Обвивката на черната кутия е повредена, надяват се, че вътрешната е запазена

Ако всичко е наред данните от нея ще бъдат свалени още днес
Обновена: 24 юни 2021 13:12 | 24 юни 2021 13:09, Нели Христова
108
Обвивката на черната кутия е повредена, надяват се, че вътрешната е запазена
Снимка: БГНЕС

Черната кутия на падналия в Черно море изтребител МиГ-29 е намерена на повече от 70 метра дълбочина в Черно море. Това заяви военният министър Георги Панайотов на извънреден брифинг пред медиите.

Още по темата
Черната кутия в момента се намира на борда на кораб на българския военноморски флот. Тя ще бъде транспортирана до военна база "Граф Игнатиево", за да могат да бъдат взети данните от нея.

"Докладът е, че външната обвивка на кутията е нарушена, но имаме основания да смятаме, че вътрешната обвивка на кутията, която всъщност събира информацията, е здрава и дава надежди, че информацията може да бъде снета днес в рамките на деня", коментира военният министър.

От черната кутия ще може да бъде получена информация за всички параметри на полета, режима на двигателя, скоростта, височината и траекторията на самолета, както и в какво състояние са били средствата за управление.

"За всичко ще получим информация стига вътрешната обвивка да не е увредена", увери министърът.

Той призова да се оставят спекулациите. Ще се установят фактите и тогава обществото ще бъде информирано за причините за инцидента.

Днес беше възобновено търсенето в района на падането на изтребителя. Беше извършен детайлен анализ на събраната информация за конкретизиране на евентуалното местоположение на черната кутия.

В операцията участваха минен ловец "Цибър" и моторен катер 213 от състава на Военноморските сили, както и група със специализирано подводно оборудване от фирма "Хидроремонт".

На 9 юни при изпълнение на тренировъчна задача самолетът на майор Валентин Терзиев падна в морето. Майорът загина. Издирването беше преустановено заради лошото време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Order in the ChaosКрият некадърността на радев и компанияПредставям си ако бойко беше премиер каква помия щеше да се лее.Калпавият генерал назначен лично от радев е скрит като мишка.Защо мълчите медиите, разследващите!
54
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 67Пилота е загинал от некадърността на един направен от фигуранта генерал
53
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пи шман генералът на радев който носи изцяло вината за катастрофата защо не е подследствен. Той е ръководел лично стрелбите .но така когато те правят генерал не по заслуги а по сервилност
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми правил съм само два пъти 200 лицеви :)) Единия път беше за изпит за черен колан, другия път ме юркаха в казармата :)))) Просто отбелязвам, знам че кадъните не ходят в казарма :)) Иначе съболезнования за жената, свестен ми изглежда Терзиев, но военните винаги са прави, не може да спориш с тех :)
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 73 U/R/O/D/E, ако утре ти падне тухла като вървиш към кръчмата, на жената и децата ти парите ще им стигнат ли, за да те забравят? ще им стигнат ли за възпитание? какво ли изобщо те питам... и ако моят пример е "случайност", при военните такива неща няма... друг пример ако същият този пилот, със същия самолет и същата армия, по технически причини, вместо учебната мишена тресне теб в колата... жена ти ще ни лази ли по нервите? за един прЕател питам...
50
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пилота намериха ли го?
49
5
 
9
 
! Отговори
Ред в Хаоса преди 2 години
Айде, че има хаос по общините. Кметовете не знаят на кого да плащат събрания рушвет. Реда, дето го бяха устроили ГЕРБ го нема.
48
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте и пари на жената, подсигурете я, че почва да ви лази по нервите :)) Загинал е, като си е изпълнявал дълга, жената би требвало да го приеме :)
47
2
 
4
 
! Отговори
fire-and-forget преди 2 години
"Стреляй и забрави" - такива са ракетите въздух-въздух на МиГ-29.Какви заходи и снижения???Обикновено по цел се изстрелват ДВЕ ракети!Посоката и тангента им е определен до момента на изстрела, а финалния етап е насочване по топлинния отпечатък на соплото на самолета или горящ химичен реактив на мишената!Ракетата се взривявява безконтактно на множество осколки!При пределно ниска височина и видимост,проблеми,диспечера отзовава самолета!Има ли MAW?Вярвал ли му е летеца?Работи ли "свой-чужд"?
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 59 - пряка няма, но кой беше командващ, нали уж е именно пилот... всички имат вина и Радев и Каракачанов и оня министър, дето беше купил точно на военните едни розови БМВ-та... всичко по редичката, които доведоха армията доттам да имаме 2 самолета, годни да се вдигнат във въздуха... колективна безотговорност, така че не ми говори, че Радев няма вина, когато е назначил Деса любовницата на 2 длъжности на висока заплата, едната PR... какъв PR, бе пич, ние армия нямаме, тои PR...
45
0
 
11
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 2 години
Български Военноморски Сили...брех брех....голема работа, големо нещо...
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По принцип черните кутии са две на самолетите, не е само една, не знам каква е тая работа с тоя *** МИГ, но това са най-здравите части в самолета, имаше един случай на еърбъс дето се разби в атлантическия океан 2 години търсиха кутиите, и ги вадиха после от няколко хиляди метра дълбочина и пак данните на тях бяха непокътнати
43
1
 
11
 
! Отговори
Order in the Chaos преди 2 години
Тия са по-бавни от баба ми. Кво крият?
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Черната кутия ще покаже ,че ако Борисов е управлявал самолета ,нямало да падне...Бойко е велик...по-велик от Ким Чен Ун...
41
2
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НАМЕРИХА ЧЕРНАТА КУТИЯ НА ПАДНАЛИЯ САМОЛЕТ С ХОЛАНДЦИТЕ В УКРАЙНА И Я ПРАТИХА В НЯКАКВА ЛАБОРАТОРИЯ И НИЩО НЕ СЕ РАЗБРА! ЧЕРНАТА КУТИЯ БИ ТРЯБВАЛО ПОНЕ ДА ОТЧИТА ГРЪМНАТ ЛИ Е ЕДИН САМОЛЕТ И СЕ Е ГРЪМНАЛ САМ !
40
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рдев нема вина, просто такава е практиката :)) Ще те напраят на 2 стинки, после се извиняват, доколкото може разбира се :))))
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малии тука се е напълнило с разбирачи.*** ние за това сме толкова напред в световен мащаб.Даже чушки и домати си внасяме.
38
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сръбското участие на учението е изцяло заслуга на правителството и лично на Борисов. Борисов построи за българска сметка цял транзитен газопровод без нито едно разклонение на наша територия от Турция до Сърбия. Някои го обвиняват в русофилство, аз го обвинявам в страх от Новичок.
37
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
49 Може би, е свален от сръбските части, които Радев позволи да участват и ако Сърбия не е членка на НАТО, но затова пък, е руска марионетка. С България, Сърбия винаги е водила лицемерна политика. Никога повече, Сърбия на натовско учение, в България!
36
1
 
19
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
Работата е ясна и без черната кутия - под 4000 не се правят маневри за поразяване на мишени. Желязно правило. Трябвало е да прекратите учебната мисия, а не сте го направили. Пита се ЗАЩО? Пита се и защо не ви емват медии, социолози, анализатори, Диковци, Канарачевци, Бенатовци, Кънчовци, Райчевци. ОТКЪДЕ ГО ВАДИТЕ ТОЯ МЕДИЕН КОМФОРТ? После що сме били на 112-о място.