Завършената ваксинация – ключова срещу тежко протичане на COVID-19

Европейски здравни органи съветват: Ваксинирайте се!
77
Завършената ваксинация – ключова срещу тежко протичане на COVID-19
Снимка: БГНЕС

С увеличаващото се разпространение на Делта варианта на SARS-CoV-2 в страните от ЕС/ЕИП, Европейската агенция по лекарствата (EMA) и Европейският център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC) излезе с позиция, в която силно препоръчват хората, които нямат противопоказания за ваксинация, но все още не са ваксинирани, своевременно да започнат и завършат препоръчителния ваксинационен курс.

Завършеният ваксинационен курс, с която и да е от одобрените в ЕС/ЕИП ваксини, осигурява високо ниво на защита срещу тежко протичане на заболяването и смърт, причинена от SARS CoV 2, включително варианти като Делта, съобщават от МЗ.

Най-високото нивото на защита, което осигурява ваксината, се достига след изминаването на достатъчно време (седем до четиринадесет дни) от деня, в който е поставена последната доза ваксина, припомнят специалистите.


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
14
 
! Отговори
дърт преди 1 месец
До Анонимен 61 Заразите ги разнасят и "ваксинираните", но то не се брои - те са "ваксинирани".
67
2
 
10
 
! Отговори
БАЙ САНДО преди 1 месец
*** ЗДРАВНИ ОРГАНИ ИСКАТ ДА ВИ ОСТАВЯТ БЕЗ ПОЛОВИ ОРГАНИ! ЗАТОВА-ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ !
66
3
 
12
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 1 месец
Здравейте, третата игла ще бъде кожена, 10 инча дълга и 2 инча дебела и ваксинацията ще е без упойка или обезболяващи. Ваксинирайте се за да преборим вируса.
65
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дори за върхови постижения в науката се присъждат нобелови награди. Зад тая печалба стои десетилетия интелектуален труд и научни разработки.
64
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според мен трябва да се броят само болните със симптоми иначе се манипулират данните.
63
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И какво от това, че файзер печели? А не печелим ли всички ние от това, че сме предпазени от заразно и потенциално смъртоносно заболяване??? Откога е престъпление за добре свършена работа да спечелиш добри пари???
62
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пфайзер изненадва всички с неочаквано високи чисти печалби за последното тримесечие - повишението е с 59%! Ваксината за ковид на Файзер се оказва най- печелившият им продукт, който им носи половината от печалбите, въпреки разпределението на приходите с Бионтек - над 7,84 милиарда долара за тримесечието (напомняме ви, че ваксините са безплатни според всички официални лица). Компанията очаква приходи от 33,5 МИЛИАРДА долара само от васкината тази година
61
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Страшни статии чета за тези ваксини. Ако е вярно ще стане страшно. Трябва да се упалят екарисажите(пещите) . Не вярвам, че са толкова опасни. Но няма и да се ваксинирам, не съм го прекарвала. Имам известен страх, както от ковида, също толкова и от ваксината. Предпочитам дистанция.
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 62: Ти от кое село се замъкна в София?
59
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
простотията не се лекува. ще има още измрели из болниците антиваксъри.
58
37
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормалните хора в София са ваксинирани, но се домъкнаха и много селяни. Тия не се ваксинират и разнасят зарази.
57
2
 
24
 
! Отговори
RIHO преди 1 месец
Kогато министара на здравеопазането се ваксинира ка за"сега мога спокойно да отида при родителите си". От месеци ни надуха главата, че като се ваксинираш предпазваш другите (да не си помислите ,че ги е страх за собствения им *** - нищо пдобно, те за другите мислят), колко си безотговорен ако не се ваксинираш и изведнъж - о, чудо - оказа се ,че ваксинираните заразяват точно толкова колкото и неваксинираните. Как да не им се довереш за иглата - че и подпис слагаш за всеки случай
56
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На българския селянин ще му отнеме още поне 50 години да се научи да се къпе за да не смърди. За неща като ваксини и здравословен начин на живот, питайте поне след един век. Няма такива ***.
55
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво точно казва докладът на Центъра за превенция и контрол на заболяванията (CDC) в САЩ за пробива на ваксината в Масачусетс:- ваксинално покритие на населението - 69% (тоест т.нар. групов имунитет е бил постигнат)- 3/4 или 74%, или 346 от 469 позитивни са били НАПЪЛНО ваксинирани с напълно завършена ваксинационна схема поне 14 дни преди позитивния тест- 4 от 5 хоспитализирани са с НАПЪЛНО завършена ваксинация (обърнете специално внимание)
54
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво точно казва докладът на Центъра за превенция и контрол на заболяванията (CDC) в САЩ за пробива на ваксината в Масачусетс:- ваксинално покритие на населението - 69% (тоест т.нар. групов имунитет е бил постигнат)- 3/4 или❗️74%, или 346 от 469 позитивни са били НАПЪЛНО ваксинирани с напълно завършена ваксинационна схема поне 14 дни преди позитивния тест- ❗️4 от 5 хоспитализирани са с НАПЪЛНО завършена ваксинация (обърнете специално внимание)
53
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те селяните не си мият зъбите, а вие искате да се ваксинират. Това са много елементарни хора, които са поне един век назад, прости хора...
52
3
 
24
 
! Отговори
бай Миле преди 1 месец
При условие, че над 90% от хората не го карат и без това тежко ( а повечето дори о не разбират, че са фо карали ) за чий трябва и те се бодат??? За пари ли? За много!
51
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 51: Това, че обкръжението е от вмирисани е твой проблем.
50
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
не се хабете..Бай *** ще пие вино.бира.домашнянка.ще маа лук и чесън и после ще го дават по теревизията как умира по стъпалата на болниците .ама хак да ни е . естествен подбор в природата .това що е неграмотно .мръсно и глупаво не оцелява.*** природен закон.
49
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така както масово сме ваксинирани срещу туберкулоза, така има много туберкулоза в България например. Няма и не е имало ваксина със 100% ефективност! И антиковид ваксините не са 100 процентови , но те предпазват от смърт и тежка форма. Какво виете и хулите, като не разбирате. ! Аман от експерти!