Ще ваксинират и във фирми с поне 50 служители в София

През уикенда ще работят само пунктовете на открито
1 юли 2021 16:12,
30
Ще ваксинират и във фирми с поне 50 служители в София
Снимка: БГНЕС

Ваксинационни екипи ще имунизират на място в офисите на фирми с поне 50 души в София. Заявките ще се приемат в Столичната община от понеделник. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова в профила си във Facebook.

С това решение на софийския щаб, целим да улесним и ускорим процеса на ваксинация в София. На сайта на Контактния център на Столична община на 5 юли ще бъде качено заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят“, поясни градоначалникът.

Фандъкова обясни още, че заради високите температури от този уикенд ще работят ваксинационните пунктове на закрито в трите големи столични мола, в културния дом в „Искър и в квартал „Христо Ботев.

„Днес получихме инструкция от Столичната регионална здравна инспекция за ваксинацията на децата над 12 г. Те могат да бъдат ваксинирани с ваксина „Пфайзер“ от личните си лекари или във ваксинационните пунктове. Ваксините на „Янсен“ и „Модерна“ са за лица над 18 г.“, допълни Йорданка Фандъкова.

Още по темата
„Заедно с проф. Кантарджиев, който е част от софийския щаб, организираме и кампании за насърчаване на ваксинацията на служителите на големите общински предприятия, чиято дейност е ключова за функционирането на града. Научните изследвания показват, че новият вариант на КОВИД-19 се предава по-лесно.
Единственият начин да се предпазим от рязко увеличение на броя на заразените от октомври, е сега да увеличим процента на ваксинираните“, заключи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен ..Ба,се едно не знаем!..Обаче като я гледам колко е "БОМБОРЯСАЛА",не бих препоръчал на никого да ползва въпросните услуги на въпросния хотел..Файдата е никаква!..
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ботоксовата да се ваксинира с останалите ваксини наведнъж у да оди пеш на село!
12
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен който не иска да се ваксинира, трябва да подписва декларация и да няма право да търси лекарска помощ от държавата, когато се зарази и разболее. Да видим тогава наистина ли си вярвате чак толкова много.
11
2
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
1. В моя случай Данчето може да прави като вятъра. 2. Няма да имунизират, а ще ваксинират. Тепърва ще разберем дали ваксинираните ще придобият имунитет. 3. Данчето е кметица, а не градоначалник. Градоначалникът на София е директорът на СДВР.
10
3
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
обаче виждам от снимката,че е обесила кръстчето на врата си...Ой милите!...Чорбаджията й-БанкянскатаМутра СА КРЪСТИ за щяло и не щяло,и тая да не е по-назад:-Провесила е кръстчето!!!...ЛИЦЕМЕРИПРОКЛЕТИ!!!!!!!...Не знаете с Какво и Кого СЕБЪЗИКАТЕ!!!!
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само като скивам екипите и беж да ме няма.
8
2
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
бе и аз искам да попитам:-Даскалката по руски език ваксинирала ли се е?...Защото призива "Дайте да дам,другари!" отдавна сай спатъхнал!..Та?..Ваксинирана ли е и с каква ваксина?..И друго:-Тя е ПУБЛИЧНА личност!..Ако се е "боцнала",това ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е трябвало да стане "Под светлините на прожекторите"!..Повтарям:-фъндъчка Е ПУБЛИЧНА личност!!!!!...Като такава е ДЛЪЖНА да бъде "прозрачна" за обществото!!..Е?!
7
3
 
20
 
! Отговори
?? преди 2 години
Йорданка, ще си вакснкрсш ли внучетТа?
6
0
 
10
 
! Отговори
Лека корекция преди 2 години
Изпращат се екипи при поне 50 ЖЕЛАЕЩИ. Малко сте изопачили, ако целта не е манипулация разбира се!
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази некадърница ваксинирана ли е?Искам всички политици да си покажат ваксинационните пяспорти. До един. Да се изследва това, което са им инжектирали. Ако е обикновена вода?Защо политиците нямат странични ефекти? Защо?Ако някой ме задължи да си сложа отрова просто ще напусна.
4
3
 
16
 
! Отговори
. преди 2 години
Това на снимката няма да преживее годината!
3
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
точно тази герберска *** и *** ще казва кое и как да става, я умирай..
2
19
 
3
 
! Отговори
Нормален българин преди 2 години
До Анонимен Ти образованите българи на заплата не ги мисли, гледай да изкараш някой лев, че да не ти вземат таксито.
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първи . Взе ми думите от устата. Но не на село а в затвора.