От ГЕРБ питат: Кой предложи Спецов, бил ли е в Дубай?

Ананиев обяви, че е бил под натиск от Радев да уволнява
Обновена: 14 май 2021 13:40 | 14 май 2021 13:40, Веселина Йорданова
517
От ГЕРБ питат: Кой предложи Спецов, бил ли е в Дубай?
Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ разкритикуваха остро рокадите на служебното правителство с мотива, че нормалният ритъм на работа се разрушава и декларираха, че ще следят ситуацията с финансите на държавата.

Бившият финансов министър Кирил Ананиев заяви на пресконференция, че наследникът му Асен Василев е "станал маша за постигане на целите на други хора".

Още по темата
Освен това Ананиев обяви, че в първия служебен кабинет президентът Румен Радев е поискал лично от него същото - освобождаване на шефовете на приходните агенции и да увеличи с 300 млн. лева бюджета на МО. Той обаче не се поддал на този натиск.

По думите му това желание на Радев довело до силно напрежение в работата, което се отразило и на резултатите им.

"Трябваха ми месец и половина-два, за да върна самочувствието на тези хора и да върнем приходите в онзи темп, в никакъв случай не трябва да допускаме това напрежение сега, защото се намираме в кризисна година", подчерта Ананиев.

Той опроверга да има намаление на приходите и съобщи още, че от ГЕРБ поемат ангажимент да следят ситуацията с финансите на държавата.

От партията подчертаха, че имаме служебно правителство, което не носи политическа отговорност, защото е назначено и няма парламент, пред който да се отчита.

И попитаха - с какво смяната на шефовете на приходните агенции ще допринесе за честността на вота, като заподозряха, че назначенията имат връзка с бизнесмена Васил Божков и неговата партия.

Сред зададените на брифинга от Тома Биков въпроси бяха бил ли е новият шеф на НАП в Дубай през последните години и "кой е вкарал в МВР учредителка на партията на Васил Божков".

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че партията не понася щети от тези действия и не става дума за "бият нашите", защото освободените не са членове или симпатизанти на ГЕРБ.

Всеки има право да си подбира екип, с който да работи. Съществени са два въпроса - всички тези нови кадрови попадения чие предложение са, защото не са се появили от нищото, и кой ще носи отговорност за техните действия, заяви той.

Дончев каза още, че може поименно да изброи колко хора е освободил в администрацията и че подобни "екзотични мероприятия" са обречени на неуспех.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


517
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оня дългия май прав ще се окаже з а "изчегъртването" щом тия така надават вой, значи нещо много ги стархува
35
14
 
15
 
! Отговори
Конкретно преди 3 години
Тия тримата скоро ще бъдат в райе за дълго.
34
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво ревете бе?! Директоракта на НАП отдавана трябваше да бъде уволнена заради теча на данните. Да неговорим за несъбраните данъци от големите играчи -любимци на ББ. Шефът на митниците отдавна трябаше да бъде даден на прокурор за нелегалното карго на "нашите хора"!Новият шеф на НАП бил културист, спортист, ама спец по данъчните кражби. И Бойко беше пожарникар еднокнижник пък повече от 10 години е министър председател!Трябва чегъртане, яко чегъртане! Трябва да си отвоюваме държавата!
33
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да е зле това момче от Харвард да вкара Киро Тефтера и всички калинки от министерството на финансите в затвора. Какво означава началник на приходна агенция системно да не си върши работата и да получава от моите пари заплата в хиляди от години. Въпросната служителка в затвора, имуществото ѝ конфискувано в право на държавата. Няма да тормозим децата й както правят Гешев и "прокурори"
32
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може ли БНТ да бръкне в златния фонд и да пусне запис от някоя ковид пресконференция на Ананиев като здравен министър. Народът има нужда от развлечение.
31
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Анаиев да каже какво стана с онези 700 милиона, които изчезнаха при неговия племеник и после да го раздава умно по пресконференции. И на децата им е ясно, че НАП, Митници и разни агенции са тези които пълнят нечии чекмеджета.
30
12
 
17
 
! Отговори
Предприемач преди 3 години
Нещо против Дубай ли имате. И вашия шеф Д. Пеевски е резидент там! Томи Биков нещо да каже по въпроса???
29
15
 
18
 
! Отговори
Гого преди 3 години
Тия от ГЕРБ сами си го вкарват!!!
28
13
 
20
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Още седмица-две ще слушаме Коледната песен на прасето, а на 11.07.2021 оглозганите му кокали ще отидат в екарисажа на историята. Едно позорно десетилетие от българската история ще бъде изпратено и след време никой няма да си го спомня. Затворите очакват с нетърпение Толупите и Калинките за да усетят как е ... с 200.
27
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво беше това "герб"?
26
7
 
6
 
! Отговори
Осман Мемед бей преди 3 години
Ще играете по cвиpkaта!
25
4
 
33
 
! Отговори
Mitaka преди 3 години
Специално при НАП и митниците много лесно ще се види дали ще има увеличение на приходите или намаление или без промяна.
24
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербери!
23
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ние питаме КОИ бяха тия?
22
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А що не питате къде е Шиши ?
21
12
 
28
 
! Отговори
само така преди 3 години
Ще плачете и за НАП--чадър над големите крадци надявам свърши!
20
18
 
36
 
! Отговори
Непозната преди 3 години
Не знам как м*фиотите от ГЕРБ имат очи да питат каквото и да е след безобразното си 11-годишно управление. Наистина са големи г*онсурати!
19
15
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма никакво значение къде е бил,важното е да поразрине Авгиевите обори които вие завещахте на България!
18
17
 
39
 
! Отговори
Визионер преди 3 години
Предвид начина по който последните години герб мачкаха бизнеси и хора няма никакъв шанс да очакват милост от същите тези хора. Отмъщението ще е брутално.Въобще лош късмет е да си гербер сега
17
12
 
37
 
! Отговори
A преди 3 години
Айде бе, а Гербаджиите като дойдат на власт не правят ли веднага същото? Пример - тогавашният областен управител на Монтана Ивайло Петров (некомпетентна прoста гaд) се саморазправи с всички служители - дългогодишни експерти, които бяха работили при правителства на всички партии, че чак изгони и чистачката и деловодителката. И това ставаше навсякъде с идването на Герб на власт. Хак да им е сега!