Правителството назначи нови областни управители, само в 4 няма промени

Шефовете на службите не се явили на среща с Янев преди, дошли днес
Обновена: 19 май 2021 15:12 | 19 май 2021 14:45, Веселина Йорданова
186
Правителството назначи нови областни управители, само в 4 няма промени
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Правителството назначи нови областни управители, като само в четири области засега няма новоназначени, а функцията е поета от заместници на досегашните. Те ще бъдат попълнени в близките дни.

Това съобщи говорителят на служебния кабинет Антон Кутев на брифинг в МС.

Още по темата
Той мотивира рокадите с "гарантиране и търсене на възможности за честния вот, намаляване на купения и корпоративен вот".

Утре в 9 часа новите областни управители ще приемат постовете си, а до няколко дни се очаква и да бъдат официално представени на пресконференция.

В отговор на въпрос Кутев обясни, че службите, чиито шефове са в дълъг неплатен отпуск, работят с техните заместници. Причината е, че миналата седмица премиерът Стефан Янев ги е поканил на среща, на която те не са се отзовали. Днес са се явили с идея за среща, но пък премиерът е бил зает със заседанието на правителството и такава не се е състояла.

Кутев не можа да потвърди дали това означава, че началниците на ДАНС Димитър Георгиев и на разузнаването Атанас Атанасов са спрели отпуските си.

Цялата драматургия с шефовете на служби можеше да бъде изработена по-добре от тяхна страна, като още миналата седмица дойдат на срещата, коментира още той.

Кутев посочи, че от седмица премиерът Янев работи добре със заместниците на двамата. Той не коментира и дали Атанасов и Георгиев ще бъдат освободени, като посочи, че това зависи от премиера и президента.

Служебното правителство е обсъждало днес технически детайли около подготовката на изборите на 11 юли. Кутев увери, че не се подценяват и възможни казуси с машинното гласуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
1
 
! Отговори
Найден преди 2 години
До Бай Кольо - до там няма да се стигне,защото е нелицеприятна-траурната дейност . Виж, ако са престижни длъжности предполагащи и много пари ...СТАВА !
120
1
 
7
 
! Отговори
+++ преди 2 години
Всичко ми е ясно, само не ми е ясно кой ще плаща обещетенията за неправилните уволнения.Всички ще съдят и ще бъдат върнати защото са уволнени неправомерно.Кой ще понесе финансовата тежест защото тези са на високи постове и са с високи заплати.
119
2
 
4
 
! Отговори
Бай Кольо преди 2 години
Ами такова,не че ме засяга,ама да попитам,а кога ще сменят шефовете на грабищата ?!Не за друго,ами нали ,таквоз,нали и там трябва да се сложат "наши хора " -да не се закъсня -ва, значи...Освен това,макар,че е още рано,ама и пъдарите по бостани и градини трябва да се сменят,защото,нали...
118
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, и? Юли месец ще ги върнат отново! Само се хвърля прах в очити на хората.
117
6
 
3
 
! Отговори
До Loyko преди 2 години
Историята показва, че минаването през военна хунта оздравява държавата и обществото - трябва и да ти давам примери, или сам можеш да си прочетеш историята.
116
5
 
12
 
! Отговори
Loyko преди 2 години
Нека не забряваме,че Радев беше избран за Президент единствено за да бъде в противовес на Борисов и да има баланс на властите. Сега вървим твърдо към военен режим /Хунта / и това трябва да го спрем на 11 Юли.Никога не трябва да се дава еднолична власт на военни, които не знаят какво означава Демокрация.
115
6
 
11
 
! Отговори
Бунгар преди 2 години
Да спрем настъплението на Хунтата на 11 Юли. Нека да не ни представят натрапването на Хунтата като борба за честност и справедливост. Къде е тук Демокрацията???
114
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как върви превратът? След чистката, какво? Безпардонни кадри като Рашков и Кутев сега колят и бесят. Но нека българите да си припомнят как се държаха политиците при всяко червено правителство, защото беше отдавна и са забравили.
113
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тълпи службогонци милиционер роднина военен милиционер роднина военен ...
112
8
 
10
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Неявилите се ги уволнете,това си е саботаж,неспазване трудови договори и ангаживенти...да отидат да работят във фирмата на борисов...няма да им плащаме през данъците си...Народа ни ви плаща да работите за просперитета му...вие ни ограбвате и продавате бъдещето на децата ни...самозабрлавили се престъпници!!!Съд и Затвор за престъпниците!!!Защо в Румъния може...а у нас не???
111
12
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен А когато цели квартали роми гласували за БСП(докато те управляваха) или за ДПС,това беше в реда на нещата?Но понеже сега те са гласували за ГЕРБ(така омразен за някои,а и не доказано,че е така),то вече се надига вой до небесата.Лицемерен народ сме!Нищо, бъдете спокоен.На сл.избори,ако спечелят ИТН(не дай боже!),ромите после ще гласуват за тях.Такъв етнос са и ГЕРБ с това няма нищо общо.
110
25
 
12
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
Интересен момент е цялата смяна.... този път Президента на България наистина се опитва да има честни избори. Това май никгоа не се е случвало
109
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а дано свършат работа за честни избори Като си помисля как цели квартали с роми как гласуват за ГЕРБ , а има едно село във Врачансо с. БОРОВАН там ме е срам да кажа че това са избори , там публична тайна е какво прави ДПС безнаказано
108
17
 
17
 
! Отговори
antrazit преди 2 години
Тия за 3 месеца ще съсипят държавата а какво остава за година.
107
10
 
6
 
! Отговори
Към предишния комент преди 2 години
Да ги спечели,който трябва,президентските също и най-важното да са честни,а това може да го гарантират само хора от ДС и комунисти и генерали от армията с рускиакадемии,УРА
106
13
 
23
 
! Отговори
Мирослав преди 2 години
Не беше ли задължение на служебния кабинет да подготвя изборите? Те май всичко друго правят,освен това което тряжва по закон да правят. Това ли е Връщането държавността за която президента все говореше,да нагласим наши хора,тези от комунистическите служби вече са на позиции министър и надолу на Божков хората са в НАП и зам.министри на БСП министри и зам.,абе много читав този президент бе. А може би това да сложим кадри на олигарсите и ДС на позиции е част от подготовката за изборите да ги спечел
105
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Абе защоKaкъв Оксфорд бе?Като гледам там има кадри от Техническия в Габрово и Стопанската в Свищов.Нищо лично,но се знае,че там е шансът за съвсем неможещите да станат вишисти.
104
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ortodoksalni kamikadzeta sa. she revat pak christianite...nema muslimanite.
103
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като прочетох биографиите на няколко от тях , пълен смях в залата . Ако това са подготвени кадри , нищо добро не ни чака.
102
11
 
32
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ТОВА НЕ Е ПРАВИТЕЛСТВО С 4 ГОДИШЕН МАНДАТ А Е ВРЕМЕНО С ЕДНА ДУМА ЕДНОДНЕВКА - ТОВА КОЕТО СЕ СЛУ4ВА Е РЕВАНШИЗЪМ- 4ИСКА , ПРЕВРАТ - НА ЕДИН ИНДИВИТ С БОЛНИ АМБИЦИИ- ВИКАТ МУ ФИГУРАНТА !!!!