Ще останат ли служебни министри и като част от следващия кабинет?

Това може да стане, но при определени условия
27 юли 2021 19:20, Красимир Ангелов
23

Част от министрите в служебното правителство изразиха готовност да влязат в управлението, но при определени условия.

От Харвард до Министерския съвет. Само за няколко месеца Кирил Петков се превърна в една от най-харесваните фигури в кабинета, спряган е и за редовно правителство. Забелязан и от "Има такъв народ", Петков отказа министерско кресло в първия проектокабинет заради различия във визията за управление.

Втора покана до момента няма, призна самият той. Ако все пак я получи – отговорът зависи от няколко условия.

"Първо някой трябва да те покани, второ - трябва да ти даде свободата, трето – да ти даде възможност да работиш в екип. Ако някой не избере г-н Василев, проблемът не е, че няма да избере мой приятел. За мен проблемът е, че може би има разлика във визията", уточни Петков.

Още по темата
Този път обаче визиите на настоящото и бъдещото управление изглеждат по-близки, а готовността на двамата възпитаници на Харвард за редовно правителство – по-голяма.

"Аз лично харесах социалната им дейност, това 42 хил. пенсионери да не са под прага на бедност е страхотен успех. Този заряд го имаме. Въпросът е да имаме поле на действие. Не е много лесно да се говори с нас. Не може да ни вдигат телефоните и да ни казват какво да правим. Ние имаме готов екип, който би влязъл, имаме готовност, но това е само хипотетичност. Никой не е говорил с нас", обясни Петков.

Разговори с "Има такъв народ" не е водил и Бойко Рашков, който също е ключова фигура в служебния кабинет, спряган да продължи своята работа и в редовно правителство.

"Не съм получавал никакви покани откъдето и да е. Още по-малко някой ми е обещавам и е искал да ме праща извън страната, например като посланик. А пък другия колега от правосъдието – като съдия от КС. Зависи при какви условия и кой", заяви вътрешният министър Рашков.

Като възможни министри в следващото редовно правителство се споменават още Янаки Стоилов и Велислав Минеков.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До анонимен 18 СЪЩО ТАКА ДА СЕ ИЗЯСНИ И КАЗУСА С ДИПЛОМАТА НА ИВАН ГЕШЕВ ИМА ЛИ ПРААВО ДА ПРААКТИКУВА ПРАВО А ОЩЕ ПОВЕЧЕ ПРОКУРОР И ГЛАВЕН ПРОКУРОР. НЯМА САМО ДА РАЗСЛЕДВАТЕ ТЕЗИ КОИТО НЕ ХАРЕСВАТЕ. РАЗСЛЕДВАЙТЕ И ТЕЗИ КОИТО НИЕ НЕ ХАРЕСВАМЕ.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като ше им изплащат по 6 заплати накуп като - не може.
17
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Майнаелементарно...просто ИТН...им каза,че няма да прави компромиси...Божков и той опита,ИТН...имат нужда от подкрепата ни...опитват се да ги направят зависими...служби и крадци...отстояват Национални идеали...елате на себе си за бога,имаме историческият шанс децата ни да се върнат по-домовете ни,да са щастливи,проспериращи...да подкрепим ИТН...да подкрепим...децата си и просперитета им!
16
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
задължително ...финансовият...на вътрешните работи...икономическият......хора...за месеци свършиха толкова много...безумно е да не ги поканят и да не им дада правото да следват идейте си...ако залетят...ще си платят,всичко друго ще го приема като зависимости!!!разбиремо е ,че гроб ще роптаят!мафията има само манипулациите и заплахите,убиствата и зависимостиште!Чиста и Свята!!!
15
5
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Кирил Петков първо да изясни най-накрая казуса с дипломата си.От кой Харвард е точно.Иначе изглежда като трупане на рейтинг и приписване на несъществуващи заслуги.Що се отнася до Рашков,то толкова незаменим кадър ли е,че в дълбоко пенсионна възраст трябва да се излага ежедневно.Път на младите да дава.
14
5
 
5
 
! Отговори
фигурант касичка преди 2 години
това е целта бе , как не го разбрахте .
13
5
 
9
 
! Отговори
гледна точка преди 2 години
Хе-хе, Киро Язовиро бил съгласен, ама ако никой да не му се меси. Ама то не става така бе, . Нали има парламент, други партии в коалицията, други министерства, синдикати, граждански организации и т. н. Ти не си вожд на племе на остров Кирибати да правиш каквото ти си искаш.
12
3
 
15
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Цветан Василев днес е казал, че в ИТН ПРОЗИРА ДЪЛГАТА РЪКА НА ТЕЗИ, КОИТО ПРОБУТАХА ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ НАПРЕД. ДЕЛЯНЧО Е "ОТГЛЕДАН" ОТ ИЛИЯ ПАВЛОВ - МУЛТИГРУП - ДС.
11
3
 
15
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
Съгласен съм за икономическите, че са професионалисти, но за чий там е Спецов?
10
8
 
11
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Професионалисти са само икономическият и финансовият, останалите са комунистическа плява!
9
18
 
10
 
! Отговори
Този служебен преди 2 години
Кабинет е най-добрият кабинет от целия преход.Дибре е да остане да работи,но без никой да им се меси.
8
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най противните министри са Б.Рашков, Минеков, Кирил Петков, Асен Василев и Пеканов
7
15
 
22
 
! Отговори
да разградим модела преди 2 години
Радев не е достоен за високата длъжност за която беше избран. Той е мързелив, завистлив, корупиран. България няма нужда от такъв президент.
6
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Основната задача на всяко служебно правителство е да организира справедливи и честни избори. Това правителство се занимава с други неща - сменя областни управители и шефове на служби. Подпомага г-н Радев да бъде преизбран на следващите президентски избори". Това правителство трябва да бъде изметено
5
4
 
11
 
! Отговори
снайпера преди 2 години
По точно е, ще я бъде ли мечтата на Радев...
4
14
 
24
 
! Отговори
тест за законност преди 2 години
А Бойко Рашков кога ще бъде изправен пред прокурора?
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не. Минеков дори е отказал. Един от най-неадкватните, все пак се е усетил, че като министър в кабинет на болен шоумен съвсем ще олекне. Та, те сигурно са канили повечето, но трябва да си луд да се навиеш. Сега отговарят пред Радев. После става сложно. От 5 партии ще им дават поръчки, а накрая народа може да ги натовари на белия бус.
2
12
 
15
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Служебното правителство работи незаконно в голяма степен, така че не знам кой свестен политик би го харесало!Но вероятността то да е плод на Задкулисието с цел да продължи е много вероятна ако се проследи логиката на процеса на пълзящ преврат на БСП..Ето защо не се учудвам, че подобни разговори непрекъснато се подклаждат от някъде-да не би някой да се изненада от крайния резултат, значи..Иначе и Петков и Василев са не.год.ници!Как ли се комбинира работа в *** със свобода - всеки е зависим в ***
1
22
 
13
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Всички служебни министри да продължат да бъдат министри в следващия кабинет!!!!