Денчев: Оптимист съм, че ще има правителство след 11 юли

"Не всички рокади от служебния кабинет са необходими"
Обновена: 17 юни 2021 22:11 | 17 юни 2021 22:11, Веселина Йорданова
76

Бурни страсти на политическия терен: Какво ни очаква след 11 юли? Какви са рисковете пред България, ако не се състави кабинет?

"Аз съм оптимист. Струва ми се, че България ще има правителство след 11 юли. Разумът в българските политици, част от които са доказани държавници, а други имат време да го направят,  ще избере по-отговорната форма за участие в политиката, а именно, следвайки конституционната процедура - да се състави правителство", заяви общественикът проф. Стоян Денчев пред "Денят ON AIR".

Относно партиите на протеста, той добави, че много от представителите им са започнали да говорят как е възможно някоя от партиите на статуквото да вземат участие в такова управление.

"Всеки, който участва в политиката, се стреми да бъде управляващ. В този смисъл е възможно да се стигне до разумен компромис и да се сформира правителство, което да има временен характер, с хоризонт например една година. Това да бъде тип програмно правителство, което да има програма в рамките на 5-10 задачи, консенсусни за всички, които го подкрепят", отбеляза още проф. Денчев.

Общественикът е категоричен, че "партиите за промяна" биха могли да припознаят други партии, които са също за промяната и не се различават по целите си.

"Няма политическа сила, която да подкрепи правителство на малцинството. Ще има правителство на тези, които го подкрепят, но не на малцинство от някаква коалиция, която ще подпише нещо. Всички, които са "партии за промяната", биха могли да направят една такава коалиция -  да бъде сдружение за постигане на определени цели за определено време", уточни гостът в студиото.

Относно смените на кадрите в различни институции, които бяха направени от служебния кабинет, проф. Денчев заяви, че не всички са били основателни и необходими.

"Когато нещо е добро, няма смисъл да се сменя. Това е и един упрек към смените на служебния кабинет. Част от специалистите, които работят в здравеопазването, са национално богатство - не може с лека ръка да махнеш някои хора и да настояваш, че това е правилната позиция", добави той.

За подслушванията и доказателствата за тях, той коментира, че категорично тези, които подслушват, не могат на собствена глава да го направят.

"Има и частни структури, които извършват подслушване, но едва ли става въпрос за тях в случая", уточни общественикът пред Bulgaria ON AIR.  

Проф. Дечев коментира и посещението на северномакедонския премиер Зоран Заев в България. Той е на мнение, че се усеща натиск по отношение на позицията на страната ни.

"Продължава да има много силен натиск. Ние сме длъжни да дадем право на този народ, който е част от Северна Македония, да стане член на ЕС, но той трябва да се съобрази с историческите реалности. Проблемът със Северна Македония трябва да се реши на политическа основа", категоричен е проф. Денчев.

Гледайте целия разговор във видеото.


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
ДПС НАГЛИ МЕРЗАВЦИ преди 1 месец
АМА КАК НЯМА ДА СИ ОПТИМИСТ..ВАШАТА ДПС ПАРТИЯ ВИНАГИ Е БИЛА ГОТОВА ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЪРКОТИЯ И В ПАРЛАМЕНТА И В ДЪРЖАВАТА..ДЕБНЕТЕ МОМЕНТА И ХА ЧАСЕ СТЕ СЕ ВКЛЧИЛИ ..ПРОСЛЕДЕТЕ СИ ДЕЙСТВИЯ ОТ НАЧАЛОТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА ДО СЕГА...ВИЕ НЕ ИСКАТЕ БГ ДА ВЪРВИ НАПРЕД ,НЕ ИСКАТЕ ДА Е ПО-ДОБРЕ ОТ ТУРЦИЯ..ТОВА Е ВОДЕЩОТО В ДЕЙСТВИЯТА И ПОЛИТИКАТА ВИ..СЕГА,РАЗБИРА СЕ, ЩЕ ПОДКРЕПЯТЕ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ,КОЕТО ЩЕ СЪСИЯВА ДЪРЖАВАТА ..ТОВА ВИ Е ПОЛИТИКАТА.
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Веселинъ 7112136860Пиtch, не се излагай, Сталин е грузинец, не е от котилото на Соломон Паси.
56
3
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
Всяко правителство,основано на турско-еврейски републикански принципи е правителство на Израел и Турция. Да живее Царство България ! Долу наложената от евреина Сталин републиканска семитска система !
55
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Герб отново ще управлява след 11 юли начело с генерал Борисов.
54
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БОРИСОВ ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕН ЗА ПОЛИЦЕЙСКО НАСИЛИЕ НАД ПРОТЕСТИРАЩИТЕ
53
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боъко Борисов работеше срещу запада, тормозеше евроатлантиците затова народа го свали. Ще се върне само в спомените. Да не се е правил на голям хитрец.
52
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако някой вярва че Бойко Борисов ще бъде пак премиер значи е за психиатър.
51
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЧЕСТИТО НА ДАНИЕЛ МИТОВ, НОВИЯ ПРЕМИЕР. БОРИСОВ ПЕНСИОНЕР.
50
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименРЕВИ МУТРО, РЕВИ СЕКТАНТ ПРОДАЖЕН, МУТРАТА Е БИТА КАРТА, ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП!
49
2
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 месец
НИЩО НЕ Е ВЕЧНО ДРУГАРИ! ХАХАХА ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ ИМА И БЕЗ БОЙКО, НО ГЕРБ СИ Е ГЕРБ.
48
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Честито на Даниел Митов, новия премиер. Бойко ще ходи да гости на Доган да си пият кафе като пенсионери.
47
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СЕКТАТА НА МУТРАТА ОБЕЗУМЯ, САМО ЕДИН КРИПТОГЕЙ МОЖЕ ДА Е ТОЛКОВА НАРЦИСТИЧЕН.
46
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само един бokлyк остана да пише глупостите си срещу Борисов.
45
1
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 месец
Другаре! По-полека. Ще оплюете мониторите от злоба. Няма да се върне тоталитарния режим никога.
44
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДИКТАТОРА БОРИСОВ БЕ СВАЛЕН И ЗАХВЪРЛЕН КАТО КОМУНИСТИЧЕСКА ПОМИЯ, ПРОДАЛ СТРАНА И НАРОД НА МОСКВА.
43
6
 
1
 
! Отговори
Това е ясно преди 1 месец
Американците го поставиха, като условие и ако не се случи ще развенчаят българските "лидери". Вече е ясен и състава на новото правителство.
42
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонименсамо един *** е Борисов
41
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов никога няма да се върне в политиката.
40
2
 
5
 
! Отговори
Има нов преди 1 месец
партиен лидер,който се срамува от външността и глупостта си и по тази причина ни залива от ФБ с написани от други монолози и понякога остроумничи от платена кабеларка, която я гледат шепа оли го френи!!! Познахте ли го? Не , не е Станислав Трифонов, неговото име е БЕЛОслав!!!
39
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойко Борисов слугува на руските интереси затова бе свален от българите.