Вдигат социалната пенсия за старост със 7 лева

Увеличението ще засегне близо 60 000 души
1 юли 2021 07:10, Ния Христова
42
Вдигат социалната пенсия за старост със 7 лева
Снимка: БГНЕС
От 1 юли социалната пенсия за старост се увеличава от 141,63 лв. на 148,71 лева.
 
Увеличението ще повиши пенсиите на близо 60 000 души и добавките към пенсиите на почти 69 000 пенсионери.
 
Промяната ще доведе до ръст на пенсиите, които не са свързани с трудова дейност, тъй като по закон техният размер се определя в зависимост от социалната пенсия за старост. 
 
Това включва пенсиите за военна и гражданска инвалидност, социалната пенсия за инвалидност и персоналната пенсия. Ще се повишат и размерите на нормативно установените добавки към пенсиите - за чужда помощ и за ветерани от войните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
3
 
! Отговори
Професора преди 2 години
Японците си имат якудза, Италианците ,коза Ностра и т.н.Все големи мафиотски фамилии. България си има политици.Най голямата законна мафия съществувала някога. Докато тях ги има, оправия няма.
36
1
 
1
 
! Отговори
Баба преди 2 години
Всичко ми е ясно но защо пенсионерите до 2005 получават минимална работила съ 35г. Получавам 290лв честно ли е
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези 148 лв на месец трябва да им ги дадем на 240 -те лежача да изкрат един месец. След това ще ги питам къде селат гладните. Как може при хляб който гони 2 лв за 800 грама да има пенсии с които неможе да си платиш само храната а за сметки неможе и дума да става. Къде по света го има това нещо. Тук в германия хора без един ден трудов стаж взимат по 800 евро социал. Плюс пари за ток вода и парно. Няма нито един човек оставен да гладува. Що не дойдат вашите управници да видят как се прави.
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е тез паре Учаквах, ся веке Утьоом на Карибите!
33
3
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Една част от хората на социална пенсия нямат необходимия стаж, за да получат нормална пенсия. Работили са,, но дебеловратите бизнесмени-демократи не са ги осигурявали и после като са остаряло, са разбрали какво им се е случило благодарение на демокрацията и демократите
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От тези 60000 на социална пенсия, колко да българите? Може би 600 или по-малко. Останалите ги знаем какви са.
31
2
 
5
 
! Отговори
страна на превратите преди 2 години
Безбройно много преврати след освобождението от турско до ден днешен! Няма ли коЙ!Никой не иска да си хваща беля с нашите предатели-политици...
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кошницата за потребление на тези пенсионери е най-пробита и с много широки дупки от която всичко намислено за покупка,замислено да се положи,като необходимо за проживяване в нея на старини,че завишени с години за последните 20г. с още 20г. за старост в сравнение от предишна нормативна база за тълкуване на понятията пенсионер,старост,социални придобивки за таз категория,че изпаднала в бедност от туй,че всичко положено за потребление изпада,а тез хора за годините си са участвали за сформирането му
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пенсионер- на този от аЗ... Колко ли са му платили?Това са предателите на България! Те я продадоха на Кремълските ***!
28
4
 
2
 
! Отговори
комунистите!! преди 2 години
До аз - Те са най-главните виновници за всичко което ни се случва!Превърнаха ни във страна на многобройните преврати и в комунистическо блато.Излизане от там няма докато не умре последния комунист и неговите ***!~
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уау какво увеличение! Да им завиди човек! Ще се видят в пари хорицата!
26
4
 
1
 
! Отговори
ти преди 2 години
До аз - Виж се ти какво представляваш като пишеш положБените вместо положените!Сит тарбух! Ти ли ще ме учиш на граматика? - бетонна главо, комунистическа!
25
4
 
1
 
! Отговори
НЕ ГЛАСУВАЙТЕ!!!!!! преди 2 години
БКП-ДС сами ще се изберат!!!Изборът е направен още при сътворението на света и от единствения творец Господ-Бог!Комунистите ли ни сътвориха вселената или Бога? Банда лъжци, крадци и убийци???
24
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво колко много , горките пенсионери ще преядат с луканка.
23
1
 
2
 
! Отговори
НАП преди 2 години
Всеки ден си измислят все по-нови нормативни документи със стара дата 5 години назадОблагат те с 5 години назад и ако не си платиш те сами ще си ги вземат от децата!!!
22
4
 
1
 
! Отговори
ти? преди 2 години
До аз - Недей под вола да търсиш теле - дърт комунист и да се оправдаваш с граматика!На какво ни учеха комунистите с тяхната преиначена история от платени историци!Майната и на граматиката ни когато недояждаш!
21
2
 
1
 
! Отговори
грабеща държава преди 2 години
Разбирам администрацията да е оптимизирана всичко да се случва на едно гише да е максимално опростено --- те са създали двойна система на данъчно облагане един път всичко което е официално известно и втори път многопластова система от косвени данъци ( това е втория мн,голям стълб ) на грабещата държава. Тоест има и втора и трета цедка -- не евярно ,че някой може да мине метър и да не плаща --говоря за стандартен българин.
20
3
 
1
 
! Отговори
освобождение-турско! преди 2 години
До днес то ни носи само преврати и нищо повече
19
2
 
2
 
! Отговори
аз преди 2 години
До пенсионер - ами не знам какво са ти виновни комунистите при положбение че 40 години си работил в банка, плащали са ти, а ти не си научил как се пише думата - "ниЗка"
18
1
 
3
 
! Отговори
Ученика преди 2 години
Крадливата ни политическа класа решила да даде милостиня...

Спонсорирани публикации