НС в задънена улица, чака Радев да каже как да продължи

Стигна ли се до парламентарна криза?
177
НС в задънена улица, чака Радев да каже как да продължи
Снимка: БГНЕС

Председателският съвет на НС не успя да вземе решение как да постъпи, след като стана ясно, че ИТН не иска да предлага кабинет, въпреки че процедурата беше стартирала.

Още по темата
Така че сега се чака връзка с президента Румен Радев.

В 11,30 ч. ще има ново заседание на Председателския съвет.

Според Десислава Атанасова от ГЕРБ парламентът се намира в задънена улица и за пръв път от 31 години сме на ръба на парламентарна криза.

"Несериозно е Народното събрание да се делегитимира и да няма решение. При всички случаи трябва да има акт - дали на НС, или на президентската институция, по който процедурата да се завърти", коментира тя.

Атанасова обясни, че сега въпросът е какъв акт ще последва и от президентството - дали президентът ще издаде указ, за да посочи, че няма изпълнен мандат и се минава към втория.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
2
 
5
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Президентските усилия ни доведоха до тук...........Властта му е много скъпа !
140
0
 
3
 
! Отговори
до 145 преди 2 години
Защо крещите?Мислите,че така сте по-убедителни ли?Е,ще ви разочароваме,не ви се получава!
139
0
 
0
 
! Отговори
До 127 преди 2 години
Колко сребърника взе да пишеш глупости,или се упражняваш за предстоящата матура есента?
138
0
 
6
 
! Отговори
??? преди 2 години
Не виждам проблем - на заседания на парламента не приемат за премиер предложения от ИТН и толкова. Мотивът може да е неговия отказ. Къде е проблема? Всичко си върви според Конституцията.
137
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трoловете на ГЕРБ пак се активизираха платени с пари от чекмеджетата. Като минат изборите до каря на тази година и оставате безработни.
136
1
 
9
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 2 години
ТИ ДА ВИДИШ? НС ЧАКАЛО РАДЕВ? И ЩО, БЕ, ОТКОГА СМЕ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА??? НЕФЕЛНИЦИ В НС!!!
135
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво разира Д.А. от Конституцията като бивш юрисконсулт в Областния диспансер за психиатрични заболявания със стационар в град Русе?
134
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Адвокатски номера, актове, лицемерие. Съберете се в името на бъдещето поне за една зима.
133
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президент Радев ще остане в историята като човека, отървал ни от гербаво робство, по-тежко и от турското!
132
7
 
13
 
! Отговори
Електорат преди 2 години
ДНЕС Е ЕДИН ЧУДЕСЕН ДЕН ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ!СЛАВИ КОКОТО Е ИЗЧЕГЪРТАН ОКОНЧАТЕЛНО!ОСТАНА ДА СЕ ИЗЧЕГЪРТА РАДО РЕШЕТНИКОВ ...И ЩЕ СИ ДОЙДЕМ НА ДУМАТА..ДОЛУ МРЪСНИТЕ КОМУНИСТИ........
131
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един бидон от ромски произход от село Банкя, тлъста буца мас, алчна и безумна, съсипа всякаква държавност в България!
130
4
 
8
 
! Отговори
До Тръмп преди 2 години
Слави каквото каза предварително, това и направи! Добре е, че всички видяха колко струват БСП, ИБГНИ, ДБ и огромната им лакомия за постове!
129
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази каша от омраза и ненавист беше официализирана от Радев. Старите активисти Мая общата, Бойкикев, Т. Дончева, Атанасов - гнома и др. се възползваха максимално. Нинова ще доунищожи БСП.
128
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудя се на служебните, защо се занимават? Имат си бизнеси, гледайте си спокойствието. Оставете им Бойко да ги довърши. Гледам Витоша, къщите вече се катерят към върха. Това са собственици, на които кой и как им е разрешил там строежи, няма отговор и виновни. Тези със сигурност харесват Бойко. Само, че ще дойде време и от тази алчност, няма да има въздух да дишаме. И тогава ковид, ще е най-малкия ни проблем.При тези къщи в гората, не е чудно, че пламват пожари.
127
5
 
9
 
! Отговори
Д-р Менгеле преди 2 години
пРезидентът търси виновни за своята некадърност и некомпетентност, и естествено това е ГЕРБ, защото Гешев/турата арестува съветските Му ибр*ци от уж бившата ДС. ГЕРБ ги няма като ръководна формация. Следователно причината е някъде другаде. Тоя пРезидент у ред ли е, или...
126
1
 
8
 
! Отговори
тръмп преди 2 години
Лицемери сте вие от ИТН!!! Не ви ли е срам да мислите хората за прости и да ги заблуждавате и лъжете!!!!???? Как така, хем искате подкрепа от протестните партии, хем не искате да подписвате споразумение с тях за политики, не обсъждате предложените министри, които се оказват хора на Доган и Царя или са за психолог или са със съмнителни дипломи, преписвали научни трудове и т.н., както и ги обиждате с кръчмарски квалификации и епитети ,точно като Бойко Борисов!!! Накрая виновни са другите ?????
125
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да разбера, защо по новините ни занимават, къде няма канализация, къде няма пътища? Защо сега ревете? От преди 14 години начало на ремонт и накрая хората със собствени средства ще си правят ремонти. Отивате при Бойко в Банкя и чакате решение на проблемите си. След като всички тези драми са по негово време, да си ги оправя. Окрадоха каквото можаха и сега плюят по служебните, че за два месеца не могат да оправят поразиите на Бойко. Има и нормални държави. Има и полети....
124
1
 
12
 
! Отговори
ВМРО преди 2 години
Е за какво да " питат" радев? Има Конституционен съд, който единствен може да тълкува Конституцията! Тях алармирайте за нарушенията на чалгата, те да кажат! Президента е дал указа, получил го е " изпълнен", неговата е до тук! Всички превратаджии мътните водата, то се вижда, но идват мощни протести за всичко, което " свършихте" през последните 12- 13 месеца! Да живей България!
123
3
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Мдааа, днес тока за бизнеса 330лв. Спешната помощ не са получили парите от юни. Кацара тръгнал да затваря бизнеса..... На Рундю ще му се стъжни в скоро време :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
122
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко си замина и сега се излага по различни платени медии. Въобще не ме вълнува, че някой е доволен, защото дошъл от някъде и е бил на 300 лева заплата, в София взимал 1000. Ако това означава чудесен живот, значи нещо съм сбъркал държавата.Може да ми хвалите Бойко когато заживеете като хората в Европа. Когато спрете да си продавате труда в чужбина и ви наемат, не защото сте незаменими, а защото от отчаяние работите за смешни пари. Пътували били в чужбина....Нищо не ми говори това.