Янев очаква от партиите ясно коалиционно споразумение

"Коалицията дава възможност за правила и носене на отговорност"
54
Янев очаква от партиите ясно коалиционно споразумение
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служебният премиер Стефан Янев заяви, че очаква от партиите да си взаимодействат на базата на коалиционно споразумение.

Очаквам партиите да намерят начин и възможност да строят техните взаимоотношения на базата на публично коалиционно споразумение, което да има ясно разписани правила и отговорности, каза служебният премиер в началото на заседанието на правителството.

Още по темата
По думите му от политическото говорене думата коалиция се заменя с термини с неясно съдържание, например обединение, който не предполага ясни правила на взаимодействия.

Янев посочи, че макар и натоварена и с негативи в последните години, именно коалицията дава възможност за ясни правила за вземане на решения и носене на отговорност от политическите субекти.

Политическите сили, представени в парламента, до голяма степен припознаха призивите за диалог, за смислени политически действия и взаимодействия, припознаха необходимостта от сформирането на устойчив и ефективен кабинет, на базата на ясни цели и приоритети в интерес на българските граждани", посочи той положителните страни.

По думите му бяха възприети посланията за необходимост от адекватна политика в различни обществени сфери - в образованието, борбата с корупцията, развитие на икономиката, за борба с демографската криза, от финансова децентрализация и повече правомощия на местната власт.

Време е от политическо говорене да се премине към политическо действие, от което ще проличи готовността на политическите сили да работят в обществен интерес. Ще проличи и дали могат да гарантират на българските избиратели, че не се прави опит за възпроизвеждане на стари и компрометирани модели на поведение, коментира Янев, преди да призове за коалиционно споразумение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
5
 
! Отговори
DEM преди 2 години
Слепи ли сте? Това е връщане назад. Имаме един шоумен, който е страхливец. Да си влезе с името в политиката и да не се крие зад този и онзи. Това е дори по-лошо от Борисов. Онзи си понесе и ще си понася последиците. Този се крие зад екрана и си праща лкеите и назначенията да му осигурят 'шкафчета с евро'. Защо ИТН да е партия на Слави, като той не се вясвяа никъде. Защото не ламти за праи ли? Да бе?!
22
3
 
1
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Тука пише *** и пульо,без да разбира за какво става въпрос.Няма такова нещо като служебно правителство в оставка.То прекратява дейността си в момента,в който НС гласува и приеме новият кабинет.
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ИТН не направят коалиция,животът на техния кабинет ще бъде кратък.Дано да са го разбрали.
20
1
 
6
 
! Отговори
фигурантите преди 2 години
защо не се пише, СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО В ОСТАВКА, премиер в оставка... защото с конституирането на Нарадното събрание служебното правителство подава оставка, НЯКОЙ РАЗБРА ЛИ ИМАШЕ ЛИ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ ВКЛЮЧВАНИЯ...май нищо подобно, после медиите били ангажирани от Баце, сигурно за това сутрин по телевизора МаяМа или Бабикян, обед МаяМа или пинокио, вечер като се почне ВСИЧКИТЕ ЕДИН СЛЕД ДРУГ
19
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добре е служебното правителство да стане редовно и да се свърши с тая мъка.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата това е независима централизирана социално-политическа организация за регулиране на обществените отношения. Тя съществува в сложно, разслоено общество, разположено на определена територия и състоящо се от два основни пласта управляващи и управлявани. Отношенията между тези слоеве се характеризират с политическо господство на първите и данъчни задължения за вторите.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето е да го направиш. В България много сме силни на думите когато някой друг трябва да го свърши.
16
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коалиция без ГЕРБ е най-доброто,което може да се случи.Тия окрадоха държавата за поколения напред,затова никога повече власт за тях.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Основата на държавността са данъците.Данъкът е принудително, невъзвръщаемо и безвъзмездно (без пряка насрещна облага) плащане, наложено едностранно и по общ ред от държавата. Държавата е основният тиранин и монополист в една страна. Има си армии, които да я обслужват като най-страшната армия е тази на бюрократите.
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опростачването от един индивид 12 години нация не иска да приеме интелигентния и възпитан служебен премиер,а пак си иска от същото.Надеждата е,че така мислят само герберунгелските ***,иначе трябва да затворим държавата.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН нали нямаше да правят коалициони споразумения с БСП и ДПС? Надявам се да удържат на думата си този път.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Битката за парите на данъкоплатците предстои.
11
7
 
1
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
БОЙКО БОРИСОВ Е КОМУНИСТ!
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е тоя бастунжи, че дава насока на развитие? Това не трябваше ли клепоушко да го прави...
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре казано, обаче всяка партия е обвързана с икономически кръгове с конкретен бизнес, който е в ръцете на същите бизнесмени, които най-много обичат да оперират с парите на данъкоплатците. Може би служебните правителства са успешни просто, защото няма време въпросните икономически зависимости да си приличат.
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аааааа,герберугите тутакси налазиха форума.Не им харесва този спокоен и балансиран мъж.Искат си прос-така от Банкя,който най-добре им подхожда.
7
6
 
3
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Мене по ме кефи да *** оправя служебното отколкото комуниста Борисов.
6
1
 
4
 
! Отговори
Задачите: преди 2 години
[1] Приватизиране и концесиониране (продажба на държавни активи за жълти стотинки), . _ . [2] Сваляне на условията на България към членството на Македония в ЕС, . _ . [3] Въвеждане трети пол, хомоксексуални бракове и осиновяване на деца от хомосексуалисти, . - . [4] Бърза подготовка на България за предстоящия военен конфликт между Русия и НАТО в региона и в Черно море.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев, имаш ли още чувството, че някой те подслушва?
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре говори човека,ама има ли кой да го чуе???