152
7
 
16
 
! Отговори
? ! ? ... ? ! ? преди 2 години
Аба на този защо, даже и децата му викат ФИГУРАНТ ???