Проф. Ангелов: Навреме съм информирал институциите за болница "Лозенец"

Това, че държавата не си е свършила работата, категорично не отговоря на истината, каза той
16 юни 2021 13:19, Ния Христова
133
Проф. Ангелов: Навреме съм информирал институциите за болница "Лозенец"
Снимка: БГНЕС
"Моята позиция съм я изразил, като съм информирал компетентните институции навреме. За това документи изтекоха в национална медия. Нямам какво повече да добавя."
 
Такъв коментар направи бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов пред БГНЕС във връзка с оповестената от служебното правителство информация за незаконна трансплантация на органи в държавната болница "Лозенец".
 
"Да се коментира, че държавата не си е свършила работата, категорично не отговоря на истината. Държавата си е свършила работата, органите са информирани. Когато се прави някакво разследване, аз за първи път чувам то да се оповестява публично. Не е работа да се оповестяват данни в хода на едно извършване на разследване", коментира още бившият здравен министър.
 
Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров освободи ръководството на болница "Лозенец", доскоро правителствена, изнасяйки данни за извършвани трансплантации на органи в нарушение на действащото законодателство. Той говори период от 2019 г. до края на април 2021 г., когато в лечебното заведение са извършени 14 трансплантации на бъбрек от живи донори.
Още по темата
 
Според оповестената информация всички донори са били млади хора от Украйна и Молдова, а рецепиентите техни чичовци от Оман, Израел и други държави, което дава основание да се смята, че те въобще не са роднини, а са използвани фалшиви самоличности. В лечебното заведение е извършена и трансплантация на черен дроб през месец април от трупен донор, но без да бъде спазена точковата система за определяне на рецепиента. След обаждане по телефона, поясни тогава д-р Кацаров, четвъртият в листата е станал първи и е бил трансплантиран.
 
Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов коментира и темата с Александровска болница, на която беше ръководител преди да седне в министерското кресло.
 
"Говори за тежки злоупотреби, които ги няма на практика. Коментират се едни числа, които са публични данни, като се насочва общественото мнение, че видите ли има някакви злоупотреби. Такива не бяха доказани. Последните решения на Агенцията по вписванията и на българския съд показват, че министърът допуска грешки, не познава законодателството и не знае как да действа", посочи той.
 
Проф. Ангелов разкритикува сегашният министър, упреквайки го в низходящ тренд в хода на ваксинацията.
 
"С всички тези фойерверки, които хвърля министърът, всъщност цели да прикрие своята административна немощ да организира ваксинационния процес, както и да мотивира българските граждани да изберат ваксината, а не нещо друго. Това правителство тика страната към следваща, четвърта вълна от COVID-19", посочи още той.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да информираш за престъпление и като лекар да смяташ, че си чист, при положение, че ти си бил министър. Не е за вярване колко си безотговорен!!! И след информацията какво се случи? Ако не бяха дали гласност новите, онези от Лозенец ще си правят пари от незаконни трансплантации, а междувременно българи чакат за живот. Гнусен човек си ти, да знаеш....
75
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заразените от Ковид всъщност не намаляват. Данните за броя им се крият с политически цели. Освен това хората вече не си правят тестове в лабораториите а си купуват антигенния тестове от аптеките и си ги правят в къщи. Ако се разболеят не казват на никого за да не ги карантинират.
74
1
 
13
 
! Отговори
. преди 2 години
Да бъде съден.
73
4
 
26
 
! Отговори
Мутри ВЪН!!! преди 2 години
Тоя ботоксовия предимно пасивен ГЕЕЙ е ОТКРАДНАЛ милиони от бедния български народ и ще гние в ПАНДЕЛАТА до ГРОБ!!!
72
3
 
22
 
! Отговори
иво преди 2 години
Съд и затвор за гербаджийските крадци.Очевидно,че без това няма да се мине.Рано или късно бай Ставри ще ги посрещне.
71
2
 
16
 
! Отговори
1 преди 2 години
ботоксов,освен,твоята институция, бойко,никой друг,не си уведомявал,а той с ръка в джоба,след неместването им,ти отговаряше,бъди спокоен,всичко,ще оправя аз.
70
3
 
24
 
! Отговори
Сладурче преди 2 години
Ангелов,плачеш за една хубава Ревизийка на имотното ти състояние за милиони.Радвам се,че на снимката си охранен и усмихнат.
69
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя не стига че лъжеше за вируса Ами замесен в схеми и покровителства на гербаджийските професорчета )
68
3
 
18
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 2 години
Тоя има такъм мазно-нагло-самодоволен вид /един вид "имал съм възможност -крал цъм. И какво ще направите?/ ,че с кеф да го изправиш до стената и да го гръмнеш без въпроси.
67
24
 
4
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
Служебното правителство ясно демонстрира моралната деградация на модела Радев. Време е да се надигнем и да разградим пaрaзитния модел Радев.
66
2
 
7
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 2 години
До екшън-сераил-холивудКак да ги осъдиш ,като те са си назначили прокурорите и съдиите? Не са глупави ! Знаят че рано или късно ще се стигне до разкрития.Сега разчитат на правораздавателните органи да замажат положението.За това трябва да се тръгне от съдебна реформа.Държава без независисмо и безпристрасно съдопроизводство не е държава!Всеки красе защото знае че нчма да бъде наказан.
65
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да се осъди някой, трябва да се внесе обвинителен акт. А познайте сега, кога ще стане това... Иначе на троловете добре са им дали опорката, но не са им разяснили процедурата
64
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плюят се, обвиняват се и накрая никой не е в затвора. Страшна държава имаме!
63
3
 
7
 
! Отговори
екшън-сераил-холивуд преди 2 години
Айде осъдете вече един, два месеца само интриги, сканадли и театри, и то от евтините без декор, и в крайна сметка - нищо.
62
7
 
18
 
! Отговори
Лъжлив ботокс преди 2 години
Тоя е един лъжлив ботокс
61
2
 
9
 
! Отговори
АХЕ преди 2 години
Айдеее, първо не било точно така, а сега, хъм видиш ли бил информирал.....някаква стъкмистика ми се получава някак.....Защо ли?
60
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой от по-долу пишещите е на ясно по темата?Или така да плещим за да убиваме работно време преди да си тръгнем към вкъщи,ай сек,тир бе тролите и без пари ли?
59
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой си информирал бе, шест деца умряха заради такива като теб. Лично Борисов се застъпи за този отвратителен касапин Спасов. Трябваше да накарате Спасов да присади глава на Борисов. Вие сте не само убийци и ще горите в ада!
58
3
 
14
 
! Отговори
хахахаха до 58 преди 2 години
късно е да бягаш пред вятъра...
57
4
 
18
 
! Отговори
българин преди 2 години
Бегай,бегай бегай от тук вече!!!!!

Спонсорирани публикации