Нинова обяви: Ще има голяма лява коалиция!

Соцлидерката вярва, че това ще доведе до промяна
Обновена: 21 май 2021 10:51 | 21 май 2021 10:30, Веселина Йорданова
236
Нинова обяви: Ще има голяма лява коалиция!
Снимка: БГНЕС

Голяма лява коалиция ще има, съобщи соцлидерката Корнелия Нинова на пресконференция.

Най-напреднали са преговорите с АБВ, "Движение 21" и "Нормална държава", но има и други, с които се водят разговори, стана ясно от думите й.

Още по темата
Инициативата за срещите е на Нинова, която заяви, че такава коалиция е необходима за България в условия на социално-икономическа криза и след 10-годишното управление на ГЕРБ.

БСП ще се яви на изборите на 11 юли като "БСП за България", тоест досегашният формат се запазва, а с останалите партии, които се присъединят, ще се подписват споразумения от утре, като първото ще е с АБВ. На 25 май е Националният съвет на БСП, който трябва да одобри окончателно формата.

"Този нов широк формат ще отвори диалога към политики в ляво-център, ще даде възможност за промяна в политиките в България и отваря широка врата за едно ляво-центристко управление", каза Нинова.

Тя изрази увереност, че ще доведе и до по-добър резултат на изборите за левите партии, но не посочи какъв. Да дадем на левите хора в България един знак за обединение, резултатът е, какъвто хората решат, посочи само соцлидерката.

В отговор на въпрос Нинова каза, че Мая Манолова е избрала своя път и в 45-то Народно събрание се е видяло, че той е различен от този на БСП. Не предвиждаме с тях ("Изправи се! Мутри вън" - бел.ред.) да водим разговори за обединение, уточни Нинова.

Къде и как новите партньори ще намерят място в листите, предстои да се уточнява. Засега е ясно, че Румен Петков и Георги Първанов няма да са в тях по тяхно желание, но ще излъчат представители на АБВ. Нинова нарече "интрига" информациите за евентуално явяване на Георги Първанов на президентските избори и подкрепа от БСП, която според нея е опит за клин между социалистите и президента Румен Радев.

Споразуменията ще са за изборите за 46-то НС, но е оставена възможност голямата коалиция да продължи заедно за следващи избори.

Тя коментира, че ако е вярно, че са подслушвани политици, е изключително скандално и трябва да се провери от компетентните органи.

Абсолютно недопустимо в демократична държава, вероятно с оглед да се събира информация преди избори, просто абсурдно. Очакваме органите, които отговарят за това, да направят пълни проверки и да кажат истината на обществото, заяви Нинова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
15
 
! Отговори
Поплавски преди 2 години
Леля Таня тревненска,се оказа предателска душа.Хитра като горска лисица,тя "прегърна" Нинова,за да си занесе *** в 46 -тия парламент.Остави Мая на средата на пътя,Мая,която вкара в НС тревненката нямаща и хабер да се случи това с нея.Предателски душици сме ние българите "юнаци"! Но има Господ,той гледа отгоре и ще раздаде правдата.
163
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП създава БКП
162
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 180Олекнали ти като защити руските разбойници?
161
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли в България поне един нормален социалдемократ за да създаде наистина българска лява партия. Все се появяват псевдо леви чиято единствена цел е да извадят България от НАТО и ЕС и да я тикнат в ръцете на руските сатрапи.
160
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, к.175:Освен Путин, Решетников, руската посланичка, Ленин и Сталин други руски имена знаеш ли? Аз не съм гербер, но други руски мена не зная. Мисля, че и вашият словесен руски речник не е по-голям, най-много да добавите МАСква и тАварищ. Ама се пишете бойковски *** и върли антируснаци.
159
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коалицията от партии по имена е голяма, но ако успеете да съберете десетина хиляди привърженици повече можете само да се радвате.
158
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С предишната голяма коалиция бяха трети, сега се присъединяват партии с по под половин процент на изборите. юююююуспех по пътя към четвъртото място
157
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Токсичността на БСП е не по-малка от тази на ГЕРБ! Болшевиките са част от статуквото, смокиновото листо на ГЕРБ в предния парламент!Мая Манолова вдигна най-много шум за далаверите на ГЕРБ в кратко съществувалия парламент. Затова предпочитам да гласувам за коалицията на Мая с Отровното дуо!
156
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова обяви: Ще има голяма лява коалиция! оглавявана от генерал Решетников и руския посланик Митрофанова.
155
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коалиция с партийки и движения с по 1% максимум 2% едва ли ще повишат значително резултата на БКП на предстоящите избори!Имайки предид, че изборите ще се проведат през Лятото, се очаква, че избирателната активност ще е доста ниска!Тъй, че повече от 15-16% едва ли наберете!
154
0
 
8
 
! Отговори
СТРАХ-ЛОЗЕ ПАЗИ... преди 2 години
НИНОВА Е В ПАНИКА И УМИРА ОТ СТРАХ ЗА ДА НЕ ИЗПАДНЕ В 4-та ПОЗИЦИЯ СЛЕД ДПС!А, ДАНЧО ЦОНЕВ И ДОГАН ---РАБОТЯТ АКТИВНО ЗА ТОВА! /...вижте колко са изборните секции в Турция../ СМЕХ!!!!
153
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ги е яд някои,че Нинова не допусна БСП да се превърне в ГЕРБ-2 и да си управляват вовеки с ГЕРБ 1
152
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"*** за България"
151
1
 
8
 
! Отговори
НДЗ преди 2 години
Даа. "Обединението прави силата" Стига да има убедени хора да го подкрепят,,г-жо Нинова. Аз доколкото виждам загубихте много от тях и то отдавна.
150
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарката ще даде ли оставка при нов провал или пак ще има други виновни.
149
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Госпожа приватизаторка пак ме разсмя, голяма коалиция с Абв и Дончева, които общо едва ли имат и 1 % привърженици
148
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов ги мачка като валяк
147
0
 
5
 
! Отговори
ко речи? преди 2 години
каква лява, то този митинт на гейовете на не е ваш 🤣
146
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Седерунгелски приватизатори Go home.
145
3
 
20
 
! Отговори
friend преди 2 години
Майко мила...тая вече удари дъното, готова е на всичко, само да докопа кокала. Жалка и злобна женица.