Кунчев: Много вероятна е нова вълна на коронавируса

Индийският щам неминуемо щял да влезе в Европа
11 май 2021 10:37, Елка Василева
168
Кунчев: Много вероятна е нова вълна на коронавируса
Снимка: архив, БГНЕС

До два-три месеца децата над 6 години у нас ще могат също да бъдат имунизирани. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред bTV.

По думите му е много вероятно да има нова вълна на коронавируса, но изрази надежда тя да не е през летния сезон.

„Много се надявам и да има нови изненади, дължащи се на нови варианти на вируса, те да бъдат в есенния сезон и да имаме спокойно лято“, допълни Кунчев.

Още по темата

На въпрос възможно ли е случващото се в Индия да ни сполети и нас той заяви, че това е малко вероятно.

„Там влияят доста други фактори. Огромният проблем там е, че хората не получават никаква медицинска помощ. Ситуацията преля в Непал, Шри Ланка, Бангладеш и на Малдивите, което значи, че трябва да допълним списъка от забранените страни“, каза Кунчев.

По думите му индийският щам неминуемо ще влезе в Европа.

Доц. Кунчев заяви, че общопрактикуващите лекари ще разполагат с всички видове ваксини.

„Досега „зелените коридори“ бяха зависими от доставките на ваксини, които пристигат в страната. В момента с тези количества имаме възможност да работим по всички канали“, обясни той.

„Засега личните лекари единствено не работят с препарата на „Янсен“, защото количествата са много малки и я насочваме към групи, които искаме бързо да бъдат имунизирани. Става въпрос за туристическия бранш“, поясни главният държавен здравен инспектор.

По думите му интересът към ваксината на „АстраЗенека“ рязко е спаднал почти до нула за нови ваксинации.

„Ако не се реши бързо на кого ще се дават останалите ваксини и по какъв начин, можем да похабим ваксини, което е жалко“, допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
116Ваксините не помагат срещу индийския. Само жестока карантина през лятото и нищо друго няма да помогне.
100
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, Кунчев, по-добре "да похабим ваксини", отколкото човешки живота. Напоследък зачестиха много смъртните случаите от тромбози след ваксиниране с АстраЗенека.И не плашете хората все с нови вълни. Е, ако си член на световната група от режисьори, знаеш предварително следващите сценарии...Ама вече и най-наивните започнаха да се убеждават, че всичко върви по предварително добре подготвен план. От време на време малко отпускате, после пак затягате - ПИСНА НИ !!!
99
16
 
5
 
! Отговори
трън преди 2 години
До 95,Добре е,че не знаете какво е реалното положение зад тези статии. Само да Ви разясня, че в тези статии е написано това което трябва да чуете и да повярвате в него.Изказването Ви е доста наивно.
98
33
 
3
 
! Отговори
до 107 преди 2 години
Нещо май бъркаш хората. Няколко души ти се присмиват, не съм само аз. Всеки има право на мнение. Важното е, че всеки един добре платен човек от тези, които издържаме икономиката и сме ценни за обществото, се ваксинира. Така е по цял свят. Особено добър пример е Израел. Както по-долу казаха- Израел никога няма да се прецака що се отнася до наука, военна техника, финанси и медицина.
97
1
 
15
 
! Отговори
Разяснение преди 2 години
16. И той ще направи, щото на всички - малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби - да се даде белег на дясната им ръка или на челата им,17. та никой да не може нито да купува, нито да продава, освен оня, който има тоя белег, или името на звяра, или числото на името му.18. Тук е мъдростта. Който има ум, нека пресметне числото на звяра, понеже е число на човек, и числото му е шестстотин шейсет и шест.
96
31
 
4
 
! Отговори
до 101 преди 2 години
Ставаш малко смешен с теориите си. Нали си чел научни статии, нали твоите велики учени казвали как PHK терапиите водят до рак (недоказано и невярно)? Сега някой ти казва, че други топ учени твърдят обратното и ти не вярваш. Тоест, вярваш на това, което ти изнася. Едно ще ти кажа- Израел никога няма да се прецака.
95
30
 
7
 
! Отговори
до 101 преди 2 години
Бедняци и ***, като теб, не ме интересуват. Естествено, че ще слушам топ учените, а не някакъв форумен мрънкалник, който няма пари за нищо (защото и акъл няма за нищо). Тихо, бедняк. Седни си и отивай да слугуваш за 2000лв..
94
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЛовджияЕла, ела, ще те шамаросам яко, само шамари, нищо друго. Продажни келемета!
93
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи през септември отново. Ваксинирани или не, ще ни споходят нови щамове. Говорим за Индия, че хората там умират, защото медицината не е на ниво. При нас след като на ден умират около 200 човека на ниво ли е? Може и ние да сме болен народ, но все пак видяхме, че не се справяме. Поне безплатни тестове да бяхте осигурили. Четох, че в целия свят има някакви минимални бройки, които повторно са се заразили, но при нас четох, че има повторени медици. Те влизат ли в световната статистика?
92
2
 
17
 
! Отговори
lesh преди 2 години
Е ще има нова вълна, това е ясно! Аз прогнозирам пик около 11 юли. След това ще има и вълна около президентските избори! Всяко обеществено-политическо събитие ще бъде къпано от ковид вълни!
91
3
 
34
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Айде - новите указания на Тьпунчев пристигнаха. До вчера разправяха колко били всичко наред и как до 2 месеца ще имаме "стаден имунитет" и ще хвърлим маските, а сега се оказа че понеже тиkвоча го изхвърлиха на бунището всичко едва сега започва.
90
29
 
9
 
! Отговори
до 95 преди 2 години
Ясно е, че ти, Бай *** с 2000лв. заплатка, знаеш повече от топ учените в САЩ и Израел. Ясен си. Айде марш сега! Научни статии бил чел... Падам... Подобни научни статии НЯМА. Това са ХИПОТЕЗИ. Недоказани хипотези от 80-те, откогато е бумът на PHK терапиите. Дали науката не е напреднала малко за тези 40 години, как мислиш? Особено генетиката. Като ми седнали някакви от МУ-София смешници "учени" да се изказват, и падам от смях.
89
5
 
32
 
! Отговори
До 95 преди 2 години
Не само е неграмотен ,а е и нагъл продажник! Ако ми беше баща ,щях да се откажа с държавен вестник от него! Сатан.исти!
88
6
 
8
 
! Отговори
Ловджия преди 2 години
до 81" Когато се обяви началото на Ловния Сезон за лов на Ковид-идЬотократи, тоя бих го "погонил" лично. Ще му набия в кухата кратунка 1000 вълни!"А, аз идвам за теб, заради такива тъ'пана'ри като теб сме на тоя хал.
87
3
 
28
 
! Отговори
Анархист преди 2 години
Зародишите няма ли да ги ваксинирате?!?!?!
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЕйСанитарите идват!!!
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЕйСанитарите идват!!!
84
12
 
2
 
! Отговори
Татул до 88 преди 2 години
Я се върни малко назад във времето преди изборите и виж кога се очакваха големите доставки на ваксини. Сигурен съм, че и ти си от тези олиг'офрени дето не вярват в короната и ходят и ръсят зараза напред назад. То и Славчо се кълнеше, че няма, ама сега друга песен запя.
83
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Същият френски прпфесор потвърждава, че кобиТо е лабораторна разработка на щам грип +HIV. За жалост всички "конспиратори" са потвърдени, а официалната власт са реалните конспиратори срещу здравето и бъдещето на човешкия вид. Не забравяйте монумента в Джорджия - докато не станем 500 млн. няма да спрат да редуцират с всички средства.
82
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новата вълна вече започна. Сега все едно сме началото на феврураи, когато тръгна плавно покачване. С тая разлика, че тогава най-ниските стойности бяха още по-ниски. Лятото може да намали въздействието на вируса, но не и да го занули. Сигурно сте забравили, че имахме всеки ден по 250-300 заразени на ден през юли и август, а първият починал тинейджър от Ковид в началото на юли - след матурите и абитуриентските балове. Но разбира се ,бурята започна в началото на октомври. Вече знаем защо.

Спонсорирани публикации