Проф. Христова: Ваксината е благо, хората ще узреят за нея

Или ще се ваксинираните, или ще се разболеете, убеден е ученият
122

Коронавирусът ще опита да надхитри ваксините и вървим към това. Трудно е, защото и той мутира от единия край, но е по-бавен от нашите възможности. Това каза за "Денят ON AIR" зам.-​директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова.

По думите ѝ темпът на ваксинация у нас е невиждан в сравнение с всякакви други ваксинации.

"Тези проценти, които отчитаме, за нас са високи и все повече хора ще узряват за идеята какво благо е ваксината. Няма алтернатива - човек или ще се разболее, или ще се ваксинира. Няма да се мине метър", подчерта тя.

Според нея не може да се определи коя мутация е най-тежка.

Още по темата
"Има мутации, които по-тежко протичат и по-бързо се задълбочава това протичане. Още е рано да се прогнозира за четвърта вълна на заразата, тя обаче ще е неизбежна. Това няма да е край. Голяма част от хората ще са ваксинирани или преболедували. Много по-често повторните заболявания протичат по-леко, защото хората има остатъчен имунитет, това е свързано точно с имунитета на конкретния човек", заяви проф. Христова за Bulgaria ON AIR.

От думите ѝ стана ясно още, че Ковид-19 е заболяване, което засяга целия организъм.

"Истината е, че ваксинирането се понася леко и безпроблемно. Дори да има някаква реакция, тя е нищо в сравнение с протичането на болестта. Всеки има право на решения и от това зависи здравето му и здравето на околните. Различните ваксини дават между 75 и 95% ефикасност и това е много висок процент спрямо по-старите ваксини", обясни зам.-​директорът на Националния център по заразни и паразитни болести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
0
 
! Отговори
м преди 2 години
До анонименГлупости
80
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
ГОСПОЖАТА ЗАБРАВИ ДА СПОМЕНЕ, ЧЕ ТАЗИ ВАКСИНА ТРЯБВА ДА СЕ СЛАГА 3 ПЪТИ В ГОДИНАТА И ТО ВСЯКА ГОДИНА. А КАКЪВ ЩЕ БЪДЕ КРАЙНИЯТ РЕЗУЛТАТ САМО БОГ ЗНАЕ.
79
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой казал на оФцете да не се ваксинират и сега те блеят ли блеят.
78
2
 
11
 
! Отговори
Минко - Ерген преди 2 години
От как си забих елитната ваксина Физер вече жени не ме интересуват. Рахатясах. Блага ваксина.
77
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз винаги нося маска, че и две дори и кислород не ми трябва. Пък дори и да умра от липса на кислород за имунната ми система, поне няма да е от този ужасен ковид.Само Фаучи слушам. И ККП
76
1
 
9
 
! Отговори
ПЪПЕШ преди 2 години
Аз съм узрял. Сега чакам ваксината да узрее.
75
4
 
13
 
! Отговори
Сланина и Зурла преди 2 години
Благо е със сигурност за такива кати теб небесна грозна алчна садистке!!!Синът ти зет да ти доведе дано!
74
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За производителите и определено е благо
73
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шматароци, прекалено глупави сте да разсъждавате. СЛушайте утвърдените в практиката и живота хора като професор Христова, изпълнявайте каквото ви се казва, и си продължавайте със смяната на масла и гуми, прекопаването на градини, пренасяне на мебели или каквото там се занимавате.
72
4
 
18
 
! Отговори
Друг прочит преди 2 години
Ваксината е блато, хората ще затънат в него.
71
3
 
19
 
! Отговори
666 преди 2 години
Тази ваксина има отношение към личното здраве! Не към това на другите! За това и решението е лично! Всичко друго е манипулация.
70
2
 
13
 
! Отговори
Коритаров преди 2 години
Право казва професорката братя. БЛАГОдарение на ваксините вече не боледувам, дойдох в един по БЛАГ свят,БЛАГОдаря на героите с бели престилки от първа линия, които ме набоцкаха, за да вземат по 10лева за инжекцията.На мен вече ми е БЛАГО, а дао и вий узреете за таз БЛАГОдат.
69
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ден на ден пропагандата им става все по-жалка. Изтърка се тая сапунка
68
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
оо червенокосата вещ.ица много свежа - облЯкана, натОкана, на.чесана, преди беше една смачкана и неуверена в лъжите. бай Шиле (шефа й) май я е ваксинирал кожено преди ефира? а пък Ганиелчето сякаш я е гнус от темата? цуписе като на наси.рен
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
темпът на ваксинация у нас е невиждан в сравнение с всякакви други ваксинации. _________________________ например там дето не се ваксинира - Африка _____________________ не ми е симпатична, а и не и вярвам!
66
0
 
0
 
! Отговори
69 преди 2 години
....тъй или иначе не са фактор за....
65
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз съм ***, вие не:) Затова и че избиха страците, въпреки че е успех за тях - не им е достатъчно. Старците тъй или иначе са фактор за размножаването на населението. Затуй и основния им натиск вече за ваксинации на млади хора и деца, от кърмаческа възраст дори. Там е истината за тях.
64
0
 
25
 
! Отговори
Аз съм тъп, вие не:) преди 2 години
До Мария 49-..-Никога не е имало такава загриженост за здравето на хората като сега, която си е направо подозрителна, меко казано===============Правилно си забелязала Мария, и загрижените за здравето и живота на хората са точно същите, дето реват от години че Земята е пренаселена и трябват слешни мерки.
63
1
 
15
 
! Отговори
Аз съм тъп, вие не:) преди 2 години
Taя докторка май не следи събитията. Антъни Фаучи-Менгеле, вече го подпукаха. Главния Ваксър Гейтс го поставиха и него на мушката, та едва ли ще успее да затъмни Слънцето както се пънеше, въпреки че мерака му за редуциране на населението на Земята, може и да успее. Добре поне че се е прицелил в талаша от населението на Земята. Тъй че такива като тая докторка е време да си затварят вече чофките- и кой кво взел,- взел.
62
0
 
8
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
До (-_-)... прав си брате, ама да му мислят злосторниците.На всички, които пишат и четат ще кажа едно - Кармата може да добра или лоша съпруга, а с нея шега не бива...Ще те забави и изостави,ти ще я забравиш, но тя теб НЕ! Така,че борете се за душите си,че инак Кармата ще ви намери в най-неподходящото време.Вселената не търпи дисбаланс!Всичко се връща и няма неплатени сметки, така че внимавайте какво си поръчвате и дали можете да го позволите,че да не излезе солено.