Филм за приятелство между 9-годишен и гей мъж разбуни духовете

Режисьорът: Обвиненията са нелепи и фанатични
176
Филм за приятелство между 9-годишен и гей мъж разбуни духовете

Един македонски филм, който е част от програмата на Sofia Pride Film Fest, предизвика възмущение и обвинения за толериране на педофилия.

Филмът "Змия" на Андрей Волкашин ще бъде излъчен на 6 юни, но вече се "радва" на полярни мнения, не липсват и закани за "групово гледане на филма".

В сигнал до Dnes.bg наш читател твърди, че филмът "налага педофилия" и изпрати самият анонс на заглавието.

Ето как е представен в социалните мрежи:

"Горчиво-сладка история за необичайното приятелство между деветгодишния смелчага Марио и ексцентричния гей мъж Борче, застрашено от предрасъдъците и омразата на родителите в едно малко македонско градче".

Читателят ни предостави снимков материал, от който е видно, че синопсиса на филма е променен.

И завършва с въпроса: Кой допуска излъчването на подобни филми?

Свързахме се организаторите на Sofia Pride Film Fest, които категорично отхвърлиха нападките.

Програмният директор на Дома на киното и артистичен директор на Sofia Pride Film Fest Христо Христозов е отговорен за селекцията на филмите от програмата.

Той предостави на редакцията възможност да види филма и заяви в отговор до нас, че "темата "педофилия" е удобна за тези, които са решили да използват нашето събитие за своя собствен евтин ПР".

Той ни предостави и мнението на режисьора и сценарист на филма Андрей Волкашин, което публикуваме без редакция:

"Подобни нелепи изказвания не заслужават да бъдат коментирани. Обвиненията към филма "Змия", че проповядва педофилия, базирани на краткия синопсис на филма, в който се споменава единствено и само ПРИЯТЕЛСТВО между гей-младеж и осемгодишно момче, са патетична политическа манипулация и са фанатични. Да спомена само, че филмът е показан на повече от тридесет фестивала по света до момента, от които някои специално за деца и младежи. Една от осемте награди за филма, и то за "НАЙ–ДОБЪР ФИЛМ", е именно от фестивала "Петит План" в Гърция, който е изцяло с тематичен фокус върху децата и младежите. Досега навсякаде филмът е приет като една сърдечна и човечна история, подходяща за гледане, както от възрастни, така и от деца. Сега, преди премиерата в България, за първи път се сблъскваме с такава реакция и то още преди филма да бъде видян. Преценете вие кой в цялата тази нелепа история е с порочни виждания".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пияница мистикТи сега какво рекламираш упадъчното американско кино?Не знаеш ли, че всички англо-масони са обратни?Никита Михалков, такива ги заплюва в лицето!Киното е създадено за да слави единствено победите на червената армия във втората световна война и от време на време ВОСР.
106
4
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Най-големите убитаци могат да се възмущават на такъв филм. Ако не беше тази статия, даже нямаше да разбера за него. Сигурен съм, че най-възмутени са "православните славяни", дето се мислят за супер хетеро, само дето не са виждали жена с десетилетия, а ако имат, то ще е някаква дебела цоцолана :))) Мен хич не ме бъркат такива филми, даже напротив. Нека има разнообразие. Възмутените чичковци нека гледат филма с Джъстин Тимбърлейк "Palmer". Там става дума за същото
105
0
 
2
 
! Отговори
А на всичкото отгоре преди 2 години
Прожектира се в двора на наследниците на Христо Ботев...................
104
3
 
0
 
! Отговори
калигула преди 2 години
те хората и имената са си написали, *** няма кой да ги поздрави за доброто дело...
103
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
(NAMBLA) - North American Man/Boy Love Association
102
5
 
44
 
! Отговори
someone преди 2 години
поредния опит за натрапване на гнусотия ,която да приемем като нещо "нормално" , едно време на тази възраст бях приятел с мои връстници , не с чичковци на по 40-50. Големите мъже тогава най-много да кажеха : как си малкия или да те поздравят и толкова. Какви гейове и простотии пак опитвате да ни натрапите ? Скоро в учебниците и за лесбийки да четем как са приятелки с момичета 3ти клас...
101
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самата идея за приятелство между възрастен мъж и дете е леко смущаваща, дори и да не е г//ей. Какви общи интереси може да имат?
100
5
 
8
 
! Отговори
Драго преди 2 години
Кога ще го показват в България, да водя децата да го гледат. Някой знае ли?
99
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Северно македонците станали по големи ЛГБТ+ подръжници от американците.Ония не биха посмели да направят филм с гей(вероятно с педо наклонности) и девет годишно дете. Нали са тръгнали по европските пътища, еми ето това е Европската униа.Който не си дава детето на педо мъже значи е против ЕС и е гаден русофил !
98
5
 
36
 
! Отговори
Нека Ще преди 2 години
Автора на тази гнусотия направо е за концлагер !
97
6
 
48
 
! Отговори
Сашо преди 2 години
Пълна гнусотия!Няма нужда и да се гледа такова извращение.Само идеята за такъв тип отношения е достатъчно отвратителна!Нищо морално и красиво няма в това.Единственно насаждане на хомосексуализъм и педофилия - пряко и коственно.Айде без тия евтини номера колко красово приятелство било само...Престанете да налагате поведението си над всички хора - бъдете си каквито си искате, но никой не е длъжен да е като вас и да ви харесва
96
3
 
15
 
! Отговори
Аце Педеро преди 2 години
Антички филм.
95
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека байдънясването започне сега!Има тепърва да откриваме 30-40 пола,като в САЩ !
94
4
 
44
 
! Отговори
A преди 2 години
Какво приятельство може да има между едно 9-годишно момче и един голям мъж, дори без значение гей или не, особено по наше време? Това намирисва на лошо по принцип. А в случая с гей това е начало на склоняване на детето към по-тясна връзка, сексуална. Няма за какво и да се спори по въпроса.И как да не го приемат добре в 30 други страни? Та нали западняци са всички гейосали вече и крачка по крачка искат и педофилия да стане нормална.
93
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е все пак президента ви обеща промяна-ЧЕСТИТО!!!
92
4
 
25
 
! Отговори
Тъпанар преди 2 години
"Аз също не съм гледал този филм, затова не мога нито да защитя хомосексуалните, нито да ги обвиня в нищо!"Ами защо вземаш позиция тогава?Знаеш ли кои други филми участват в София прайд филм фест? Не знаеш, защото освен за този филм, за останалите не са казали нищо. А защо фестивалът се нарича София Прайд Филм Фест? Не знаеш? Ами защото става въпрос за . Но в точно този филм се прокрадва и педофилската линия.
91
1
 
8
 
! Отговори
лилана от затвора преди 2 години
Се тая, нали са македонци
90
4
 
18
 
! Отговори
Анотация преди 2 години
Без да съм го гледал де визу, какво ще споделя баткото гей с невръстно дете. Да си намери приятел, приятелка за душевни отпадъци...
89
0
 
15
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До българинАми по надолу един беше обяснил за това как се вари жаба на бавен огън. Е за това хората недоволстват. Ти обаче твърдо си на ниво жаба.
88
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще направят парад на педофилите. Пригответе се.