Висок тон в ефира на БНТ при гостуването на Велислав Минеков

Пред сградата на телевизията имаше протест
Обновена: 10 юни 2021 23:31 | 10 юни 2021 19:53, Анисия Иванова
425
Висок тон в ефира на БНТ при гостуването на Велислав Минеков
Снимка: БНТ

Висок тон и липса на диалог имаше тази вечер в ефира на БНТ при гостуването на служебния министър на културата Велислав Минеков в "Още от деня".

Минеков взе думата и не даваше възможност на водещата на предаването Надя Обретенова да задава въпросите си. Темата, около която се разрази сблъсъкът, бе прекъсването на предаването на Георги Любенов на 22 май, за да се предаде пресконференция на ГЕРБ за подслушването.

По думите на Минеков, ако това се е случило в европейска телевизия, Кошлуков отдавна е щял да загуби мястото си. Служебният министър твърди, че това е медийна политика на БНТ.

Вече седмици служебният културен министър Велислав Минеков и генералният директор на БНТ Емил Кошлуков и журналистите в телевизията си разменят писма с обвинения по повод това включването.

По време на разгорещения разговор двамата говореха едновременно и се стараеха да се надвикат. Водещата  се опитваше да задава въпроси, а Минеков не я слушаше.

В същото време пред сградата на телевизията имаше протест, който искаше оставката на Кошлуков. Гражданите се събраха пред сградата, а поводът за акцията им е правото на отговор на проф. Минеков, дадено му от БНТ, след серията от задочни словесни престрелки между него и директорът ѝ Емил Кошлуков. Конфликтът между двамата започна с изявление на министъра, че според него настоящият шеф на телевизията трябва да е свързано лице със санкционирани по закона „Магнитски“, заради предишното му участие в определена фирма, премина през обвинение за разпространение на клевети и завърши със заплахи за съд.

„Това обществената телевизия ли е, или е телевизията на генералния директор?“, попита Минеков, слизайки при протестиращите след участието си в предаването „Още от деня“ и бе посрещнат с аплодисменти.

"Лъжа е, че г-н Кошулов отстоява редакционна независимост", каза Минеков по време на предаването. Той попита водещата дали шоуто с джипката ще продължи, така както беше през последните месеци и уточни, че нито тя, нито журналистите в телевизията са извършили нарушение. "Законът е нарушен от генералния директор", каза още проф. Минеков по повод прекъсването на програмата заради пресконференция на политическа партия.

Протестът бе подкрепен с присъствието на две знакови за телевизията лица, прекарали дълго време в нейния ефир – водещите Искра Ангелова и Горан Благоев.

Протестиращите скандираха „оставка“ по адрес на директора Емил Кошлуков, напомняйки му, че неговата заплата идва от джоба на данъкоплатци. Те настояват още за оставка на СЕМ, както и залагане на нов начин на сформирането му чрез промени в медийния закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
0
 
1
 
! Отговори
az преди 2 години
До след предаванетоМисленето не е за всеки, явно се отнася и за Вас
259
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Първо аз партия нямам и не гласувам '' ........................... ами ти си като Слави значи - анти всичко, дори анти себе си ... твоя характер е описан достатъчно точно в българската литература ... типичен български анти-селянин. За Герб не съм гласувал никога.
258
5
 
19
 
! Отговори
изумен преди 2 години
Как мислите: Защо в това правителство има толкова наркомани?
257
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много културен тоз министър на културата бе.Волен4о 2
256
5
 
24
 
! Отговори
след предаването преди 2 години
Как мислите: Има ли нещо общо между култура и Минеков?
255
11
 
3
 
! Отговори
до 289 преди 2 години
''а от твойта пратия крадливите кога ще влязат в затвора? Нали знаете за българския казан в ада ...''Първо аз партия нямам и не гласувам.Това,че слушкаш народните поговорки от устата на Винету не те прави знаещ!Ти си калинка от чист герберастки вид!
254
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Всички крадливи гербери в затвора! '' ..........................а от твойта пратия крадливите кога ще влязат в затвора? Нали знаете за българския казан в ада ...
253
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Минеков закова мисирските калинки!Вежди трябва да влезе в затвора за кражби!Фандъкова също!Банов и той!Всички крадливи гербери в затвора!
252
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственото определение за цензура е, когато държавен служител я налага. Поведението на Минеков не само е срамно, а е сериозно и преднамерено нарушение.
251
4
 
18
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Явно служебното отмъстителство, ще кара до президентските избори. Всичко което се прави е незаконно, показаните само разправи ще продължат, ще има показани арести решение на съд и прокуратура, а тези вандали ше сринат икономика и доходи. Борисов изглежда, безпомощен, явно е бил такъв през цялото време и за това са го държали на власт, а сега се саморазправят са него. Спасявайте се по единично, никой няма да ви оправи, най малко селянин Смрадев.
250
5
 
25
 
! Отговори
Един културен преди 2 години
Проф. МиНЕков - мин. НЕкултурата демонстрира висока култура, диалогичност и уравновесеност. Да ни пази Господ от такива държавници!
249
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На моддерастите да им сложа звездичките в гза.
248
4
 
11
 
! Отговори
Дилъра преди 2 години
Този съм го виждал...много пъти.
247
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижда се, че и дъртите кумуноиди като Минеков са на амфети.
246
2
 
18
 
! Отговори
Тоя преди 2 години
Го фана шубето да закрива театри и сега се репежи на некви пикли в БНТ да си избива комплексите.
245
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поляците хич не са стока............неслучайно по време на ВСВ Германия и Русия си разделиха Полша...........Европа можеша да съществува и без тия некадърници от Полша............а русофобията им е грандоманска.............изобщо хич не ми ги хвалете тия хазари, а жените им са грозни, освен това са ***!!!
244
25
 
6
 
! Отговори
NB преди 2 години
Не са много стока и т.нар. "Отровно трио"................но по-добре те, отколкото крадците и лъжците от ГЕРБ и СДС!!!
243
30
 
13
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Евала на професора! Вчера Кашлука плещеше глупости 10 мин без да го прекъсват, че и обИди на лично ниво ръсеше, а днес професора една дума не можа да кажена спокойствие!!! Аман от ***!!
242
23
 
12
 
! Отговори
за Емо Кошлука преди 2 години
Емил Кошлуков е един гаден продажен СДС-ар............той навремето използваше протестите на студентите да си издейства една стипендия в САЩ...............там стана пишман политолог............сега мафията го направи шеф на БНТ............да се маха тая гадина, това е БНТ...........не е някоя селска телевизия, а горката журналистка е толкова жалка, тя си пази хляба, че ако не е в БНТ , ще умре от глад, толкова е некадърна!!!
241
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Синът на личния скулптур на Живков ни учи на демокрация.Баща му откри за синчето нова специалност в художествената академия.Да,дъртите комунисти си отиват,децата им поемат властта,а плебсът аплодира.