Висок тон в ефира на БНТ при гостуването на Велислав Минеков

Пред сградата на телевизията имаше протест
Обновена: 10 юни 2021 23:31 | 10 юни 2021 19:53, Анисия Иванова
425
Висок тон в ефира на БНТ при гостуването на Велислав Минеков
Снимка: БНТ

Висок тон и липса на диалог имаше тази вечер в ефира на БНТ при гостуването на служебния министър на културата Велислав Минеков в "Още от деня".

Минеков взе думата и не даваше възможност на водещата на предаването Надя Обретенова да задава въпросите си. Темата, около която се разрази сблъсъкът, бе прекъсването на предаването на Георги Любенов на 22 май, за да се предаде пресконференция на ГЕРБ за подслушването.

По думите на Минеков, ако това се е случило в европейска телевизия, Кошлуков отдавна е щял да загуби мястото си. Служебният министър твърди, че това е медийна политика на БНТ.

Вече седмици служебният културен министър Велислав Минеков и генералният директор на БНТ Емил Кошлуков и журналистите в телевизията си разменят писма с обвинения по повод това включването.

По време на разгорещения разговор двамата говореха едновременно и се стараеха да се надвикат. Водещата  се опитваше да задава въпроси, а Минеков не я слушаше.

В същото време пред сградата на телевизията имаше протест, който искаше оставката на Кошлуков. Гражданите се събраха пред сградата, а поводът за акцията им е правото на отговор на проф. Минеков, дадено му от БНТ, след серията от задочни словесни престрелки между него и директорът ѝ Емил Кошлуков. Конфликтът между двамата започна с изявление на министъра, че според него настоящият шеф на телевизията трябва да е свързано лице със санкционирани по закона „Магнитски“, заради предишното му участие в определена фирма, премина през обвинение за разпространение на клевети и завърши със заплахи за съд.

„Това обществената телевизия ли е, или е телевизията на генералния директор?“, попита Минеков, слизайки при протестиращите след участието си в предаването „Още от деня“ и бе посрещнат с аплодисменти.

"Лъжа е, че г-н Кошулов отстоява редакционна независимост", каза Минеков по време на предаването. Той попита водещата дали шоуто с джипката ще продължи, така както беше през последните месеци и уточни, че нито тя, нито журналистите в телевизията са извършили нарушение. "Законът е нарушен от генералния директор", каза още проф. Минеков по повод прекъсването на програмата заради пресконференция на политическа партия.

Протестът бе подкрепен с присъствието на две знакови за телевизията лица, прекарали дълго време в нейния ефир – водещите Искра Ангелова и Горан Благоев.

Протестиращите скандираха „оставка“ по адрес на директора Емил Кошлуков, напомняйки му, че неговата заплата идва от джоба на данъкоплатци. Те настояват още за оставка на СЕМ, както и залагане на нов начин на сформирането му чрез промени в медийния закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление, простиневъзпитан си остана Минеков. Завършил с връзките на баща си, такива са повечето деца на близките, до бай Тошо, какъвто е бащата на началния уличен политик. Няма домашно възпитание, кой и би могъл, да му го даде?
299
9
 
31
 
! Отговори
Комунист преди 2 години
Баща му на този е Величко Минеков, придворният скулптор на Тодор Живков. Синът, министъра на културата Велислав Минеков е израстнал по резиденциите на БКП. Нормално е да държи такъв тон.Спомнете си Рашков какъв тон държа, Радев как размахваше юмрук и ще разберете как неусетно качихте крайните комунисти на власт.
298
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста нагло държане от министъра на културата. Не я остави да зададе един въпрос само прекъсвания и говорене с равен тон. Не знам дали е вярно, но казват че баща му е бил от близките на Живков и са ходели на лов заедно. Не направи добро впечатление определено. А нивото му би трябвало да е доста по-високо от това на журналистката. В моите очи ми стана жал за нея изглеждаше доста объркана и обидена от държанието на госта и.
297
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя рекет с протестите почна да дразни. Имаш спор с някой айде агитка пред дома му, работа му. Бааасии и професорите.
296
2
 
2
 
! Отговори
тъпото преди 2 години
До РеволюцияИ за какво ви подкрепиха умнико...
295
3
 
15
 
! Отговори
тъпото преди 2 години
До АнонименКрадливия герб викаш, а - а покрадливи от тея сега, само гледай ако с задържат 1 година или повече
294
1
 
8
 
! Отговори
old stupid retard преди 2 години
До БСПказваш никой ,а а най голямата час от народа ще я избиеш нали, така са правели и дядовците ти , само дето тогава са били малка част от народа онези за избиване
293
10
 
31
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Минеков е комунистическо чедо от голямото добрутро, черпало с пълни шепи от благата на червения режим. А Кошлуков е дисидент и жертва на комунизма. Разлика е от небето до земята.
292
24
 
13
 
! Отговори
Кошлуков - .!. преди 2 години
Канят го за право на отговор и после не му дават думата. Феодална работа в БНТ. За Кошлука - .!.
291
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професор Минеков, уволнявай Кошлуков! Не ни трябва алкохолик за директор на държавната телевизия. Половината от "журналистите" също да си тръгват с политическата номенклатура на Шиши, с Иво Никодимов на първо място
290
9
 
30
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 2 години
ПО МИЛОСТ ГО КУРДИСАХА НА ТОЗИ ПОСТ ЗАЩОТО НОСИ КОВЧЕГА А ИНАЧЕ ТОВА НЕУГЛЕДНО ЧОВЕЧЕ Е ГОСПОДИН НИКОЙ!!!
289
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле, в коментарите прави впечатление един и същ тертип на мнение, повторено по 100 пъти и необичайно много плюсове за Кошлука.. Дали в БНТ не цъкат плюсчета от служебните компютри, за да запазят службицата, м?
288
17
 
34
 
! Отговори
Жалко за народа преди 2 години
Фелфебелският и арогантен тон на Минеков не е изненада за никой. Да си гледа скулптурите и да не се занимава с нещо което нито разбира, нито умее. Пропилява скъпо ефирно време, което плащат данъкоплатците.
287
17
 
39
 
! Отговори
Зрител преди 2 години
Грозно, нагло и арогантно държание на министъра. Дори не съзнава, колко жалко поведение има. Жалко, много жалко - имах друга представа за него
286
13
 
33
 
! Отговори
Фигуранта Радев преди 2 години
Какъв срамен и невъзпитан човек съм сложил за министър на културата. Посипвам си главата с пепел и повече няма да се занимавам с политика. Това мое действие показва и на мен самия че съм некомпетентен, с лоша и грешна преценка. Дано историята ми прости че съм най-големия национален предател и се моля никой нищо да де помни за мен. Деса ме накара да направя всичко, мен ме беше страх но тя ме накара защото искаше да бъде известна, но не си прецених силите за пореден път.
285
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, к.323Водещата предаването накрая го изби на фалцет и едва се сдържаше да не се разплаче. Проф.Минеков въртеше един свитък от няколко листа, захванати с кламер, и си държеше словото без да се вслушва в думите на Н.О. Гледката не беше приятна и дай Боже да е показала на Гавазова и Йочев какво може да се случи ако попаднат на лице като професора. Все пак не е лошо машите на редакторите от К1, БТВ и НТВ да научат мелодията на песента "Адиос , мочачос" (Довиждане, скъпи). Много е хубава
284
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проф.Минеков показа на телевизионерите какво се случва , когато водещата на предаването и гостът говорят на висок тон и не се слушат един друг.Дано Биляна и Йочев са гледали предаването, та да си правят сметка ще повторят ли цирка с мин.Рашков. Арменецът също ще има "едно на ум". Кошлуков няма да устиска и до 2-3 седмици ще си отиде. Що се касае до ИТН, не е лошо да научат песента, изпълнявана навремето от Б.Карадочева "Ние сме безнадежден случай". Трети избори за тях няма да има.
283
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това за високият тон е чиста лъжа и не добавя имидж на този, който я разпространява.
282
25
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Всъщност даже за миг нямаше висок тон - просто Минеков най-учтиво не и мълча.
281
21
 
13
 
! Отговори
Трябва висок тон преди 2 години
На джурналята им трябва висок тон за да осъзнаят че герб не са на власт и повече няма да бъдат