10% ръст при онлайн търговията, а как да опазим личните данни

След доставката бихме могли да пожелаем "да бъдем забравени"
26 юли 2021 12:58, Анисия Иванова
6
10% ръст при онлайн търговията, а как да опазим личните данни
Снимка: БГНЕС

Онлайн търговията отбеляза нов ръст от 10% през изминалата година, като продължава да привлича все повече потребители.

За покупки през интернет обикновено се налага да предоставим свои лични данни, за да си регистрираме профил, да направим поръчка и да получим пратката, съобщиха в прессъобщение от Асоциация за Защита на Потребителите (НАЗП) и Комисията за защита на личните данни.

Това обаче представлява своеобразна електронна идентификация.

Най-често от нас се иска да посочим име и фамилия, адрес за контакт, телефонен номер и електронна поща. Разбира се, няма как да избегнем тези изисквания, но е важно преди това да се убедим, че данните ни ще бъдат защитени.

Друго важно нещо е да имаме предвид, че след доставката бихме могли да пожелаем „да бъдем забравени“ или иначе казано – предоставените от нас лични данни да бъдат изтрити незабавно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До 5 === Любовницата пазарува само с кредитна карта. Ама пари ако рече да тегли в кеш от банкомат и и взимат луди такси. Отделно лихвите са ОГРОМНИ. Ти си без грам финансова култура да ти кажа :))) Отделно от една гръцка туристическа фирма и удържаха към 5000 евро, за екскурзия, която планирала със семейството си, ама после се отказали. Онлайн резервирала хотел и т.н. Върнаха и парите след разследване от банката и 4 месеца. Добре, че е милионерка :))) Толкова за "умници" като теб
2
1
 
2
 
! Отговори
до 3 преди 2 години
Типично мислене на човек с НУЛА финансова култура. Пазарува се с КРЕДИТНА карта. Дори да я хакнат, средствата на са твои. Оспорва се трансакцията и всичко си идва на мястото. Сумите са застраховани. Научете ги тия неща малко, бе... Виртуални карти... Глупости, ама тотални. Само жокер- вкарваш си в PP точната сума и си готов, като толкова те е страх да не ти откраднат парите.. Същото като виртуална карта, ама с 300 пъти по-голяма защита.
1
2
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Опазват се с виртуална карта от ДСК. Вкарваш в нея точната сума за покупката, пазаруваш си, остава на нула или с 1 стотинка и нека хакерите да ти вземат каквото остане :))) Като пазаруваш след време нещо друго пак така се процедира. Вкарваш точната сума и чрез телефона става дори или от компа, пазаруваш за секунди, докато не са те усетили, ако са те хакнали и знаят номера и всичко за картата и така. От години го практикувам и няма никакви проблеми