Доц. Николаева-Гломб: Индийският вариант чука на вратата

Всички варианти, циркулиращи в България, са представители на т.нар. британски вариант
23 май 2021 09:23, Елка Василева
133
Доц. Николаева-Гломб: Индийският вариант чука на вратата
Снимка: архив, БГНЕС

Индийският вариант чука на вратата, защото живеем в глобален свят, защото знаем, че имаме много голяма диаспора в Англия, а пък в Англия има много голяма индийска диаспора. Това заяви доц. Любомира Николаева-Гломб пред БНТ.

В момента всичко, което сенквенираме, се оказва, че е британският вариант и в това няма нищо чудно, каза доц. Гломб.

Още по темата

Всички варианти, които циркулират в България, са представители на т.нар. британски вариант.

Тя обясни, че тъй като е налице циркулация, а при циркулацията на един вирус възникват спонтанни мутации и в този британски вариант се е появила една мутация, която е довела до замяната на една аминокиселина.

"Тази замяна е характерно я има в паспортчето на бразилския вариант", каза вирусоложката и обясни, че поради това се е смятало, че има бразилски вариант на COVID-19 в България.

Доц. Гломб е категорична, че всички варианти, които циркулират в България, са представители на т.нар. британски вариант.

 


133
Още от Общество
Резервации, сертификати, застраховки - как да планираме почивката в чужбина
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
До 93 преди 2 седмици
,,В България няма....,,Много си уверен нещо.Като всеки илитерат.
93
2
 
3
 
! Отговори
лаборанта преди 2 седмици
В България няма лаборатория, която може да изолира вироса да не говорим за варианти !
92
0
 
4
 
! Отговори
MЯУ преди 2 седмици
и тази ли са я впрегнали да плаши хората ?!
91
0
 
2
 
! Отговори
Дио споров преди 2 седмици
Или обратното - английска диаспора във малка Англия... Ти, госпожо, не знаеш имената на прародителите си, сигурен съм, но коментираш и даваш мнение за неща, дето и халхабер си нямаш, идея нямаш за какво иде реч. Нито знаеш колко е територията на обединеното кралство, нито други статистически данни, и подробности... Съжалявам такива като тебе, невежи, лаици, некви живи същества дето си верват...
90
1
 
0
 
! Отговори
скоропоговорка преди 2 седмици
Един чук , *** с чук - "*** , чук" с тоя чук.Ако я цунзурират :Един 4yk c 4yk -4yka , 4yk c toq 4yk
89
0
 
6
 
! Отговори
да ама не преди 2 седмици
не само в англия но и тук има големи индийски общности
88
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до анонимен 86 ; Дали заради "грипчето" или заради други съпътстващи заболявания ,които на са лекувани ,а ? Защото: 1- от болести ,които не са ковид , не падат парички ; 2- хронично болните не ходят в болница от страх да не се заразят с ковид ;3-JP -тата не приемат болните , а ги лекуват по телефона и чак когато положението стане необратимо ги пращат в болница ;4- експерименти с болния с тонове лекарства, пък ако издържи и пр. действия на "перфектната" ни и "адекватна"здравна(парична) система !
87
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Анулирайте самолети от АНглия и контрол на границата за всеки който идва от чужбина с тест и 20 дни карантина.
86
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Фактите се, че заради подценяването на това "грипче", в България през 2020 година умряха около 21000 човека повече, отколкото ако смъртността беше както през предишните години и още около 13000 за първите 4 месеца на 2021.
85
9
 
0
 
! Отговори
Лука преди 2 седмици
Представяха ни вируса за смъртоносен, а ние не вярвахме. Всъщност смъртността е над 50%, умствена смърт при това сред не заразилте се.
84
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
дрън дрън, щяла да намалее с половин милион ако не се ваксинираме с великите ваксини. въобще вярвате ли като пишете тези глупости. масово се заразихме и не сме намалели с 500 хил.
83
5
 
8
 
! Отговори
Лука преди 2 седмици
Много внимание му отделяте на това грипче. Грипове е имало и ще има. Живейте си живота, не умирайте по 10 пъти на ден.
82
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Въпросът е каква ни е целта при тази епидемия. В Китай, Нова Зеландия и други държави целта е да се спре епидемията и те го направиха и сега там има само пренос на вируса от чужбина. В България целта на мутрите беше "да има достатъчно легла в болниците" и нито дума за спиране на епидемията. Сега нещата за България са ясни - или масово ваксиниране за спиране на епидемията, или масово заразяване и България ще намалее с над половин милион човека, но това разбира се ще стане за няколко години.
81
1
 
0
 
! Отговори
Щастливият Бил преди 2 седмици
много хубава новина сподели. чудесно. благодаря
80
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ваксинирането си има плюсове и минуси, но по мое мнение хората, при които смъртността е висока, трябва да се ваксинират, а всички добре знаем кои са те.
79
4
 
13
 
! Отговори
Да,да, ама не преди 2 седмици
До 74 И при всеки следващ мутант, щам..... ще правят бустер(демек подсилвач, подкарвач,ъпгрейд, ъпдейт...все тая) или пък нова ваксина, но вече с моите и твоите парички, а не от държавата с парички от моите/твоите данъци, такси...! Като не стана с грипните ваксини?!?!
78
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всички около мен се ваксинираха и вече са с две дози. Много малко са заразилите се и то почти всички през ноември 2020 и само трима починаха от Ковид-19. Останалите още се възстановяват, макар че вече са значително по-добре.
77
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До ???и за чий ни говориш за статистиките си, манипулаторче. да плашиш хората с вярванията си и числата си. нали това ти е целта на финала - да ги е страх от ковида и да си сложат ваксините ви. затуй ти плащат да пишеш разни неща. на мен не ми плащат. днес имам време и се забавлявам с такива като теб. и пак, ваксинирай се.
76
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
всички около мен се зазариха и го изкараха на крак и децата също. на партита ходихме, на концерти и т.н. отново моя скромен призив към всички радетели на ковид ваксините да се ваксинират задължително. моля ви, ваксинирайте се, спасете си живота и този на близките си. не ми пишете алабалистики, просто се ваксинирайте и си свиркайте. който не се е ваксинирал, няма право да говори за великите ваксини като спасението. трябва пример да дадете, другари. относно 5G, не е в областта на моите конспирации
75
2
 
3
 
! Отговори
??? преди 2 седмици
Тук нищо не съм писал за ваксините, а само за смъртността от вируса. Който няма аргументи, започва да извърта и да твърди, че съм казал неща, които не съм казал. Това е познат прийом на манипулаторите.