МВнР след санкциите, обявени от САЩ: Борбата с корупцията е приоритет!

"Върховенството на закона е в основата на демократичния процес"
Обновена: 2 юни 2021 21:58 | 2 юни 2021 20:10, Веселина Йорданова
232
МВнР след санкциите, обявени от САЩ: Борбата с корупцията е приоритет!
Снимка: БГНЕС

Върховенството на закона е в основата на демократичния процес във всяка правова държава. Това заявява МВНР във връзка с оповестена от Държавния департамент на САЩ информация за мерки по закона "Магнитски" спрямо български физически и юридически лица.

Още по темата
В отношенията с нашите партньори и съюзници недвусмислено сме споделяли убеждението си, че борбата с корупцията във всичките й форми следва да бъде безусловен наш принципен и практически приоритет.

В качеството си на стратегически партньори България и САЩ поддържат устойчив и резултатен Стратегически диалог. По своята структура, съдържание и обхват сътрудничеството между двете страни обхваща редица въпроси от националния, регионален и глобален дневен ред.

В този смисъл и въз основа на установените през годините традиции на взаимодействие изразяваме увереност, че София и Вашингтон остават в готовност за диалог по всички въпроси от споделен интерес, се посочва в съобщението.

По-рано стана ясно, че Министерството на финансите на САЩ налага санкции на трима българи и на 64 компании съгласно закона "Магнитски". Мярката е насочена срещу бизнесмена Васил Божков, Делян Пеевски, бивш член на парламента, и Илко Димитров Желязков, бивш зам.-директор на ДАТО.

Обявените днес санкции разкриват злоупотребите на Божков, Пеевски и Желязков с публични институции с цел лична печалба и прекъсва достъпа на тези лица и техните компании до финансовата система на САЩ.

С по-ограничени санкции са още трима българи. Като свързани с корупционни действия са определени бившият заместник-министър на икономиката Александър Манолев и бившите председател и секретар на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев и Красимир Томов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още по темата: МВнР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Върховенство на закона,демокрация.Бла,бла.Защо нашата ,,демократична,,държава чака САЩ да и казват.че у нас тоя,или оня са корумпирани?
154
5
 
7
 
! Отговори
Бойко бяга! преди 2 години
Щом толкова време не се появи по ТВ или поне от ФБ да изгрее и да ни озари с мъдрост и истина, единственото логично обяснение е че отлетя! Ами сега ?!! Колко калинки и калинчовци осиротяха ?!? :D:D:D
153
8
 
14
 
! Отговори
Запорчик преди 2 години
До СВОЙ --- / Що не си направиш труда да отскочиш до някой US Government уебсайт или до онзи - на Посолството на САЩ, за да проумееш за какво иде реч. Не само авоарите им са блокирани, но и фирмите им са ясно написани със съответните препоръки други фирми да нямат досклук с тези на Черепа и Шиши, защото ще ПРЕСТАНАТ да съществуват. Е, доста неприятно е за феновете на Божков и Шиши, и тяхното творение Чорапа, но ЦРУ си знае работата. Така че споко и спете спокойно. :)
152
13
 
12
 
! Отговори
СВОЙ преди 2 години
Световният жандарм заповядва на колонията си кой трябва да бъде екзекутиран.Без доказателства,без съд.Диктатура,описвана като ДЕМОКРАЦИЯТА!Определено САЩ се намесват в изборите,като парират противници на Борисов.
151
10
 
12
 
! Отговори
Запорчик преди 2 години
Радев е напълно безобиден и пределно ясен на ЦРУ, а е, защото е овенен и с безкрайно нисък мисловен капацитет. Неговите съветници и новоназначения кабинет най-вероятно имат микрофони и в зъбите или са чипирани по особен начин. Дръжте здраво за САЩ и НАТО и не се подхлъзвайте по пързалката на бившите СеСеСеРета, за да не осъмнете във феодалното общество.
150
6
 
11
 
! Отговори
Припомням: преди 2 години
Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители - Каза го при посещението си в община Генерал Тошево. Наблюдават го от дълго време. Колкото повече говори, толкова повече затъва.
149
0
 
15
 
! Отговори
НА ХОД Е.... преди 2 години
Гешко! Айде мойто момче! Да видя как повдигаш обвинения! Бързичко...
148
2
 
1
 
! Отговори
МВнР преди 2 години
Това трябва да се прекръсти на МнВР. Кво е тва МВнР?! нЕма никва логика.
147
3
 
9
 
! Отговори
Айдеее... преди 2 години
Отекоха и ГЕРБ и ДПС и цялото комунистическо котило.
146
2
 
10
 
! Отговори
ЛЕЛЕ МАЛЕ преди 2 години
КВО СЕ Е СЛУЧВАЛО В ДЪРЖАВАТА ПОД УПРАВЛЕНИЕ НА ТОЯ БАЦЕ БЕ?!?!??!?!?!??!?!?!??!?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!??!?!?!
145
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
USA го създадоха Шиши,сега пък стана неудобен.Ходи ги разбери.Явно Шиши не изпълнява в срок поставените му задачи от Байдън.
144
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А прокуратурата нещо няма ли да каже?
143
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Христо Иванов се изцепил цитирам: "Божков е преследван, но не за корупция". Но ето каква е истината (пак цитат): "Божков е санкциониран съгласно Указ 13818 в качеството му на лице, което е оказвало материална помощ, спонсорирало е или е предоставяло финансова, материална или технологична подкрепа или стоки или услуги с цел корупция или за подпомагане на корупция, включително незаконно присвояване на държавни активи, присвояване на частни активи за лична облага, корупция, свързана с концесионни
142
6
 
15
 
! Отговори
Брех, преди 2 години
До Страх, 133Напротив, ГЕРБ пият шампанско. Без Черепа преврата на Фигуранта умира. А, връзката на Черепа и Фигуранта е ясна, цитирам: Фигуранта пред медиите за повдигнати обвинения срещу Черепа: "По-реалистична изглежда версията на Божков"; разговор между Черепа и депутат от БСП:" Трябва да сменим Гешев и да сложим един фигурант. Най-важно е да видим кабинета на Радев, там трябва да натиснем"... А, Мая Галева и Чалгаря как ще я карат без парите на Черепа? А, ДБ без грантовете от Америка???
141
4
 
13
 
! Отговори
Фичеров преди 2 години
Абе, защо скъпият ви Радев днес уволни Фичерова, нали беше голям експерт?
140
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иван Гешев трябва незабавно да арестува Радев и Рашков!Долу диктатурата на Радев!
139
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЛУСТРАЦИЯ ЗА БКП-клонингите!
138
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще,ще продължението ще е по интересно като ударят Бабуна.Тогава пак ще запее за преврати и заплаха за живота.те това ще е най-големия кефффф!
137
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ са пропуснали един бивш премиер и един главен прокурор.
136
3
 
10
 
! Отговори
Хааа-Я! преди 2 години
Лоши новини за Тома Биков, Деница Сачева и Манол Манов.

Спонсорирани публикации