Рекорден брой туристи по Южното Черноморие, докога ще е напливът?

Според експерти ръстът е 125 %, по морето - българи и румънци
27

Рекорден ръст на туристи по Южното Черноморие отчитат от бранша в Бургас. Ще продължи ли напливът на българи към родните курорти след призива на здравните власти да не се пътува до Гърция, Турция и Кипър?
 
От туристическата камара в Бургас отчитат рекорден брой туристи по Южното Черноморие през юли.

"Ръстът е точно 125 %. Доминират преди всичко две националности – български и румънски", каза Иван Иванов.

"Има доста хора. И през седмицата има наплив, очаквах да е по празно, но е хубаво", сподели туристката Станимира.

"Мисля, че заради ваксините и тестовете, които трябва да се правят, много голяма част от хората не са в Гърция. И заради това са по българското Черноморие", коментира друга туристка в Созопол.

Очаква се август и септември отново да отбележим рекорд на български туристи заради призива на здравните власти да не се пътува за Гърция, Турция и Кипър и рискът да се организира почивка зад граница.

Круизът на Росица до Гърция, планиран за 26 септември, вече се отлага за трети път.

"За трети път се отлагат круизите , които бяха планирани за 2020 година. И 2021 ще свърши и няма пътуване, това много ме притеснява", допълни Росица.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
обикновен българин преди 2 години
Забравих да спомена! По по предния уикенд бяхме на плаж Кибела! Страхотно място.Имаше и свободно място за чадър и ако искаш да хапнеш - излезна около 15 лв на човек.Има безплатни душове кабинки тоалетни. Горе има място за паркиране. Не виждам защо трябва да се боря с хиляда човека на слънчака или златните. Проверете думите ми
22
0
 
0
 
! Отговори
обикновен българин преди 2 години
Много хора плюят нашето море!Аз обаче имам отлични впечатления.Този уикенд ходих.Още преди да отида ми казаха че било фрашкано навсякъде и ужас.Затова се качих много на север отидох на Шабленската тузла.И там имаше хора но: платен паркинг под дърветата за 3 лв.Морето супер.Водата супер.Наобед цялото семейство ядохме на заведенията там.Не сме поръчвали излишни работи но ядохме на корем.Долу горе по 10-13 лв на човек! Много много приятно.Хората усмихнати. Ами доволен съм.Този уикенд на Крапец
21
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е една,поне за мен.Никога,никога,никога повече на бълграското море.Ако трябва няма да ходя но море ,но на БГ Черноморието н и к о г а !!!!Има начини,ако трябва ще се влача по корем..Гърция,Испания,Турция,Италия,ще си резервирам рано,ще плащам тестове ,които ако трябва ще ги изгладувам,но никога на БГ .Сега след седмица летя до Испания за 3 седмици.Отивам с 2000 евра кеш.
20
4
 
12
 
! Отговори
:D преди 2 години
До 1-nХванал си тен още на КПП-то от чакане. Браво.
19
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората са наясно, че всичко с пландемията е бошлаф. Отдавта не се доверяват на дирижираните "новини". Затова управляващите ползват само заплахи и насилие, защото са безсилни да убедят повече хора в лъжите си.
18
7
 
26
 
! Отговори
До 20 преди 2 години
Мазохиста те гледа в огледалото .Ходи си в гръцките села с багажник пълен с храна от България,плажувай на чакъла и си мисли,че си много добре.
17
14
 
19
 
! Отговори
1-n преди 2 години
Баси колко мазохистиНе стъпвам...миналата година се минах да опитам...не благодаря...тази година пак в Гърция отидохКосмическа разликаНе се научиха в България как да се държат с Туристите
16
1
 
9
 
! Отговори
Бат ви Бойко преди 2 години
Ще си говорим пак септември
15
23
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откакто го няма мутрата на власт народа празнува и не може да се спре от щастие .
14
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не дойде пак Бойко Борисов на власт и ни затвори с ковид мерки вкъщи
13
13
 
37
 
! Отговори
Emigrant преди 2 години
Кофти държава ни остави Бойко,направо майни я насам?!Едни такива бедни,объркани българе,само се чешат по главите и се чудят на коя поред почивка да се юрнат и на коя дестинация да се самопожертват?!Трудни,екзистенциални въпроси!А държавата изостанала една такваз,бедна,направо пустиня?!От скапани 7 звездни хотели,няма къде колче на палатка да набиеш!!Мъъъка!!Министрите едни бедняци,само с по 20 имота и пет шест резиденции и двайсет и пет тоалетни!!Мъъъка!!!
12
6
 
52
 
! Отговори
Пловдив преди 2 години
Нямам приятел,който да не почива поне два пъти това лято.Гърция,България,Балкан,море,кой къде иска.Влизам във вестника и някакъв рев.Явно вестниците масово се четат от гастарбайтери без почивка или някакви лузъри.
11
40
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И откъде толкова туристи? Нормалните българи от доста години почиват на море в чужбина, а не при мутрите.
10
4
 
38
 
! Отговори
malart преди 2 години
Росица явно няма от какво дуго да се притеснява, та само круизите я мъчат
9
12
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бедните българи живи да ги ожалиш
8
18
 
38
 
! Отговори
Станишев преди 2 години
125% ръст е малко, почти нищо, абе направо си е нищо. Мизерия. Няма пари за заплати на персонала. Разсипаха туризма еей. Никой вече не идва на бетонираното черноморие. Държавата трябва да помогне. Длъжна е да помогне. Стига за тия пенсионери бе, дайте няколко милиарда и за туризма. Оставка! Оставка за Гешев, оставка и за Борисов.
7
5
 
67
 
! Отговори
Сатира преди 2 години
След два месеца туристическия бранш отново ще обявят лоша година и слаб сезон. Пак ще ревнат че ще фалират искайки субсидии от държавата.
6
34
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откакто мун...чо стана цар, и пшеницата си удвои прираста, и времето се оправи, и половината чуждестранни инвеститори се изнесоха само за три месеца, и хукнахме всички на нашенския гьол - ама не защото Гърция и Турция ни озаптиха, а от патриотична обич към наш мун...чо, международната му изолация и родното лай...номорие!
5
31
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малееей, и моят круиз го отлагат вече за втори път, съсипаха ми отпуската, та излъгах и сватовете - имат къща в Палма де Майорка, децата са хукнали нейде някъде си и вече втора година сватовете си кукувят самички. Тоя Боко, дето ни обра до шушка, и круизите ни провали - абе, съсипа я тая държава, добре че мун...чо си ни върна комунизЪма, та малко да рахатясаме и с круизите, и туризЪма до Балеарите.
4
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Номер 1 е някакво новоизлюпено джудже.