Жената на загиналия летец към колегите му: Не спирайте да летите, макар и на счупени самолети

Как да ни служат всички във ВВС и с цената на какво, пита тя
12 юни 2021 10:47, Елка Василева
399
Жената на загиналия летец към колегите му: Не спирайте да летите, макар и на счупени самолети
Снимка: Facebook

Вдовицата на загиналия летец от „Граф Игнатиево“ майор Владимир Терзиев разтърси социалните мрежи с нов пост. Предишният бе отправен към загубения съпруг, а сега тя отправя критики за състоянието във ВВС. Ето пълния текст на публикацията й:

Още по темата

„Не исках точно аз да политизирам случилото се, но това е абсолютната истина. Този човек, точно този заслужаваше друг край. Кураж и на всички колеги на Терзо - не спирайте да летите, макар и на осигурените ви счупени самолети и осигуреното ви безумно малко и недостатъчно летателно време, защото "Това сте вие!" - безстрашните мъже на честта. До идването на новите "самолети на хартия" има още много дълго време. Как да ни служат всички във ВВС и с цената на какво? Да се замислят много хора в управлението, да се замислят и тези, които са се запътили натам - какви знания, умения и възможности имат, какво могат да дадат на обществото, а не да вземат от него и там ли им е мястото. Този мъж беше герой и преди смъртта си. Герои са и всички служещи на мен и вас във ВВС (ще добавя и наземния състав, особено техническия). А сигурно има и много герои в други сфери, които са изправени пред подобни проблеми и нямат шанса да влезнат в историята, като Терзиев. Има доста какво да се желае от управлението на страната ни, а това е една наистина богата страна. Призивът ми към всички българи е - бъдете разумни и не спирайте да изисквате - първо от себе си, после от останалите и най-вече от управляващите, всички ние в земния ни път служим един на друг. Този човек беше перфектен във всичко. Дори случилото се да е пилотска грешка (познавайки човека ми е трудно да го приема, въпреки малкото натрупани за стажа му летателни часове), тя е съпроводена или по-скоро предшествана от други предпоставки. Загубата не е само моя, тя е и ваша, само болката при мен е повече и завинаги. Загубихме един от най-достойните българи, нека се замислим и променим всичко към по-добро, поне това му дължим“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ученичката не е лоша.
207
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
когато загина пилота от ВМС с въртолета точно на същата дата 2017 та някой каза ли файнали що загина......само питам, щото знам отговора...
206
2
 
2
 
! Отговори
Да ви..... преди 2 години
Четейки ви тъпанарските коментари на всички, много ми се иска вие да бяхте на тоя самолет.. Загубата нямаше да е голяма... Бай *** *** такъв... 🤮🤮🤮🤮🤮
205
1
 
2
 
! Отговори
до Сата Нато преди 2 години
обикновено сме на различни позиции с теб но тук си прав, пилотите ни са фенове на 29 ката , бяха фенове и на Грипен защото тогава ни набутваха едни бангии от Португалия и едни Юрофайтъри от Италия. Е разбира се че новитв Грипени ще искат. Когато се видя финализиране за Грипен янките се събудиха и изкараха новата сделка с блок70 каквото и да значи.
204
0
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Моите съболезнования .Но не си оставяйте магарето в калта.Няма неизправни самолети,които да летят.Мъжът ви е бил много добър летец.Търсете причината другаде и МИСЛЕТЕ! С най-добри пожелания и съпричастност към вашата трагедия за вашият уникален съпруг от ефр. Димитров.
203
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 228Отдавна не бях чел нещо толкова гглупаво! Да ти имам съюзниците! Не разбрах Сърбия как ще се самовзриви. И действително ли мислиш, че някой ще посмее да я бомбардира СЕГА? *** на психиатър, да намери източника на заболяването ти! И да започне лечение някакво!
202
7
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Първо, самолетите не са счупени. Второ, сичките пишоти са фенове именно на МиГ-29.Всеки има глава на раменете си и сам фешава дали да лети, докога да лети к т.н. Със сигурност в самолета има висотомер и пишотът е длъжен да го гледа и да спазва минималната разрешена височина..
201
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая жениця нещо взе да дразни...Абе скърби си там и не го превръщай в театър..."но някой трябва да гледа децата".. малко не на място...в тоя фб като почнат да се изповядват...не остана лична територия...малко ми е преекспонирано..
200
3
 
10
 
! Отговори
искрени съболезнован преди 2 години
Поклон пред героя!Изявлението,обаче,не знам защо ми напомня за арестувания беларуски журналист...не ми изглежда спонтанно и искрено.Ако греша...значи съпругата има нужда от психолог-защо ще призовава летците към самоубийство?
199
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
227 Виж статистиката, с катастпофирали МИГ-ове у нас и по света и тогава пиши глупости.
198
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почвам да си мисля,че е избягал в Русия...
197
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
220 Турция е членка на НАТО, наш съюзник. Сърбия се превпъща в руска база, задръстена с руско оръжие. Сама ще си е виновна, ако се самовзриви, или пак я бомбардира Алиансът. РСМ също е наш съюзник, по линия на НАТО. Към нея има други механизми, които могат да се пилотът, при евентуална неприятелски проява.
196
11
 
4
 
! Отговори
Летец демократ преди 2 години
По добре демократична смърт в демократично счупен самолет, отколкото тоталитарни ремонти и сервис от путинска русия.
195
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почти всички бели стават от пренатягане - било на тези , които поставят задачите , или на тези които ги изпълняват.-----//////------ 100% вярно.
194
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
224 Това на снимката до него, е дъщеря му, предполагам. Съпругата е вдясно. Снимка от абитуриентски бал, вероятно.
193
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За летиш в стари руски изтребители, ремонтирани в Русия, която е заплаха за България, означава, да отидеш на явна смърт. Простено й е, изгубила се е в мъката си и не знае, какво говори. Съболезнования.
192
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иска се голяма сила да кажеш това, което е написала.
191
2
 
3
 
! Отговори
до 222 преди 2 години
Трудно е за вярване, че може да има толкова *** и озлобен човек като теб.
190
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 217:не на Турция ще противостоим, а на Македония и Сърбия!
189
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До sofetoГледах по вашта телевизия как Боко посещава военни, направо се смях с пълно гърло :)) Показваха колко са "добри" във бойните изкуства , все едно гледах балет :))))