Обвивката на черната кутия е повредена, надяват се, че вътрешната е запазена

Ако всичко е наред данните от нея ще бъдат свалени още днес
Обновена: 24 юни 2021 13:12 | 24 юни 2021 13:09, Нели Христова
108
Обвивката на черната кутия е повредена, надяват се, че вътрешната е запазена
Снимка: БГНЕС

Черната кутия на падналия в Черно море изтребител МиГ-29 е намерена на повече от 70 метра дълбочина в Черно море. Това заяви военният министър Георги Панайотов на извънреден брифинг пред медиите.

Още по темата
Черната кутия в момента се намира на борда на кораб на българския военноморски флот. Тя ще бъде транспортирана до военна база "Граф Игнатиево", за да могат да бъдат взети данните от нея.

"Докладът е, че външната обвивка на кутията е нарушена, но имаме основания да смятаме, че вътрешната обвивка на кутията, която всъщност събира информацията, е здрава и дава надежди, че информацията може да бъде снета днес в рамките на деня", коментира военният министър.

От черната кутия ще може да бъде получена информация за всички параметри на полета, режима на двигателя, скоростта, височината и траекторията на самолета, както и в какво състояние са били средствата за управление.

"За всичко ще получим информация стига вътрешната обвивка да не е увредена", увери министърът.

Той призова да се оставят спекулациите. Ще се установят фактите и тогава обществото ще бъде информирано за причините за инцидента.

Днес беше възобновено търсенето в района на падането на изтребителя. Беше извършен детайлен анализ на събраната информация за конкретизиране на евентуалното местоположение на черната кутия.

В операцията участваха минен ловец "Цибър" и моторен катер 213 от състава на Военноморските сили, както и група със специализирано подводно оборудване от фирма "Хидроремонт".

На 9 юни при изпълнение на тренировъчна задача самолетът на майор Валентин Терзиев падна в морето. Майорът загина. Издирването беше преустановено заради лошото време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога повече сръбски части на наши учения!! Сърбия не е членка на НАТО и е сателит на агресивна Русия. Напълно, е възможно, сърбите да са свалили нашия изтребител. Само не обявява,те, че и вътрешната кутия е повредена, за да покриете сръбския неприятел
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да съобщавате новините с повече патос. Ето така - Славната военна хунта и победоносния контраадмирал откриха неразрушимата черна кутия на Миг-29.
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На седмица по лъжичка...накрая ще се установи, че от записа на "черната кутия" не може категорично да се съди за причината, защо българската армия се намира на дъното на Черно море, въпреки че държавата се управлява от генерали и то "най-достойните" !!!
12
0
 
13
 
! Отговори
???07 преди 2 години
А дано..., но надали....ще повярваме! Нали уж се твърдеше , че тази ч. кутия ще се повреди след 48 часа...Колко часа минаха оттогава? Не пасем трева.
11
11
 
5
 
! Отговори
м,да преди 2 години
Стига драми с тая катастрафа. Летеца сам си е избрал професията. Случват се и смъртни случаи при учения.
10
0
 
21
 
! Отговори
data преди 2 години
стана ясно че БА няма ресурс за операции на 70 м под водата и добре че са частните фирми
9
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1-ви Какъв Боинг са "свалили" украиците??? На кава доказателна база пишете просто.тии или "вам платять с Шереметево"?
8
0
 
33
 
! Отговори
дъра-бъра преди 2 години
Ей, хайде стига с тази кутия!Ясно е какво се е случило, но не е много за пред публика, нали?
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В съветска България черна кутия изчегърта вас.
6
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опа от самото начало повредена била. Информацията къде е изтекла? В морето ли? Нали тия кутии са конструирани да издържат. Те знаеха какво е станало, а на нас както ни кажат вече ще повярваме.
5
0
 
38
 
! Отговори
русенец преди 2 години
МиГ -29 няма черна кутия. Има самописец, който записва някои от параметрите на машината с цел диагностика на работата на системите. Използва се за обслужването на самолета, а не за разследване на авио катастрофи .Кажете по-добре какво се вижда на записите на радарите - нашите, на НАТО, на румънците, а защо не и на руснаците?
4
0
 
26
 
! Отговори
Подготвя се преди 2 години
общественот мнение, че вътр.част е също повредена, ерго: никако инфо не може да се свали. Ама хич да не си я мислят тазки тактика в МО!!! В резултат на натиска на общественото мнение, черната кутия беше въобще намерена! Сега - трябва да бъде и разчетена!!!!!!!!!
3
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
някой очаквал ли е друго... следваща новина - от кутията нищо не става...
2
0
 
35
 
! Отговори
кръпел преди 2 години
айде почна се с чалъмите .....
1
1
 
44
 
! Отговори
всичко е запазено преди 2 години
И черната кутия е намерена отдавна. Но истината няма да излезе. Колкото излезе за Боинга който украинците свалиха - холанците прибраха всички материали и години наред разследват.