Карадайъ към ДБ: Търгувате и рекетирате всяка власт

"ДПС не е заложник и се ръководи от решенията на органите си"
90
Карадайъ към ДБ: Търгувате и рекетирате всяка власт
Снимка: БГНЕС

Вие търгувате и рекетирате всяка власт. ДПС не е заложник на каквото и да е и се ръководи съгласно решенията на своите компетентни органи. Това каза в декларация от името на ПГ ДПС председателят на движението Мустафа Карадайъ в отговор на декларацията на Христо Иванов от "Демократична България", който настоя от парламентарната трибуна за ясно разграничение на управлението от ДПС и ГЕРБ.

Карадайъ се обърна към Иванов с думите: "Вие сте част, и сте продукт, и заложник на една организирана олигархично, медийна, НПО политическа група. Става въпрос персонално за г-н Прокопиев, като олигарх и символ на задкулисието в българската политика. Като човек, който притежавайки медийна и икономическа власт, заграбва политическа власт, без да се явява на избори. За нас това е съдържанието на понятието завладяна държава и фасадна демокрация, които са ви любими етикети за ДПС".

"Вие приватизирахте дясната идея и дясното политическо пространство, впоследствие и големи части от българската икономика", заяви Карадайъ, цитиран от БТА.

Десетилетия наред извършвате активен политически инженеринг в цялото политическо пространство, включително и по външни указания. Пример - разцепихте и унищожихте автентичната дясна партия СДС чрез анти ДПС реторика, същата процедура приложихте и на НДСВ, активно участвахте в създаването на проекта Бойко Борисов по външни указания. Списъкът на инженеринговите продукти е дълъг: ДСБ, Синята коалиция, Реформаторски блок, Да България, Демократична България и ред други, посочи Карадайъ. По думите му това е сериозен труд по "фрагментиране" на дясното политическо пространство. Като резултат вече две десетилетия България няма автентична дясна партия.

"Като цяло това се явява възпрепятстване на демократичния процес в България. Вие рушите демокрацията в България. Без да се явявате на избори, имате министри в почти всички правителства - Симеон Дянков, Трайчо Трайков, Нона Караджова, Росен Плевнелиев или по думите на г-н Борисов пет-шест министри, вкарани от Иво Прокопиев и кръга Капитал", посочи председателят на ДПС.

"Твърдите, че споделяме общи либерални ценности, не, дори и на книга нищо не споделяме с вас, между вас и нас има морална пропаст. Ние от ДПС сме потомци и продължители на истински борци против тоталитарната комунистическа власт. Някои платиха цената на демокрацията с живота си, други със здраве, трети със свободата си и следователите и прокурорите от онова време ги виждаме във вашите редици", каза Карадайъ.

Той се обърна към "Демократична България" с думите, че са потомци на комунистическата номенклатура, обвини ги, че са яхнали българската демокрация и слугуват на чужди интереси. Карадайъ призова чрез диалог между парламентарните групи да бъде възстановена държавността, нормалността в политиката и демокрацията в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: ДПСМустафа КарадайъДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От пет века робство, какво друго да прихванат българите! Карадайъ, ходи си в Турция, и никога не се връщай! Нагъл и гнусен блъфьор!
62
1
 
8
 
! Отговори
22 преди 2 години
регистрацията на ДПС е най-голямата грешка в новата история на България
61
1
 
4
 
! Отговори
!!! преди 2 години
"ДПС не е заложник и се ръководи от решенията на органите си", които се отчитат пред Ердоган. Това е забравил да поясни Карадъято
60
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-ясни са ДПС!
59
3
 
3
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
Ами,след такова изказване на ДПС.стигам до мисълта,че ДПС играе с ГЕРБ! Прави са че игнорират от властта,партиите на протеста ДПС!!! ДПС май ще е игнорирана и с право от властта!
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Олигарх,който за 30 плюс год. не може да върне кредите,дадени му от държавата под формата на партия близка до държавата,че вписана за партия на прехода,че още от банка на прехода или преходна как оперираща с финансови средства на държавата понеже никой не е обявил,че това са средства на някоя партия,организация,банка придобити по установен ред независимо промените настъпили както за средствата на всички останали-леви,десни,либерали,консерватори записани през управленията държавни,са го ползвали
57
6
 
7
 
! Отговори
ТвийтаММ преди 2 години
Защо не си депутат в Родината си,ами трябва да те храним ние?
56
11
 
2
 
! Отговори
Ай ся пак преди 2 години
Прокопиев управлява България, бла - бла. Щото па умрял да управлява българия неможе да си бара кроасаните в Сингапур, ама цял ден ще се чуди кой да прави министър. Ей, все големи конспирации. Ората си имат пари и си живеят живота, ама трябва да се дава на бедния българин новини, т.е. да се упоява.
55
8
 
3
 
! Отговори
До 60 преди 2 години
До PayakМного си далече от истината, герберааассче.ДБ нямат нищо общо с комунизма, за разлика от вашия вожд- мутрата от Банкя.Доказан комунист с червена книжка.
54
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, верно ли Карадайъ??ДБ ли са рекетирали всяка власт?? И са търгували влияние??
53
3
 
3
 
! Отговори
ПУНДА ПИНДАРОВА преди 2 години
БААКТЪН ОТ БУРГИИ АНТИБЬЛГАРИ.
52
3
 
18
 
! Отговори
Payak преди 2 години
Нито да миг не съм си представял, че някога ще се съглася с изказване на лидер на ДПС. Подкрепям го на 100 %. Самата истина казва. Българи осъзнайте се. Комунизмът в неговото уродливо развитие трябва да се изкорени. Не давайте властта в ръцете на комунистите и тяхното поколение като Христо Иванов и проекта Слави.
51
6
 
16
 
! Отговори
Един преди 2 години
Не съм си представял никога, че мога да напиша това: на 100% съм съгласен с Карадайъ ефенди.
50
2
 
4
 
! Отговори
Ашколсун ве ченгене преди 2 години
- Меди доганов! Нии ни сме от тях как` сийке.!.
49
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-после някой да каже истината която никой не смее да изрече за Прокопиев и неговите слуги ДБ. Защото ако някой си отвори устата медийната му империя ще го погне и унищожи с фейкнюз. Браво, право куме в очите!Срам ме е че ние българите сме всели глави пред ятагана на Прокопиев и никой не смее да си отвори устата а само турците имат смелостта да кажат че царя е гол.
48
6
 
11
 
! Отговори
Дивак преди 2 години
Карадайъ, Карадайъ...Една арабска мъдрост казва "Когото сочиш някого с пръст, не забравяй, че останалите пръсти сочат към теб". Не че ДБ са "китка за мирисане", но вие какви сте? Продажна партия, която в името на килипира е готова да се откаже и от майчиното си мляко. Та чак и жертви се изкарахте.
47
2
 
8
 
! Отговори
Да преди 2 години
Ами вярно си е. Не че долюбвам диписито.
46
1
 
11
 
! Отговори
ДиБъ ..... преди 2 години
АМИ то *** на Хр.Бойкикев е по-ЧЕРВЕН и от тоя на КОРНИ...щото нейния синее по-седесарски...хахахааа
45
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори на човек, който не знаеше до преди 5 г български,от ДБ няма какво да опонират по темата. ЗАЩОТО Карадайъ казва Истината.
44
4
 
10
 
! Отговори
EMIGRANT преди 2 години
Турчина почна да ме кефи!Беше ясно,че никой не може да пренебрегва фактите,такива каквито са!ДПС си налягаше парцалите и Дебелян си плащаше данъците на държавата,затуй прокуратурата не се месеше в делата му,а останалите като Черепа,Прокопиев,Мустака,Бобокови,Грипена и вся асталная наглееха и демонстрираха мускули и непокизъм!Няма как с платноходка да дебаркираш на Слънчев Бряг и да се правиш на Българския Колумб,а да си само един Пинокио,внук на КГБейци!!