Протестът на "Пирогов" се мести под прозорците на Радев

Медиците искат от президента да отстрани Стойчо Кацаров
Обновена: 20 юли 2021 15:23 | 20 юли 2021 15:23, Камелия Цветанова
155
Протестът на "Пирогов" се мести под прозорците на Радев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На 22 юли 2021 година, четвъртък, в 18 часа служителите на най-голямата спешна болница в страната ще изразят своето недоволство пред сградата на Президентството.

Те ще поискат от държавния глава Румен Радев да освободи Стойчо Кацаров от поста министър на здравеопазването заради близо тримесечния тормоз, на който е подложена цялата система и в частност УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”, съобщиха от болницата.

Още по темата

„За времето, през което обитава Министерство на здравеопазването, Стойчо Тодоров Кацаров предизвика смут, разделение и огорчение в работещите в системата и объркване, недоверие и страх в обществото. Неговото управление ще остане в историята с лъжите, които изрече, със съзнателното съдействие за един проблем, чието решение този управител на НЗОК не можа да намери и с отказа да подготви системата за възможната COVID-19 вълна в края на лятото“, твърдят от лечебното заведение.

„Оказва се, че с разобличаването на лъжите на Кацаров и с блокирането на ключови булеварди, не беше привлечено вниманието на президента Румен Радев. Той ще има един ден да анализира управлението на системата през последните няколко месеца от назначения от него министър и да реши справедливи ли са исканията.
УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” е стратегическо за националната сигурност на страната лечебно заведение, а не „системен проблем”. Служителите на болницата продължават да се грижат за своите пациенти в протестен режим. Подкрепяни от своите пациенти и колеги, те ще демонстрират решимост и готовност да се противопоставят на системния терор и в сряда, 21 юли 2021 г, точно в 8 часа пред работно си място“, допълват от „Пирогов“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
11
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
А така ви искам - сичките чинно с масчици в жегата! Ама да не краднете държавни маски от работата, а да си ги купувате от аптеките! И да не викате силно, щото разпространявате "заразата"! Тихичко си викайте, да не движите много въздух...
71
11
 
15
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 години
Под прозорците на недоразумението от Дондуков 2, това е точният адрес. Нека фигуранта се наслади на любовта на медиците! И понеже е жалък комплексар, няма да уволни Стойчо и ще задълбочи конфликта още повече! И колкото и да злобее армията му от *** няма да промени факта, че Радев е същество с нисък интелект, тежък морален дефицит и силни руски зависимости!
70
8
 
12
 
! Отговори
РАДЕВ И КАЦАРОВ.. преди 2 години
РАБОТЯТ ЗА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ...... РАЗРУШАВАТ БОЛНИЦИТЕ, ПЪТИЩАТА, ИНСТИТУЦИИТЕ НА БЪЛГАРИЯ...... ПЕЧЕЛЯТ:ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ - ЧЕРЕПА, БОБОКОВИ, БАНЕВИ,..
69
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ааааа щом е така я да се организира контра-протест!В защита на министъра!Човека излиза с документи и спира кражбите от НЗОК в която ние всички чинно си внасяме вноските.Беззаконието и корупчиите за какво точно правят протест?!Искат да ми крадат от вноските та като ми се наложи и да ми викат:''Ми то здравната каса не го покрива и трябва да си доплатите''Я марш нагли крадци такива!!!!Марш и не намесвайте всички от Пирогов герберастии алчни!!!!
68
9
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Отдавна се случи да бъда в Пирогов - през януари 2004. Но помня, че трябваше да зми направят снимка. И докторът, който ме прати, и рентгенологът казаха едно и също: "Хайде бе, няма ли да дарите някой лев, тука сме със смешни заплати, 350 лв." За 2004 бяха - 700 лв. сегашни. Но тогава аз също наистина нямах никак, колкото и да ми хленчеха, не им обърнах внимание. Но още тогава се учудих, как неприкрито искат на хората.
67
6
 
6
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен 73 "Ами нека..." Пале с жълто около устата се прави на велико, щото никога нищо не е зависело и няма да зависи от него. Морето е до колене. :))) ИСтината е, че тия, които скачате срещу лекарите сте прости бачкатори. Акцента е на "прости". Лекарите са тия, без които не може и са 10 пъти по-умни и полезни от вас. Всяка жаба трябва да си знае гьола, но простите бачкатори искат да са фактор, нищо, че за нищо не стават. ТОВА е дефиницята за комунизъм: простите да са наравно с умните :)))
66
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Палатков лагер ще правят ли?
65
7
 
16
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 2 години
Доживяхме лекари да протестират заради "правото" си да източват Здравната каса
64
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да протестират - от ГЕРБ ще им носят минерална вода и бисквити.
63
6
 
14
 
! Отговори
Ясно е преди 2 години
До АнонименТой се возеше в джипа защото крадеше и търсеше защита от мутрата.....
62
6
 
16
 
! Отговори
Доктор Мошеников преди 2 години
Тези докторчета колко фалшиви болнични са написали, не е истина. А за точенето на здравната каса от нашите "доктори" е публична тайна....
61
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е цялата болница да си подадат оставките и групово да се изнесат от държавата. -----////----- Ами нека...
60
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да протестират хората, като са недоволни. Както тези дето блокираха булеварди миналото лято имаха право да простират така и лекарите имат. Искате демокрация, а дори не знаете какво представлява.
59
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майка ми работи в президентството-чистачка....... Радев миналата година ги караше да ходят на протестите.....
58
7
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Ох, пак това "разделение". Ясно ми е кой дирижира протестите, като чуя за разделение. А кой е казал, че трябва да сме единни като офци?
57
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 60/ 65 "Назначил го е Янев, а не Радев" А Янев КОЙ го е назначил?
56
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите от ГЕРБ сега преврат ли ще правят,защото загубиха изборите ли?
55
4
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен 57 "значи клошарите могат да се въргалят по площади и кръстовища, да хвърлят и обикалят срещу движението но... другите нямат право да пратестират" Време е цялата болница да си подадат оставките и групово да се изнесат от държавата. Така ще я оставят в ръцете на кадърни като теб и Радев. :))))
54
6
 
6
 
! Отговори
хоратаумират преди 2 години
Докато те протестират кой лекува болните?
53
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 54 "Жалък платен протест - и защо намесват името на Радев." Защото Радев го е назначил и той може да го махне. А като гледам как бързаш да го обявиш за "платен" протеста, явно и никакви познания нямаш ...

Спонсорирани публикации