В писмо до ЕК и ЕП: Прокремълският Радев "изчегъртва" демокрацията

Евродепутати от ГЕРБ заявяват, че демокрацията у нас е в опасност
Обновена: 31 май 2021 11:57 | 31 май 2021 11:57, Веселина Йорданова
747
В писмо до ЕК и ЕП: Прокремълският Радев "изчегъртва" демокрацията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прокремълският президент Румен Радев назначи "служебно правителство", което започна да "изчегъртва" демокрацията. Това се казва в писмо на евродепутатите от групата на ГЕРБ/СДС в Европейския парламент.

То е изпратено от евродепутатите Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Емил Радев и Александър Йорданов до всички членове на ЕП и до еврокомисарите от ЕК. В него евродепутатите алармират, че демокрацията в България е опасност, предаде БГНЕС.

"Назрява моментът, в който българските граждани ще трябва по-твърдо и решително да се противопоставят на пълзящия опит за преврат и налагане на авторитарни методи на управление от страна на президента Радев и служебното му предизборно правителство", призовават те. "Но както няма "бивши хора", така няма да позволим и демокрацията ни да стане "бивша"!, казват евродепутатите.

Ето и текста на писмото:

Скъпи колеги,

Бихме искали да представим на Вашето внимание някои много тревожни събития от България. В момента в страната има служебно правителство, номинирано от прокремълския президент Румен Радев. Основната цел на служебното правителство е да организира честни и прозрачни парламентарни избори на 11 юли. За съжаление, вместо това, служебното правителство действа като предизборен екип на президента Радев за президентските избори, които предстоят тази есен. Методите, които използват, за съжаление, са същите като тези, използвани от комунистическата полиция, когато репресират политическите си опоненти.

В телевизионно интервю от 28 май министърът на вътрешните работи - Бойко Рашков, направи няколко заплашителни забележки, обръщайки се към своите опоненти и журналисти: "Чувам нагли изказвания от бивши хора, може би ние трябва да осветим някой".

"Бивши хора" беше изразът, използван от комунистическия режим в България за обозначаване на противниците на комунистическата диктатура - всички царски офицери, адвокати, учители, духовници, собственици на предприятия, търговци и производители, дипломати и бивши политици. „Бившите хора“ бяха изпратените в трудови лагери или на смърт”, се казва в писмото на евродепутатите Ковачев, Новаков, Майдел, Радев и Йорданов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


747
Още по темата: ЕСГЕРБРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
520
3
 
5
 
! Отговори
Федотов преди 2 години
Кучетата на Борисов подвизаващи се в ЕС и тези от мухлясалото сдс,са бесни,че келепирът им свършва.Идва дълъг ден с малко хляб.Там дето сте се натикали като прасета в ***,грохтите по цял ден срещу президента Радев,вие ***,му вдигате рейтинга с идиотските си и продажни действия. Вашата свърши.Избори на 11-юли,сгромолясване на грабителите,прокуратура ,съд,затвор,това чака хиените "ръфали" от живото месо на някогашните строители на България,днес жалки изнемощели пенсионери.
519
4
 
7
 
! Отговори
Професионалист преди 2 години
Радев иска да измете бандитите,които ограбиха българския народ.Под ръководството на Бай-*** станахме на последно място по доходи в Европа, на първо място по смъртност и на 112то място по свобода на словото. Така ли искате да продължаваме да живеем братя българи?
518
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 2 години
Днес чета в един ежедневник,изказване на слънцето ни, бивш вожд,на българите,цитирам "бойко мете старите муцуни в герб-комунисти"от листата за изборите в Пловдив,а той като млада муцуна,ще бъде водач на листата ,в Пловдив.
517
1
 
3
 
! Отговори
Ама не разбрахте ли преди 2 години
БАЦЕ ОТТЕЧЕ У КАНАЛА....Търсете сребърници от друго място!!!!
516
1
 
1
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Задал се е видов ден и такива потенциални крадци и бандити като Ко р велия сатани нова и Грипен Ветов,ще подпалят държавата ако трябва,но ще драпат да са по върховете щото ги пази само и единствено имунитетът им на временно пребиваващи на съответните постове!Опитват се да разрушът полиция,прокуратура,ДАНС и да настанят свои хора там,с цел да изтрият следите от престъпленията си!Крадците гръмко и гротескно ривът,дръжте крадците?!И 85%вите се ловят на голите въдички и зорлем ги тикат във власта
515
3
 
1
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Явно част от нашите сънародници продължават да живеят в някакъв си техен,паралелен на нормалното свят!!те искат да продължават да си викат другарю,да командарят пезпардонно,както го прави руския аватар Грипен Ветов,да си крадът милиарди,фалирайки банките и изсмуквайки като октопод спестяванията на гражданите!!Когато почна да им се търси сметка,за първи път от 80 години насам,нададоха вой и обявиха война на правителството и на ГЕШЕВ,щото са за затвора и само имунитета ги пази да не са там!
514
0
 
3
 
! Отговори
Профашага преди 2 години
И кой го пише тоз пасквил... ПРОФАШАГАТА онзи наследника на убиеца на децата ястребинчета.... срам, позор, нахалство!!!!
513
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много герберски *** днес 😂Как е? Заработвате ли 😂😂😂
512
6
 
7
 
! Отговори
Радев Антибългарски преди 2 години
Оставка!!!
511
8
 
7
 
! Отговори
ЦЯЛ СВЯТ ВИЖДА.. преди 2 години
РУМЕН РАДЕВ.... ПРАВИ......... ОТ БЪЛГАРИЯ..... - КАЗАРМАТА НА ПУТИН..
510
8
 
6
 
! Отговори
ЦЯЛА ЕВРОПА ЗНАЕ.. преди 2 години
РУМЕН РАДЕВ Е ПРОКРЕМЪЛСКИ ПРЕДАТЕЛ...
509
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво за народния президент Румен Радев ! На изборите отново народа ще го преизберем за президент на България. В числото на народа не влизат около 200000 гербероседерастистите
508
6
 
11
 
! Отговори
От немско преди 2 години
Щом реватГербероСедерадтите значи Радев прави добре за България. Само така до пълното почистване на родината от омразното управление на хунтата. Между другото се чувствам супер в немско и гласувах за Божков. Сега пак за него ще гласувам. Мразя ви
507
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До *** РадевКъде къде е по-високо интелекта и речника на Бойко Борисов, който ги е.е с 200
506
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"За 2 месеца Фигуранта ще съсипе, това което Бойко направи за 2 години в България..."Троловете на ГЕРБ не спят. Нощен труд плащат ли ви?За 10 години не можем да оправим некачественото строителство на Бойко. Трябва да почнем всичко от начало.
505
9
 
8
 
! Отговори
Радеф е преди 2 години
Срам и позор за президентската институция....
504
31
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е президента Румен Радев........................100 %!!!!
503
22
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 2 месеца Фигуранта ще съсипе, това което Бойко направи за 2 години в България...
502
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебното правителство трябва да се поучи от историята. Когато цар Борис l e приел християнството, се е наложило да избие много боляри, заедно с целите им родове. Това е бил единственият начин да си отиде старото и ретроградното. Сега сме в същото положение. Друго отърване от гербавата плесен няма!
501
29
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е голям българин и патриот! Ако успее да ни отърве от гербаво робство, което е много по-тежко и от турското, то тогава ще остане записан със златни букви в историята на България, редом до цар Симеон, Ботев и Левски!