Жената на загиналия летец към колегите му: Не спирайте да летите, макар и на счупени самолети

Как да ни служат всички във ВВС и с цената на какво, пита тя
12 юни 2021 10:47, Елка Василева
399
Жената на загиналия летец към колегите му: Не спирайте да летите, макар и на счупени самолети
Снимка: Facebook

Вдовицата на загиналия летец от „Граф Игнатиево“ майор Владимир Терзиев разтърси социалните мрежи с нов пост. Предишният бе отправен към загубения съпруг, а сега тя отправя критики за състоянието във ВВС. Ето пълния текст на публикацията й:

Още по темата

„Не исках точно аз да политизирам случилото се, но това е абсолютната истина. Този човек, точно този заслужаваше друг край. Кураж и на всички колеги на Терзо - не спирайте да летите, макар и на осигурените ви счупени самолети и осигуреното ви безумно малко и недостатъчно летателно време, защото "Това сте вие!" - безстрашните мъже на честта. До идването на новите "самолети на хартия" има още много дълго време. Как да ни служат всички във ВВС и с цената на какво? Да се замислят много хора в управлението, да се замислят и тези, които са се запътили натам - какви знания, умения и възможности имат, какво могат да дадат на обществото, а не да вземат от него и там ли им е мястото. Този мъж беше герой и преди смъртта си. Герои са и всички служещи на мен и вас във ВВС (ще добавя и наземния състав, особено техническия). А сигурно има и много герои в други сфери, които са изправени пред подобни проблеми и нямат шанса да влезнат в историята, като Терзиев. Има доста какво да се желае от управлението на страната ни, а това е една наистина богата страна. Призивът ми към всички българи е - бъдете разумни и не спирайте да изисквате - първо от себе си, после от останалите и най-вече от управляващите, всички ние в земния ни път служим един на друг. Този човек беше перфектен във всичко. Дори случилото се да е пилотска грешка (познавайки човека ми е трудно да го приема, въпреки малкото натрупани за стажа му летателни часове), тя е съпроводена или по-скоро предшествана от други предпоставки. Загубата не е само моя, тя е и ваша, само болката при мен е повече и завинаги. Загубихме един от най-достойните българи, нека се замислим и променим всичко към по-добро, поне това му дължим“.

 


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
346
0
 
0
 
! Отговори
Коментатпр преди 1 месец
Не беше ли Валентин? За какъв Владимир става дума?
345
8
 
1
 
! Отговори
Черната вдовица преди 1 месец
Ще получи привилегии, пари, наследство и наследствена пенсия и ще се радва на дълъг щастлив живо с безброй връзки с други мъже.
344
5
 
2
 
! Отговори
Заради ЖЕНИ преди 1 месец
Мъжете убиват и / или се самоубиват. Тази жена с това си тенденциозно изказване явно иска да има още смърт. Също и като жена не се знае дали не е изневерявала, което е заложено в природата на жените изневярата и коварството.
343
2
 
2
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Има коментари,че учението е било Сръбско-българско. Ако е така ,на какво отгоре,какво общо има нашата армия със сръбската? Ииии апропо: Кой уведоми Русия за учението???
342
3
 
3
 
! Отговори
Миро преди 1 месец
Радев не направи нищо!!!Само подведе народа си!Жалко,че можеше да подобри нашето положение!
341
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каквито са хората в една държава, такава е и тя и всичко в нея. Инцидентите са малко, защото и "самолетите" са малко... Слава богу!
340
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рискът на професията.
339
2
 
4
 
! Отговори
Додо преди 1 месец
Всички официални субекти мълчат като пръднaли в трамвай и се почесват, но никой не изказва дори възможността самолета да е свален - било то умишлено, или погрешка! Било то от приятелски или от неприятелски огън!
338
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Mирише ми на амрикански саботаж, след като става въпрос за Миг-29.
337
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доста странно изказване.
336
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойко, да ти продам 5 самолета от вестници ? Евтино ще ти ги дам - за 1 млрд лева. Ти вземи комисионната 100 млн за теб и дебелия "патриот"...
335
4
 
17
 
! Отговори
Щирлиц до 333 преди 1 месец
Спокойно,новите американски ккофчези са на чертожната дъска,ще им видим сеира някой ден.
334
2
 
6
 
! Отговори
пешо преди 1 месец
Полковник Владо Пампоров как летя до 60 годишен но летеше защото можеше и не се издигна до щабовете защото не цепеше басма никому и искаше просто само да лети.
333
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От пилотирането с тези огромни претоварвания, мозъкът става на гъба - човек се износва два пъти по-бързо от нормалното. Затова на 45 се слиза от маневрен самолет и ако толкова искаш да си чешеш егото, се записваш в аероклуб. Иначе - правиш грешка, налага се да изтеглиш рязко, и главата изключва. И за тия неща се облича противопретоварващ костюм. И се стяга. Говорихте ли с човека, който го е проверил преди полета? Или нач. щаб не се проверява?
332
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че те и японските камикадзе, през ВСВ, са летели с къде по-нови и квалитетни изтребители от нашите МИГ-ове, знаейки, че отиват на смърт. Да пращаш пилоти да летят със стари руски ковчези, все едно, да ги пращаш на явна смърт.
331
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
329 Пари на вятъра, може, са охранява нашето небе, съюзна страна от НАТО, докато дойдат Ф 16 блок 70, а те идват скоро. Пилотите ни се обучават в САЩ. Трябва да имаме визия, за модерна и надеждна армия, а не да хвърляме милиони, за руски кърпежи, със съмнителна стойност.
330
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой свали МиГа?
329
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рухна митът на Радев, за вечните, незаменими МИГ-ове. Главнокомандващият явно, е искал, да демонстрира на всяка цена, "високото качество на руската бойна авиация". Без да мисли, за живота на българските пилоти.
328
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България плаща на руската РСК МИГ над 20 милиона на година за поддръжка на миговете.Всеки може да го провери.Дадохме 82 милиона без ддс за 4 години от 2018 година и има още година от този договор.
327
4
 
13
 
! Отговори
Ханс преди 1 месец
47 годишен пилот на реактивен изтребител !!! Добре е да взимаш пенсия и заплата ама с някои неща шега не бива...