Протестът на "Пирогов" се мести под прозорците на Радев

Медиците искат от президента да отстрани Стойчо Кацаров
Обновена: 20 юли 2021 15:23 | 20 юли 2021 15:23, Камелия Цветанова
155
Протестът на "Пирогов" се мести под прозорците на Радев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На 22 юли 2021 година, четвъртък, в 18 часа служителите на най-голямата спешна болница в страната ще изразят своето недоволство пред сградата на Президентството.

Те ще поискат от държавния глава Румен Радев да освободи Стойчо Кацаров от поста министър на здравеопазването заради близо тримесечния тормоз, на който е подложена цялата система и в частност УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”, съобщиха от болницата.

Още по темата

„За времето, през което обитава Министерство на здравеопазването, Стойчо Тодоров Кацаров предизвика смут, разделение и огорчение в работещите в системата и объркване, недоверие и страх в обществото. Неговото управление ще остане в историята с лъжите, които изрече, със съзнателното съдействие за един проблем, чието решение този управител на НЗОК не можа да намери и с отказа да подготви системата за възможната COVID-19 вълна в края на лятото“, твърдят от лечебното заведение.

„Оказва се, че с разобличаването на лъжите на Кацаров и с блокирането на ключови булеварди, не беше привлечено вниманието на президента Румен Радев. Той ще има един ден да анализира управлението на системата през последните няколко месеца от назначения от него министър и да реши справедливи ли са исканията.
УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” е стратегическо за националната сигурност на страната лечебно заведение, а не „системен проблем”. Служителите на болницата продължават да се грижат за своите пациенти в протестен режим. Подкрепяни от своите пациенти и колеги, те ще демонстрират решимост и готовност да се противопоставят на системния терор и в сряда, 21 юли 2021 г, точно в 8 часа пред работно си място“, допълват от „Пирогов“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
3
 
9
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
Защо лекарите не протестираха при ОРЯЗВАНЕТО НА ПЪТЕКИТЕ , явно така си ДОКАРВАТ ПОВЕЧЕ , ОТ ''КЛИЕНТИТЕ'' .Гонка до дупка , политическите назначения на ГЕРБ - ВЪН !
111
4
 
4
 
! Отговори
до ГЕРБ преди 2 години
Защо ОРЯЗАХТЕ ПЪТЕКИТЕ ПО ЗДРАВНА КАСА , принуждавате лекарите да нарушават законите !
110
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо си траят години на ред, че имат проблем с пътеките? Щото изобщо не им е било проблем.
109
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що под прозорците на Президента на РБ Р.Радев,че да не би той да е бил на този висок пост 31 год,че да им прочете поучително слово на всички от парламентарните групи за тези години до къде са я докарали с приетите от тях закони въплъщение на идеите,течения за научно-общественото управление и организацията на дейноста за всички обществено-стопански сфери,като всяка за себе си е специфична,но обвързана с здравното състояние на обществото как състав за изпълнение на стопанското развитие и неговото
108
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези няма ли да спасяват хора на 22.07? В отпуск ли ще бъдат, или ще се водят фиктивно на работа?
107
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До дядо Йоцо, Балтов вече води дело зрещу ЗМ (и ще го спечели), та съдебна отговорност ще има, но не както ти си мислиш. :)))))
106
5
 
2
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен 110 "вървим към нормална държава". Умните и красивите като теб не разбират, че Радев използва НЗОК като бухалка срещу неудобните му НАВСЯКЪДЕ в държавата. Сред всички нива се носят слухове, че той има "подходящи хора" за апетитни позиции, тъй че наивници като теб тепърва ви чака веселбата. А колегите от Пирогов ще направят най-добре, като спешно се изнесат извън България: правете си "нормална държава" с неграмотност. :))))
105
1
 
1
 
! Отговори
Колко ти е кръвното преди 2 години
Дедо Йоцо?..
104
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колективна оставка на служебното правителство, реваншистите никога не печелят, особено злобните!
103
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До дядо Йоцо, а случайно да си се замислял, защо на лекарите им се налага да пишат по фалшиви пътеки?... вие ги изкарахте престъпници, а истинските само уволняват
102
7
 
6
 
! Отговори
дядо Йоцо, преди 2 години
Да се потърси съдебна отговорност на Балтов,като не разбира от дума !Както и на шефа на правителствена ,и на др.точили касата !
101
2
 
11
 
! Отговори
нЕкой преди 2 години
Браво. Искайте оставката и на фигураста направо. Да си заминава със всичките к_омуняги
100
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като се изкарват кирливите ризи на айдуците после излиза че са виновни тези,който ги изкарват
99
0
 
1
 
! Отговори
рангел преди 2 години
Браво ,*** да се усети *** той е *** та едва ли.
98
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Васил Ти какво работиш? :))) Виждам, че си тръгнал да обсъждаш медици. Явно трябва да си много ценен, за да имаш самочувствие да го правиш. :)))))
97
7
 
10
 
! Отговори
Васил преди 2 години
Организирани от ГЕРБ протести. А бившият им управител да си спомни, че вместо да работи в болницата, обикаляше с Джунков Бибитко да проверява мантинелите на магистралите! Това ли му е специалността?
96
5
 
9
 
! Отговори
РАДЕВ.... ЗАЩО..?? преди 2 години
ИЗЧЕГЪРТВАТЕ И РАЗРУШАВАТЕ.....ПОСТРОЕНИТЕ БОЛНИЦИ, ПЪТИЩА, СПОРТНИ ПЛОЩАДКИ...??.............. В ЧИЙ ИНТЕРЕС Е БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ БЕЗ ЛЕКАРИ, ПЪТИЩА, РАБОТНИЦИ...??......... НА КОЙ Е НУЖНА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ..??
95
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корупцията е демократично право на всеки гражданин на ЕС!
94
5
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен 103 Обикновените шофьори и работници по фабрики нямате ли си някоя тема, която да ви подхожда повече (като например далли ще спечелите от талончетата на Черепа следващия път) та сте се захванали да коментирате неща, за които сте напълно неграмотни и хора, които са 10 класи над вас? :)))))))
93
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи какво има проверка има нарушение и ние да си затваряме очите така ли много па протестират допреди 3 месеца кротки агънца искат си кражбите да продължат

Спонсорирани публикации