Кацаров: Шансът да избегнем нов пик на вируса е ваксинацията

"Няма починал след ваксина у нас, да махнем фантасмагориите за чипиране"
87
Кацаров: Шансът да избегнем нов пик на вируса е ваксинацията
Снимка: БГНЕС, архив

Няма българин, починал след ваксина у нас. Това съобщи здравният министър Стойчо Кацаров на пресконференция.

Той обясни, че е имало десетина случая на съмнения, които са проверени и такава връзка - ваксина и тромбоза след нея, не е доказана.

Още по темата
България има желание да предостави ваксини на съседни страни, след като е направена оценка, че за населението у нас те са достатъчно - 13-14 млн. до края на годината. Такива запитвания има от Северна Македония, Албания, Косово, Босна и Херцеговина.

Процедурата обаче е много тежка - иска съгласуване с ЕК, с доставчика, независимо дали ще ги подариш или продадеш. България е отправила такова искане и се очаква отговор по кой механизъм да бъде извършено това. Нашето желание е да помогнем, каза Кацаров.

Става дума за до 150 хил. дози, които са бъдат разпределени на съседни държави, най-вече от препарата на "АстраЗенека", тъй като към него има най-малко интерес у нас.

Кацаров заяви, че единственият начин да избегнем нова вълна е ваксинацията и допълни, че сме свидетели, че нито маските, нито дистанцията я предотвратяват. Според експерти е възможно да има нов пик, ако се забави процесът на ваксинация.

Да махнем фантасмагориите за чипиране и да се облегнем на фактите. Пациентите не искат да се ваксинират, защото има странични ефекти. Ако видят обаче страничните ефекти в кратката характеристика на лекарство за кръвно, ще видят, че те всъщност са повече, заяви Кацаров.

Според него хората са имали основания да казват, че ваксината не е тествана, но с днешна дата са ваксинирани над 2 млрд. души, като страничните ефекти са изключително малко.

Кацаров съобщи в отговор на въпрос, че скоро също ще се ваксинира.

Аз преболедувах тежко и лежах в болница декември месец с двустранна пневмония и затова не съм се ваксинирал, но ще се ваксинирам, препоръката е това да стане след 6 месеца, обясни министърът.

Здравният министър не прогнозира кога ще постигнем колективен имунитет у нас.

Броят на хората, които са се срещали с вируса е в пъти по-голям от тези, които са тествани с PCR. В момента се събира информация от лабораториите за броя на положителните тестове за антитела, за да се изгради обща представа за това, данни се очакват към края на месеца.

 


87
Още от Коронавирус
Да се заразиш доброволно със Sars-CoV-2 в името на обществото
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Лошото е,че Стойчо ще разпродаде на комшиите ваксините, отпуснати на България .Как ли ще отговаря след като падне от власт за тоя геноцид, дето ни го готви.Изгони математиците от щаба и няма да му излязат бабешките сметки за нуждите от ваксини.
68
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
,,Д-р Стойчо Кацаров: Отнасяйте се с COVID-19 като с грип 28.09.2020,,. - заглавие на статия в днесбеге.После ковида го тръшнал и му влял ум в главата. Сега агитира за ваксинации и не пита защо ,,толкова хора са починали от ковид,.Понеже миналата година не му се вярваше.
67
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ХахахаГорките антиваксъри пищят като настъпани мокрици сега
66
1
 
5
 
! Отговори
neon7 преди 1 седмица
globalresearch ТОЧКА ca/covid-19-vaccines-lead-to-new-infections-and-mortality-the-evidence/5746393 Обърнете внимание на графиките ! След всяка интензивна вакс.кампания следва "нова ковид вълна " Индия е очеваден пример .
65
2
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Всичките тролове, журналисти, лекари и всякакви други, които съзнателно и упорито (това е ключовото!) провеждат антинаучна пропаганда и се радват, че са прибрали гнусна печалба от наивни и въведени в заблуждение хора, всичките да сте проклети! Къщите ви да се обърнат на развалини, щом не желаете да мислите и живеете като хора! Децата ви нека бъдат благословени до 11 -то коляно, а вашите гробове да обраснат с бурени и имената ви да се изличат като на боилите, вдигнали бунт срещу покръстването!
64
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От 2010 година насам в Центъра за контрол на заболяванията са получени официални доклади от Агенцията за опазване на здравето на Обединеното кралство, съдържащи доказателства, свързващи Pandemrix с повишения брой диагнози на нарколепсия при деца в Англия, Скандинавските страни, Финландия и други страни въвели масова ваксинация с ваксината.------------ Кунчев, задето искаш поголовно да ваксинираш децата, за да отидели на училище, нека заемодавци, от които си теглил кредит, да ти разграбят имота!
63
0
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 1 седмица
Баучо, къде си да кажеш за САЩ заедно с другия трол, който проповядва сляпо преклонение пред щатските учени? Няма ли да кажеш, че САЩ никога няма да се прецака и да допусне увреда на свои граждани? Няма ли да кажеш същото и за Великобритания и други страни, а, мамин? А, неграмотен? Той Центърът за контрол на заболяванията е потулвал съзнателно проблема и компанията също, а той: Никой няма да ви прецака!...
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Забележете! 5 години след като ваксината е била бита масово е доказана връзката, т.е. през 2014 г. Смятайте какво става. Този Кацаров няма и идея от фармакология, а за другите лица - дори не заслужават да бъдат коментирани... С натрупването на съобщения за хора, изпитващи проблеми със съня, производителят на ваксината, GlaxoSmithKline, и организации като Центъра за контрол на заболяванията (в САЩ) се надпреварваха да потулват проблема. Сега обаче казват само истини! Лъжи няма!
61
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кунчев, Симидчиев и Бацелова: Бийте масово ваксини на децата, за да се подпомогне връщането им на училище и да угасне пандемичният процес. Какви странични ефекти след месеци или години? Л.уди ли сте?... Проклети да са всички алчни лекари и журналисти, които се занимават с тази нацистка и антинаучна пропаганда!
60
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Отново пропаганда с отровните ваксини,знам случай когато на диабетик след ваксината се случиха сериозни усложнения с инсулина, та кацаров *** да не говори за уж безвредни ваксини..
59
2
 
4
 
! Отговори
Продължение 9 преди 1 седмица
Ако имунната система на даден човек съдържа клетките, които ние идентифицирахме като виновници за нарколепсията и влезе в контакт или с H1N1, или с ваксина срещу H1N1, отговорът на имунната система може да се активира и така да се развие заболяването. Л. Джей Девон, сътрудник на Natural News. Източник: Natural News, Researchers discover swine flu vaccine causes narcolepsy, 27 January 2014.
58
1
 
5
 
! Отговори
Продължение 8 преди 1 седмица
Отдавна се подозираше, че нарколепсията се причинява от имунната система, атакуваща някои конкретни нервни клетки в мозъка, като по този начин унищожава способността на мозъка да регулира моделите на съня. Нашето изследване потвърждава това подозрение, тъй като ние открихме кои клетки в имунната система са отговорни за атаката.Той продължава, Имунната система може да се обърка когато две молекули са много сходни. Изследванията ни показват, че части от H1N1 са сходни с хипокретин, невропептидът в мозъка, които регулира съня.
57
1
 
5
 
! Отговори
Продължение 7 преди 1 седмица
Адювантите (добавъчни вещества) във ваксините са предназначени да ускоряват дейността на човешката имунна система. Това кара имунните клетки да атакуват конкретни нервни клетки в мозъка, които отговарят за регулирането на здравословните модели на съня. Биргит Рабек Корнум, старши изследовател от Катедрата по диагностика в болница Глоструп в Дания казва Отдавна се подозираше, че нарколепсията се причинява от имунната система, атакуваща някои конкретни нервни клетки в мозъка."
56
1
 
5
 
! Отговори
Продължение 6 преди 1 седмица
От 2010 година насам в Центъра за контрол на заболяванията са получени официални доклади от Агенцията за опазване на здравето на Обединеното кралство, съдържащи доказателства, свързващи Pandemrix с повишения брой диагнози на нарколепсия при деца в Англия, Скандинавските страни, Финландия и други страни въвели масова ваксинация с ваксината. Датски изследователи разкриват как и защо ваксината разстройва цикъла на съня на човек.
55
1
 
4
 
! Отговори
Продължение 5 преди 1 седмица
Pandemrix, произведена от GlaxoSmithKline, съдържа масло-разтворимата адювантна емулсия, наречена ASO3. Този адювант се добавя във ваксините, за да ускори имунния отговор на тялото към съответната ваксина. Pandemrix не е използвана в САЩ, но е бита на повече от 31 милиона души в Европа в апогея си. GlaxoSmithKline са получили подробности за повече от 900 души от 14 страни, които били поразени с нарколепсия, причинена им от ваксината. Европейската Агенция за опазване на здравето откри, че един човек на всеки 55000, на които ваксината е бита развива сериозна форма на нарколепсия, която разстройв
54
1
 
4
 
! Отговори
Продължение 4 преди 1 седмица
GlaxoSmithKline отговорна за стотици лишени от сън неврологично увредени хора.Нарколепсията, която е хронично неврологично заболяване, се характеризира с неспособността на мозъка да регулира нормални цикли на сън и будуване. Засегнатите от болестта хора не получават отморяващ, възстановяващ организма сън. Без нормални модели на съня, хората по-лесно се стресират по време на обичайните си ежедневни дейности и имат повече проблеми със запомнянето.
53
1
 
4
 
! Отговори
Продължение 3 преди 1 седмица
Макар че не установяват директна връзка с имунни и неврологични заболявания, изследователите обаче намират отчетлива взаимна зависимост между ваксинацията и нарколепсията, проявяваща се при хора по-млади от 20 години. Тенденцията става по-осезаемо сериозна при хора между 21 и 30 годишна възраст. Д-р И. Персон от Каролинска институт, Стокхолм, потвърждава, Проследяването на ваксинациите с Pandemrix в голямо, основаващо се на регистрите, изследване в Швеция потвърждава повишен риск от нарколепсия при деца и юноши, като също така предоставя успокояващи резултати относно други неврологични и иму
52
1
 
4
 
! Отговори
Продължение 2 преди 1 седмица
Използвайки данни за регионална ваксинация и националните здравни регистри, покриващи 61 процента от шведското население и седем здравни региона, шведските изследователи провеждат проспективно кохортно проучване на база населението, като акцентират върху последствията за здравето от ваксината против свински грип.Макар че не установяват директна връзка с имунни и неврологични заболявания, изследователите обаче намират отчетлива взаимна зависимост между ваксинацията и нарколепсията.
51
1
 
6
 
! Отговори
neon7 преди 1 седмица
Кацаров,ОСТАВКА !!! - Същия си като другите лъжливи и продажни "доктори" от щаба! Нямало починали от ваксина у нас ! КОГО ЛЪЖЕШ???
50
1
 
6
 
! Отговори
Продължение към 48 преди 1 седмица
А производителят продължава да шикалкави, казвайки Още изследвания са необходими, за да се определи дали рискът е свързан с ваксината, въздействие на околната среда, генетични фактори, други фактори или комбинация от тях. Но сега шведските клиницисти свързват ваксината Pandemrix на GlaxoSmithKline от 2009 година с имунно-свързани неврологични заболявания, включително с повишен риск от развиване на нарколепсия при млади хора.