Съпругата на майор Терзиев: Да не си "мият ръцете" с уменията му

Един полет се извършва не само от пилота, пише Димитрина Попова
15 юни 2021 07:41, Ния Христова
57
Съпругата на майор Терзиев: Да не си "мият ръцете" с уменията му
Снимка: БГНЕС
"Не изтъквайте пред обществото, че загубата на този прекрасен човек, а и на един скъп самолет, е вследствие само на пилотска грешка". Това е част от пост на съпругата на загиналия майор Валентин Терзиев в социалната мрефа Фейсбук. 
 
В поста си Димитрина Попова разказва, че един полет се извършва не само от пилота, а от още много хора, заемащи различни позиции. Тя посочи, че мишената, която съпругът й е трябвало да порази, е спусната прекалено ниско. "Няма да допусна да си „измият ръцете“ с уменията на Терзиев, защото този човек, дори и с 12 часа за 6 месеца си е свършил работата перфектно", пише опечалената съпруга.
 
Ето и целия пост на Димитрина Попова:
 
"Само не изтъквайте пред обществото (защото то не разбира, ако не му се обясни цялата ситуация), че загубата на този прекрасен човек, а и на един скъп самолет е вследствие само на пилотска грешка, защото един полет не се извършва само от пилота – повечето хора така си мислят. Той е свързан с още много летателни позиции по време на полета, като на каква височина е пусната мишената (в случая прекалено ниско), фактът от прекалената й необичайно бърза скорост, воденето на пилота към целта, което се извършва от друг пост, защото той нищо не вижда в такава обстановка (през нощта и при новолуние), не вижда уредите и разчита на подадената информация отвън.
Още по темата
 
При всички тези факти, да го снишиш прекалено ниско, след като гони целта, с тази скорост, в тъмното без уреди, където небе и море са едно и да изтъкнеш, че това е вследствие на 12 часа нальот само на пилота е прекалено. Няма да допусна да си „измият ръцете“ с уменията на Терзиев, защото този човек, дори и с 12 часа за 6 месеца си е свършил работата перфектно, но е воден през цялото време с редица грешки, което е вследствие на липсата на опит на всички тези постове.
 
С две думи – натресъл си го буквално в морето и после разчиташ на неговите умения да коригира нещо невъзможно, и да казваш, че нещо внезапно се е случило след това. И да ген. Русев, аз Ви казах“ Благодаря!“ без укор, защото осъзнавам риска, но това не значи, че вече 5 дни в ума и сърцето ми не бушува буря ЗАЩО? допуснахте това да се случи. Не всичко понякога трябва да бъде на всяка цена, за да се покажеш пред някой. В случая визирам генерал да се покаже пред министър и министър да се покаже пред НАТО, а в същото време да нямаш нищо".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
1
 
! Отговори
до до20 преди 2 години
абе вие не разбрахте ли че има стрелба по въздушна цел бе, не по надводна. Тоеа снишаване е негов избор да догони падащата мишена. Не схванахте ли че на собствена глаеа е предприел тази рискова атака на мишената. Казаха ви го още първия ден че мишената е тръгнала да пада по бързо от нормалното
25
1
 
3
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Поздравления за съпругата на пилота! Предполагам че и той е бил безкрайно съдържателен Човек!Съболезнования за загубата му!
24
2
 
4
 
! Отговори
До 20 преди 2 години
Сигурно е виждал уредите, но колко ще му помогнат при извършване на опасна маневра близко до земята, когато видимоста е най-важна?Факторите са два - първо има грешки при организацията на учението. При тези условия явно мишената е била поставена на прекалено опасно място.Второ самия пилот е могъл да прекрати маневрата, ако я е смятал за твърде опасна. Тук вече малкото летателни часове са фактор също.Иначе жена му ще се опита да вземе пари от цялата ситуация, което е нормално
23
3
 
9
 
! Отговори
Тя преди 2 години
и съпругата на президента разбира от всичко?!?Брей,тези жени,те по-начетени от мъжете си?!?Нищо лично,само констатирам!А за пилота Бог да го прости и да почива в мир!
22
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тази госпожа някой и налива акъл в кавички за да се възползват от обезщетения от МО. Пилота литне ли със самолета всичко е в негови ръце. Онзи изкрезилия пилот на Джърман лингс който заби пътнически лайнер в алпите него не го ли водят постоянно. Е водят го и кво направиха. Денем нощем всичко е в ръцете и способностите на пилота. Има достатъчно прибори които да му осигурят безопасен полет в сложни усливия. Едни грешат от липса на опит други от самоувереност в опита си. Човешки неща.
21
0
 
12
 
! Отговори
kvakva преди 2 години
Аз пък не разбирам защо информационна медия като dnes.bg си пълни сайта с писания от фейсбук. Що за журналистика имаме, щом ползват фейса за намиране на новини.Дамата е в правото си да си пише каквото иска. Съболезнования за загубата й!
20
4
 
12
 
! Отговори
АМИ ЛОГИЧНО Е... преди 2 години
Ако открият черната кутия на самолета --Като нищо ще се потвърди , че руските таралясници са вече тотално остарели и негодни за употреба, или ще се види , че "братушков огън" е думнал нашия човек...тогава и "братската дружба" отива по дяволите...ха,ха,хаааааааа....НИКАКВА ЧЕРНА КУТИЯ , НЯМА ДА СЕ НАМЕРИ!
19
5
 
5
 
! Отговори
а стига преди 2 години
Вече ми идват в повече тия пилоти.
18
5
 
8
 
! Отговори
Гларус преди 2 години
Да млъква тая квачка вече...
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато една машина е морално и технически остаряла, дори и малка грешка може да бъде фатална. Едва ли само пилота има вина за инцидента...
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Блъснал го е НЛО. Не е виновен човекът.
15
4
 
9
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Най-вероятно е пилотска грешка като 90% от последните катастрофи на ВВС по света. Но не трябва да се забравя, че самошетът не е колело или кола, както мислят някои. 20-30 часа на година са престъпно малко.
14
11
 
4
 
! Отговори
Коко Шанела преди 2 години
Така става ,като зареждат самолетите с некачествено гориво от Магарешки. Няма октан и не може да набере височина самолета.
13
8
 
8
 
! Отговори
Granik преди 2 години
Съд до дупка ,ако трябва и в Страсбург. Искат да и дадат пенсията ,на мъжа и и да и затворят устата. Поне 2 милиона обезщетение трябва да дадат на децата му.
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди да намерят черната кутия има само дрънкане на празни приказки
11
14
 
5
 
! Отговори
отАв$тралияСидней преди 2 години
аа хахехе ако това са най добрите пилоти сметай какви са останалите...
10
4
 
24
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Общо взето несвързани приказки, може и без тях. Такива излияния месеци наред фабрикуваше съпругата на алпиниста Боян Петров. Новините в България журналистите ги експлоатират "до дупка". Приказки на колограм и нищо ново. Голяма трагедия, напълно излишна. Бог да прости достойния летец, мир на праха му.
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смъртта е тежка винаги!Стига вече сте парадирали с тези изказвания в социални мрежи.
8
2
 
13
 
! Отговори
Лили Иванов преди 2 години
Не разбрах ,как така нощем пилота не виждал уредите .
7
2
 
7
 
! Отговори
Saki преди 2 години
Чак такива познания ,да има съоругата му надали. Явно с нея , неофициално са говори колегите му и са и обяснили ситуацията. Ако е убит ,от некадърен диспечер, то тя трябва съди държавата ,за обезщетение от милиони.