Евростат отчете: България сред страните в ЕС с най-малък брой разводи

Най-много се развеждат в Латвия, Литва и Люксембург
13 май 2021 12:50, Красимир Ангелов
135
Евростат отчете: България сред страните в ЕС с най-малък брой разводи
Снимка: БГНЕС

България е сред страните в ЕС с най-малък брой разводи на всеки 1000 души, сочат данните на Евростат.

Само 1,6 на 1000 души се развеждат в страната ни през 2019 г., като тя се нарежда след лидерите в липсата на разводи Малта и Ирландия (0,7 развода на 1 000 души), следвани от Словения (1,2), Италия (1,4) и Хърватия (1,5).

За разлика от тях, най-високите нива на разводи са регистрирани в Латвия, Литва и Люксембург (всички 3,1 развода на 1 000 души), Кипър (2,6) и Швеция (2,5).

Още по темата
Относно статистиката за браковете, България държи златната среда в ЕС - 4,2 на 1000 души през 2019, слабо увеличение от 2018, когато браковете са били 4,1 на 1000 души.

През 2019 г. страните от ЕС с най-голям брой бракове спрямо населението са Кипър (8,9 брака на 1 000 души), Литва (7,0), Латвия и Унгария (и 6,7), и Румъния (6,6). Те са последвани от Словакия (5.4), Дания и Малта (5.3), съобщава БГНЕС.

За разлика от това, най-ниските нива на бракосъчетание са около 3 брака на 1 000 жители, които са отчетени в Италия (3.1), Португалия и Словения (и двете 3.2), следвани от Франция, Испания, Люксембург (всички 3.5).

Дългосрочната тенденция в Европейския съюз показва, че броят на браковете намалява, докато броят на разводите се увеличава.

От 1964 г. процентът на бракосъчетания в ЕС е спаднал от 8,0 на 1 000 души през 1964 г. до 4,3 през 2019 г. В същото време процентът на разводите се е увеличил повече от два пъти - от 0,8 на 1 000 души през 1964 г. до 1,8 през 2019 г.


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
0
 
! Отговори
Така е преди 1 месец
Защо жената да има право 50% върху всичко, когато си намери друг по-богат любовник, защо трябва да ограбва бившия си мъж, когото е мамила и унижавала?
95
0
 
1
 
! Отговори
Най-бедни затова преди 1 месец
В България хората нямат пари да се женят нито пък още повече пари да се развеждат и да плащат заплати и високи такси по адвокати и съдилища.Като в арабският свят най-добре, когато мъжът каже три пъти върви си *** и вече се счита съжителството за прекратено чиста и практична работа.
94
0
 
2
 
! Отговори
Полезно преди 1 месец
Ще бъде са правят скрининг наблюдения на полово предаваните болести от безразборни интимни връзки на живеещите на семейни начала това са огнища на зарази.
93
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Елън Мъск - 3 развода.Доналд тръмп - 2 разводакога ще ги стигнем американците?
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимна 91Ти така ли си?За какъв се омъжи?
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Безос се разведе.Гейтс се разведе.Аз не мога да си го позволя. Затова няма да се женя.
90
1
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 86 преди 1 месец
Не знам с кого спориш, но тук за емоции място няма. Трябва да се знае как стоят нещата, но май не ни се дава пълна информация.Преди време чух от моя по-възрастна колежка, че всъщност ергенския данък си съществувал под друга форма, все пак го удържали от заплатите. Затова попитах нашата счетоводителка, но тя ми каза едва ли не да си гледам работата. Не знам дали не беше наясно, защото е простоватичка. Или се отнесе така, защото съм от най-младите. Или знае, но просто не иска да каже.
89
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма разводи, защото няма бракове. Българският мъж масово не ще да се жени, обикновено се сеща към средата на 40-те си години, че си е пропилял живота и усилено почва да си търси съпруга само дето повечето дето той си ги търси (млади и оборотни) вече са се омъжили за други мъже, най-често чужденци. Ех тежък е живота... да...
88
0
 
12
 
! Отговори
Анонимeн преди 1 месец
Така е, защото никой не ще да сключва брак !
87
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пробвах развод , сметнах , скъпо излиза и съм обвързан Един приятел се разведе и оная му взе апартамента , колата , част от банковата сметка , издръжка плаща за детето Добре , че ската малко пари и си купи една гарсониера , та му е спокойно
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 85 "ХАХахахха! При монархията, поне беше отркито, койт ти е цар."Докато не се гътне някой съветник и не излезе, че царя и обувките не може да си върже без него. ;)
85
0
 
3
 
! Отговори
Православен славянин преди 1 месец
Тука са и женят по малко !
84
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Щом не се бракуват"върнете им ергенския данък в заплатите."Странно! Как така нещо толкова абстрактно, измислено и несъстоятелно, като някой чиновник, нает за да ми подобри живота, решава че има едва ли не Божественото право, да ми прави живота тежък, защото не искам да се обвържа с човек, в чиято обич не съм сигурен? Ти си жалък роб. Роден си роб, живееш като роб и ще умреш като роб. За такива като теб, аз милост нямам. Но виж ... камшик имам.
83
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До анонимен 81ХАХахахха! При монархията, поне беше отркито, койт ти е цар.
82
0
 
0
 
! Отговори
От 79 преди 1 месец
До анонимен 82Просто отговорих на така наречения ариец.Теорията, на която той е последовател, е отпреди два века. По-късно са правени експерименти с животни и птици. Това, което написах в моя коментар, го прочетох в някои статии още преди време. При някои животни, в половите пътища на женската оставали понякога следи от семенната течност на мъжкия екземпляр, с когото е имала полов контакт. Обикновено се запазвали няколко дена, а понякога до два месеца.Това е, което прочетох. Не съм биолог.
81
0
 
4
 
! Отговори
мхм преди 1 месец
Защото струват па ри, а то не че има много бр акове.. а да не гово рим за де ца.. на последн о място в св ета по при раст (ние сме на ми нус)
80
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Стига глууупости - не се съхраняват никакви други гени. При ДНК АНАЛИЗИТЕ ГЕНИТЕ СА САМО ОТ ДВАМАТА РОДИТЕЛИ. СТИГА СТЕ ПЛЕЩИЛИ ПРОСТОТИИ
79
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Надявам се, че са по-малко поради малко бракове, а не поради овчеееедушие. Който държи всъщност на живота си и точно на брака, не търпи и се развежда. Бракът е анахронизъм като монархията.
78
4
 
5
 
! Отговори
анонимна преди 1 месец
Повечето бракове са пълен фалш. Пенсионерка съм и познавам достатъчно. Няма нужда от брак, няма нужда да траеш някого било то заради деца или хората. И едните, и другите в крайна сметка си гледат собствения живот, а вие траете, докато се споминете.
77
3
 
2
 
! Отговори
До Ариец (№ 72) преди 1 месец
Не знам какви телета са те гонили, та от стреса не си разбрал какво си чел относно хипотезата, наречена "телегония".Правени са многобройни експерименти. При бозайниците - И ТО САМО ПОНЯКОГА - следи от семенната течност на един партньор може да оцелеят ЗА КРАТКО ВРЕМЕв половите органи на женския екземпляр - от няколко дена до най-много 2 месеца.И ако случайно през този период женският бозайник зачене от друг мъжки екземпляр, в потомството може да се съхрани нещо от ДНК-то на предишния партньор