Ще останат ли бонусите от 1000 лв. за медиците?

Имало буфер в бюджета за тези, които са на първа линия
11 май 2021 11:02, Ния Христова
35
Ще останат ли бонусите от 1000 лв. за медиците?
Снимка: БГНЕС
"Допълнителните пари за медици се осигуряват от държавния бюджет, а не от здравноосигурителните вноски. Т.е. НЗОК е само една пощенска кутия – през нея парите минават и се плащат на колегите. Дали ще ги има или не – за това предстои да поговорим с новото ръководство на министерството". Това заяви председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров пред Нова тв.
 
"Тези пари са за хората, които са участвали в лечение и диагностика на болни от COVID-19", посочи още той.
 
"Смятам, че на този етап лекарите ще получат бонуса от 1000 лв., защото има предвиден буфер от 600 млн. в бюджета на държавата, записан и към бюджета на НЗОК, който е за тази цел", посочи Маджаров.
Още по темата
 
Маджаров отправи молба към ръководството на здравното министерство и НЗОК да бъдат предвидени средства и за заетите в лаборатории и рентгеновите кабинети. "Засега те не са включени, което не е честно", коментира той.
 
"Надявам се през лятото да гледаме малко по-спокойно на нещата и до края на сезона да не се налага да говорим толкова много за ситуацията с COVID-19", коментира той по повод епидемичната обстановка.

35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лесно се коментира, когато не си в огнището! Когато не си бил на мястото на болния, още повече на мястото на лекарите, сестрите санитарите! Не бъдете толкова злобни! Знаете ли как се работи 12 часа без да можеш дори да се нахраниш на обед, как от една сестра се слагат по 250-300 инжекции, два, или три пъти дневно, как се бориш за спасението на всеки пациент, как понасяш смъртта, заболяването на колегата, липсата на персонал? Не бъдете злобни, защото не знаете утрото какво ще ви донесе.Да сте здр
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен 007 преди 1 месец
Какви бонуси бе?! Вижте що народ измряха от ковид. Те хал хабер си нямат как се лекува този вирус, все още няма протокол за лечение, ама бързо бонус по 1000 лв. За какво? За рентгенова снимка, антибиотици и обдишване с кислород. Да не би да правят някакви сложни операции или к'во?!
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали се ваксинираха всички лекари още първата вълна. Да свалят скафандрите и маските, защото те вярват на ваксините.Бонусите трябва се спрат след месец, когато постигнем масов имунитет.
29
2
 
1
 
! Отговори
ха ха преди 1 месец
Лятото болни от настинки няма, те ще вземат корона бонуси!?! Айде стига преиграване!Ваксинирайте ги! Видя се че няма яко да се мре!
28
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никакви бонуси не трябва да има.
27
5
 
5
 
! Отговори
Шишо преди 1 месец
Не ги заслужават. Имам личен опит. Една рецепта по електронен път не могът да напишат.
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонемен преди 1 месец
Стига сте писали глупости навсякъде по медиите,че лекарите взимали по 1000лв ,а сестрите по 360лв.Всъщност след данъка лекарите взимат по 600лв,а сестрите 220лв...големите пари няма що...
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мошеници...кви пари бря...всичко да,се спира и корумпирания щаб също
24
0
 
1
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 1 месец
Докато се усвояваха Ковид пари на 1,2 и Ента линия, друго лекари лекуваха по къщите народа да не вземем да преизпълним Ковид плана за починалите от мега болестта, "Коеид"
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вдигнете им заплащането по принцип..... и така се създават условия гражданите да живеят така ,че да боледуват по-рядко.
22
1
 
11
 
! Отговори
Сестра преди 1 месец
Работя в болница и виждам мн нередности. Тези бонуси взимат и мн други не мед лица Ком специалист поддръжка общ работник зам директор гл счетоводител и др. На много хора не им се иска да свършва този ковид
21
6
 
11
 
! Отговори
да преди 1 месец
Когато са записвали да учат, полагали клетва и подавали молба за работа, са знаели какво се плаща, както и, че ще работят със заразни пациенти. Така, че...без разни добавки, за това, което ПО ПРИНЦИП трябва да работят.Електричарят също е застрашен да не го прасне тока, докато работи. Но няма 1000 лв.
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма да кажа къде, но има Ковид отделения, които делят една сграда с други и са организирани на първи етаж. По този начин всички работещи там минават по общи стълбища, асансьори и др където са и ковидистите. Само парадните стълби не са общи. Редовно има разхождащи се ИЗ мазетата и служебни асансьори облечени в скафандри. Добре, че повечето колеги го изкараха вече, но не е хубаво заради едни пари, да се правят отделения в неподходящи сгради
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Раформа на търговците
18
5
 
7
 
! Отговори
Народна преди 1 месец
Защо заплатата на президента е 20 пъти и повече над Минималната това са всеки месец бонусите на цяло отделение
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 15Трябва да въведат бонуси за брой излекувани пациенти.В момента една болница, ако остане без пациенти то тя ще фалира.
16
1
 
3
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
До 15по целият свят или само в твоето градче? :D
15
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да махат бонусите и случаите на ковид рязко ще намалеят!
14
0
 
2
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
мдам, изтриха ме :D Adorable..
13
4
 
7
 
! Отговори
Сестра преди 1 месец
Работя в инт отд и всеки ден се зблъсквам с ковид болни без бонуси не е честно Плюс това болните намаляха да се редуцират в няколко болници другите да работят нормално