НС в задънена улица, чака Радев да каже как да продължи

Стигна ли се до парламентарна криза?
177
НС в задънена улица, чака Радев да каже как да продължи
Снимка: БГНЕС

Председателският съвет на НС не успя да вземе решение как да постъпи, след като стана ясно, че ИТН не иска да предлага кабинет, въпреки че процедурата беше стартирала.

Още по темата
Така че сега се чака връзка с президента Румен Радев.

В 11,30 ч. ще има ново заседание на Председателския съвет.

Според Десислава Атанасова от ГЕРБ парламентът се намира в задънена улица и за пръв път от 31 години сме на ръба на парламентарна криза.

"Несериозно е Народното събрание да се делегитимира и да няма решение. При всички случаи трябва да има акт - дали на НС, или на президентската институция, по който процедурата да се завърти", коментира тя.

Атанасова обясни, че сега въпросът е какъв акт ще последва и от президентството - дали президентът ще издаде указ, за да посочи, че няма изпълнен мандат и се минава към втория.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
10
 
5
 
! Отговори
Ход с коня преди 2 години
Служебното правителство има всички права на редовно такова. Единственото му ограничение е че (по правило) няма работещ парламент, за да приема нужните закони. А сега имаме и едното и другото. Защо да се бърза със завъртането на парламентарната рулетка? Да питат КС какво следва, те ще го мислят един месец, а през това време и правителството и НС могат да работят.
60
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Генерал Радев, нали бяхме много принципни и патриотични. Конституция, нещо?А той Пацо Плавника по лични причини се отказал - не бил в настроение да е премиер. Пародия! Честита промяна на всички, как е - харесва ли ви?
59
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пацо!Искаме си Пацо!
58
3
 
7
 
! Отговори
Майна до 61 преди 2 години
Писмено е. Просто президентът трябва да издаде указ, че мандатът не е реализиран. Не е трудно.
57
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма какво да питат резидента, просто трябва да му изпратят Решение на народното събрание по издадения указ. Апропо, указ означава заповед. Заповедите се изпълняват, не се анализират. Ива явно не знае на кой космос се намира. Взимайте се в ръце и почвайте да работите!
56
5
 
3
 
! Отговори
истоия бг преди 2 години
Шишман и той е бил такъв генерал...
55
7
 
9
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
Славчо попеди ГЕРБ С МАЛКО, НО ЗАВИНАГИ!!! ЧЕСТИТО НА ГЕНИИТЕ, КОИТО ГО ИЗБРАХА!
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако т.н. волеизявление на кандидат-премиера Пламен не е направено писмено, с входящ номер в деловодството на администрацията на президента, то е невалидно. В такъв случай трябва процедурата трябва да се изпълнява все едно, че волеизявление няма.
53
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той не казва на него му КАЗВАТ
52
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-важното е,че ГЕРБ няма да видят повече власт.Всичко останало ще се нареди.
51
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ФИГУРАНТА СЕ СКРИ, ЩОТО ПОЧНАХА ПРОТЕСТИ ЕДНОВРЕМЕННО НА ДОКТОРИ, ХОТЕЛИЕРИ, БЕДСТВАЩИ БЕЗ ВОДА И БИЗНЕСМЕНИ! ДА ИЗЛИЗА,Ч Е НИЕ ВСИЧКИ СКОРО ЩЕ ИЗЛЕЗЕМ...
50
2
 
14
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
В тази държава има конституционен съд.Така,че не се хабете напразно да умувате как,кой,защо и кога.
49
8
 
5
 
! Отговори
КОЙ? КАК?! преди 2 години
идеята на някои от анонимните да остане служебното правителство като редовно е резултат на липсата на образование, знания и опит... няма как хунтата да остане като редовно правителство, защото трябва да бъде избрано с мандат връчен от фигуранта, и агласовете в парламента са: Слави и Бойко 128 депутата, другите са в ъгъла... след новите избори най-вероятно Слави + Баци ще имат повече... докъм 150
48
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да станем като САЩ, президента да има пълна власт без значение радев ли е или друг, две партии само и така няма да става мазало както до сега, да дърпа всеки кокала от 100 партии
47
7
 
4
 
! Отговори
Американ преди 2 години
Да направят мажоритарни избори и ще излезнат веднага от парламентарната криза. Може ли сегашният парламент да направи подобен закон?
46
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
държавата лети стремглаво надолу.радеф успя да раздели обществото на две мразещи се групи
45
9
 
16
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
До БЪЛГАРИН Позорът не е за радев,а за всички които го избраха и за всички, които биха гласували отново за него за президент. Жалко е,че един такъв разединител на нацията има според социологическите проучвания такъв висок рейтинг,но по-тъжното е,че при такава народопсихология ние не заслужаваме нищо друго.
44
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КЪДЕ Е ФИГУРАНТА? КЪДЕ СЕ КРИЕ? КЪДЕ СЕ ПОКРИХА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ - ТОЙ, СЛАВИ, ТИКВАТА? МИШКИ! КАТО НЕ СТАВАТЕ ЗА Ч ЕП, МАХАЙТЕ СЕ! ПРОВАЛЯТЕ БЪЛГАРИЯ! ЩЕ НИ КИПНЕ И ЩЕ ИЗЛЕЗЕМ!
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гроби Таласомо 11 "Навремето, Бойко разправяше, че президентът бил просто един Фигурант". НЕ ЛЪЖИ като грипльовците - Черепа, който му плати преврата, го нарече "фигурант" в един разговор от Дубай със свой ятак Оги Минчев тук, така че -по-кротко с измишльотините!
42
4
 
9
 
! Отговори
Къде е проблема? преди 2 години
До До Къде е проблема?: Държавата има нужда от работещ парламент и работещо правителство. Имаме ги. Нека работят. А процедурата могат да я бистрят колкото искат. Нещо неясно?