Сакскобургготски: Българският народ няма да плаща за двореца "Врана"

Сградата се финансира с лични средства на Царя
2 авг 2021 14:29, Нели Христова
150
Сакскобургготски: Българският народ няма да плаща за двореца "Врана"
Снимка: БГНЕС

Българският народ няма никакви вина за това, че дворецът „Врана“ и други имоти на българското царско семейство са били отнети след 1946 г. Бившият министър-председател /2001-2005 г./ и цар /1943-1946 г./ Симеон Сакскобургготски няма да завежда дела срещу България за обезщетения.

Ето пълния текст на позицията, разпространена от неговия прессекретариат:

„След решението на САС по делото за Дворец „Врана“, отново се разпространиха злонамерени и стари слухове, че сега Царското семейство ще заведе дела за обезщетения, затова, че в годините са били лишени от правото да ползват собствените си имоти.

Никога не е имало, нито ще има каквито и да е претенции от страна на Царя и семейството му за обезщетения от такова естество. Негово Величество многократно е заявявал тази позиция по различни поводи.

Нещо повече – Царското семейство е напълно наясно, че режимът, установен след незаконния референдум от 1946 година в България е наложен от чужди сили. Следователно – не българският народ има вина и не той следва да плаща, каквото и да е обезщетение.

Също така следва да се повтори, че Дворецът „Врана“, още откакто е върнат на Царското семейство с единодушното решение на Конституционния съд през 1998, се реставрира с лични средства на Царя и дарения на родолюбиви сънародници, за да се превърне в музей, посветен на Третото българско царство. Като такъв, той скоро ще бъде общодостъпен“, се казва в позиция на Симеон Сакскобургготски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, благодаря ти, Царче, толкова си великодушен! Благодаря ти също, че ни натресе и тези великани Пеевски и Борисов! Благодаря ти, че ни оправи за 800 дни и 20 години след това все още не се вижда изход от това оправяне. Благодаря ти за всичко и ти вЕрвам безусловно!
23
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повечето коментари нямат никаква връзка с написаното. Абе вие изобщо четете ли, или като развалена грамофонна плоча сте зациклили на едно място.
22
5
 
16
 
! Отговори
Бачо Киро преди 2 години
Този алчен дядка е много нагъл. Но виновни са тези продажни българи, които го поканиха в България , за да ни оправи. За 800дни.
21
5
 
16
 
! Отговори
Крадецът преди 2 години
То тъй, де. Онова, дето тате му не можа да отнесе със себе си зад граница, синчето се върна да доокраде. Голем гол Цар, голем играч из казината. Плащайте, че финансите му са на привършване.
20
31
 
14
 
! Отговори
единствения останал преди 2 години
свестен човек в България , поклон пред Царя ни!!!
19
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже, царя пази, дай му чалгарски дворци! Пазителю на чалготеките, спасителю на кючеките, властвай над Чалгария, царю честити!
18
4
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
...така че колкото и да ми е симпатичен,..ВНИМАВАЙТЕ С НЕГО!!!!!!
17
5
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Симеон Две,както много пъти съм споделял,е изключително умен и интелигентен,но за съжаление .."разтропан" индивид...Винаги бих го предпочел за Премиер ..Разбира се,ако не гледаше на България като на дойна крава..За съжаление,блъфовете са любимо средство на авантюристите,а Симеон е точно такъв..Но както и да е!..Във всеки случай той НИКОГА НЕ Е БИЛ "цар"...От "Престолонаследник" стана..ГРАЖДАНИНА Сакскобургготски ПО СОБСТВЕНО желание и се кле в РЕПУБЛИКАНСКАТА Конституция!!..Така че колкото и да
16
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Падна от власт ГЕРБ и дедо бързо се задейства да прибере двореца Враня към вече прибраните гори в Рила и вр. Мусала. Дедо докато е жив прибира имоти и земи за унуците си. Ако дедо се мисли за цар или поне за българин, да дойде да живее в България, а не да пуска писма през прессекратиата си в Испания и да праща юристи да му прибират имоти, докато властта е удобна. Дедо е поредния алчен крадец. И на моето семейство е отнета къщата и след това разрушена от комунистите, и какво от това?!
15
8
 
17
 
! Отговори
Криминален тип преди 2 години
Крадлив Дедо е пропусна да добави, че посещенията в двореца ще са платени. Иначе няма да има мангизи за неговите постоянни залагания при букмейкърите и частните честни покер разигравания.
14
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой вЕрва ли му?
13
12
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Евала. Пак ще кажа, който издигне Царо за президент - печели!!! Ще отнесе Рундю на първи тур :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
12
7
 
10
 
! Отговори
Да преди 2 години
Ами ако трябва да бъдем честни, ти проспа разстрела си, или поне престоя в затвора през социализма, така че ако искаш да присъстваш в историята на България ела и полежи, а с наема от двореца държавата ще ти плаща храната и обслужването.
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си го поддържа то и без това ако държавата го поддръжа след години няма да го има този дворец.
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 1998ма се готви за музей? Е, че то е изпечена работа вече, толу виж за 30-гпдишнината от реституцията и пуснат билетчета за вход. НВ си е запазил българското по отношение на планирането
9
21
 
4
 
! Отговори
Джорджано преди 2 години
Да изберем Кобурга за президент
8
4
 
12
 
! Отговори
- преди 2 години
Не ние го върнахме, а генералите, така каза Кеворкян. Сигурно си е струвало, те си знаят, там които са били, бригадир и т.н.
7
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадлив , ама само ги говорим и нищо не можем да му направимНарода нямало да плаща ...е той народа е платил вече , сега някак неудобно още веднъж .
6
1
 
2
 
! Отговори
Вуйчо преди 2 години
Тойтъмаа.!.
5
5
 
30
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
сега убедихте ли се каква грешка се направи че му дадоха бълг паспорт и говърнаха в българия недалновиден народ в румъния и гърция няма такова нещо