Открита е черната кутия на разбилия се МиГ-29

Очаква се данните от нея да разкрият причината за падането на изтребителя
Обновена: 24 юни 2021 12:09 | 24 юни 2021 11:50, Елка Василева
66
Открита е черната кутия на разбилия се МиГ-29
Снимка: архив, БГНЕС

Намерена е черната кутия на падналия в Черно море самолет МиГ-29, пилотиран от загиналия майор Валентин Терзиев, съобщи bTV.

Министърът на отбраната пътува към Стара Загора, откъдето ще направи изявление по обяд.

Още по темата
Операцията по издирването на черната кутия беше подновена днес след извършен детайлен анализ на събраната информация за евентуалното ѝ местоположение.

Очаква се данните от нея да разкрият причината, поради която изтребителят се разби по време на натовско учение на 9 юни.

Черната кутия е на борда на минен ловец „Цибър“, който ще отплава към Варна и вероятно около 15,30 ч. ще пристигне.

Тече и прокурорска проверка по случая и черната кутия е едно от веществените доказателства, така че може и да не е възможно веднага да станат ясни подробности за трагичния инцидент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Един от нас.За почест!
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аха, до оня ден, моряците ни калпави и няма да я намерят, днес я намериха, ама била фалшива и пък повредена, утре като излезе че е здрава ще кажете че е манипулирана, кажете какво искате да чуете да ви се угоди.
51
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сега се разберете фили и фоби все изтрещяли мозъци, кой е свалил миг а, янките или сърбите.....лаици утрепани
50
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
свален от приятелски огън и следователно кутията е "повредена", нещата влизат в графата строго секретно и всичко е точно. тези филми сме ги гледали, но не сме толкова прости като едно време.
49
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само не обявявайте, че черната кутия е повредена, за да прикритие някой, сръбските части, например. Какво прави Сърбия на натовски учения? Всичко, което прави е по заповед на агресивна Русия, срещу нас. Шпионира в полза на Москва, възможно е, сръбски части, да са свалили нашия изтребител.Никога сърби на нашите учения! Руският човек Радев ги допусна. Той са си понесе отговорността.
48
0
 
3
 
! Отговори
до Одкачен преди 2 години
абе кух иддиоот, миничистач и минен ливец са два типа различни кораби за борба с мини. Хайде и на английски как звучи майнсуипър и майнхънтър. Миночистачите откриват и подрязват мината да изплава с помощта на тралове коуто са зад кораба и се теглят, минния ловец открива мините по хидроакустичен списоб с облъчване на сектор по курса на кораба или с дълбоководен търсач с дист управление за дънни мини
47
2
 
1
 
! Отговори
Хеликоптер преди 2 години
няма ли, ами 6 часа трябва да плува някакъв кораб само до Варна, пък до Граф Игнатиево, сигурно още 6 ч. ще се дундурка тази кутия. Га че ли е неважно нещо, а не онова, което цяла България чака от 2 седмици?!?!?
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да я дадат на НАТОфцете и за по-малко от час имат ВСИЧКО.
45
1
 
0
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Да одбележиме, че ф пръвото изречение и двете думи се членувад с пълен член, поради специфични граматични правила, а препинателни; знаци: се поставят, там където: си, поискаме. Твай.
44
4
 
0
 
! Отговори
Константин Философ преди 2 години
Въпросът тука е не какво съдържа кутията, а как се интерпретира. Всеки ИТ спец ще ви обясни че цифровите данни - 1 и 0 могат да се четат както отзад-напред така и отпред-назад (литъл ендиян и биг ендиан формат). Също така 1 и 0 могат да се групират в байтове, дабъл, лонг, дабъл лонг, дабъл-дабъл лонг и т.н. Така че не се надявайте прочетът на кутията да отговаря напълно на записаната информация.
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Черната кутия не може да се повреди при катастрофа. Тя направена да издържи дори на директен челен сблъсък на самолета с твърда земя. Виж ако го удари "приятелска" ракета там вече не се знае дали ще оцелее.
42
3
 
5
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
House M.D., езикЪТ е проблемЪТ. Чалга политици, чалга глосопУдЪватели и логично - чалга Джурналистика. ;) Маминката му разкатаха на язъка, шъ знайш! Lol
41
3
 
8
 
! Отговори
НАЛИ преди 2 години
ИМАШЕ ПИШЕЩИ, ЧЕ РАДЕВ Е ЗАПОВЯДАЛ ДА НЕ СЕ ОТКРИЕКУТИЯТА. СЕГА КАКВО ОЩЕ ЗАПРЕЗИДЕНТА?!!???. МЪКА МЪКА.
40
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само руснаците са - от злоба. Съветски самальот да фърчи за НАТО - абцурт... и хоп, гръмнал. Джуджетата са много изобретателни в трепането: радиоактивен Полоний, Новичок, найлонови торби на главата, копринени шалчета около вратлета, чадъри с рицинови съчмички и естествено отстрел и избомбване на неудобни за тях явления.
39
0
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Калкулаторке, на език какъв в заглавието и първото изречение словоредът е?
38
5
 
13
 
! Отговори
Сашо Миялков преди 2 години
МиГовете ги ремонтираха вашите НАТОВСКИ БРАТЯ--ПОЛЯЦИТЕ !!А НЕ МАЙКА РОССИЯ !..Миг-ове не са идвали за ремонти в Россия .
37
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ненормален работещ ---1. Какъв интерес имат руснаците от разбиването на техен самолет, след извършен от тях ремонт?--- Същият интерес който имаха руснаците когато заложиха 2 бомби в самолета на Лех Качински. За руснака винаги интереса е да ти направи гадост и след това да ти говори че няма никакъв интерес от тая гадост.
36
2
 
10
 
! Отговори
Одкачен преди 2 години
Този път нема превод од Инглиш. Одкога "миночистачите" станаха "минни ловци". Явно Швейк е изпляскал нова терминология. Има "еволюция" в народниьо язъйк.
35
2
 
6
 
! Отговори
до Ненормален работе преди 2 години
какво очакваш от болни мозъци да ти отговорят. До вчера реваха че нямало кутия, че се е взривила, че моряците са некадърни и няма да я намерят. Днес като я откриха, била фалшива, за нищо не ставала щото била с части от ВЕФ. Каквото и да им кажеш *** моьъците им са на опаки. За това както по долу някой написа да грабват дълбоко .
34
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едва ли ще ни кажат истината (за да не разсърдим Путин или Вучич), но все пак ако спрат полетите с МИГ29 това ще означава със сигурност взривни устройства заложени в ремонтираните от "братушките" самолети.