Ще ходим ли на кино и театър само ако сме ваксинирани?

Това предлага министърът на здравеопазването
11 авг 2021 19:47, Нели Христова
306
Ще ходим ли на кино и театър само ако сме ваксинирани?
Снимка: Pixabay

Културните и развлекателни мероприятия да могат да се посещават от ваксинирани срещу COVID-19 граждани, дори при влошаване на противоепидемичната обстановка в страната. Около това мнение се обединиха днес министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, заместник-министрите на културата проф. д-р Борислава Танева и Весела Кондакова и представители на театралното и сценично изкуство по време на среща в Министерството на здравеопазването.

На нея присъстваха Асен Асенов, директор на Фондация „Едно за култура и изкуство“ и Мира Сталева, изпълнителен директор на „София филм фест“.

Всички са единодушни, че проблемът с пандемията е изключително сериозен и ще се търси най-работещото и най-балансирано решение от една страна изкуството да не пострада, а от друга – да не се стига до препълване на болниците.

Министър Кацаров обясни какви са заложените в Националния план за справяне с пандемията мерки при преминаване от една цветова зона в друга.

В рамките на срещата стана ясно още, че Министерството на здравеопазването съвместно с Министерството на културата ще организират кампания под надслов: „Подкрепи българската култура, сложи си ваксина.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
30
 
! Отговори
Меки китки преди 2 години
Не им стиска да опитат държавна принуда, както направи откровеният агент на големите финансови спекуланти Макрон във Франция. И не само са ***, ами и още живеят в 20 век. Нямам нужда нито от кино, нито от театър, а телевизора го изхвърлих преди 8 години. Всичко, което търся, го намирам в интернет - безплатно или платено, както дойде. Толкова сме пропаднали, че и бюрократите ни трето качество с измишльотините си.
16
2
 
39
 
! Отговори
SarsCov2 преди 2 години
Който бизнес въведе подобно нещо ще го фалираме, стоим си вкъщи, филми и пуканки безплатни, а не 20,30, 50 лв
15
46
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дреме ми аз съм ваксиниран и с двете дози. Имам и ваксинационен сертификат. Сега и трета доза ще си бия. Да му мислят неваксинираните. Те остават извън цивилизацията. Скоро и хляб няма да могат да си купят.
14
3
 
47
 
! Отговори
НЕ ХОДИТЕ? преди 2 години
Не ходите на кино и на театър, затова не ви интересува? Утре ще дойдат и за вас. Не трябва да го допускаме. България до сега оцеля заради ниския процент ваксинирани и защото не спазваме мерките. Резултатът - естествен имунитет, който е по-силен от изкуствения. Тези, които стоят и гледат. УТРЕ Е ВАШИЯТ РЕД!
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какво е кино
12
0
 
36
 
! Отговори
Българка преди 2 години
Пореден тъпизъм. При положение, че вече ваксинирани с 2 дози се разболяват и го карат на крак, е много умно само тях да пуснеш. Може би е част от експеримента как ще мутира вирусчето??
11
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен 22 преди 2 години
Щом мислят, че с 15-20 процента ваксинирани ще оцелеят, значи пожелавам им късмет. Отиде си и театъра.
10
3
 
43
 
! Отговори
Ro преди 2 години
Сега е моментът, ако сме хора на място, да спрем да ходим на кино и театър, и къде ли не. Ай да видим какво ще правят тогава. Ама едва ли ще се случи... И то не заради спора трябва ли да се ваксинираме, а заради супер наглия начин, по който го правят - "то не е задължително, ама ако не се ваксинирате, не може да ходите никъде."
9
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, няма да ходим. Тъпкано ще им го върнем, колкото и грозно да звучи!
8
3
 
51
 
! Отговори
ЛУДИ! преди 2 години
Подкрепи българската култура, стани опитно животно! ТИЯ ХОРА СА ЛУДИ! Всички на улицата!
7
2
 
18
 
! Отговори
ИСТИНА преди 2 години
ТО ПО ГОЛЯМ ТЕАТЪР И ЦИРК И КИНО НЯМА В БЪЛГАРИЯ
6
3
 
44
 
! Отговори
Елемаг преди 2 години
Просто е ,над 10 години заради Торентите не ходя на кино.Плазмите са по-големи и домашното кино отдавна е на дневен ред!!!Така,че киното и театъра и сега са зле,ако искат да затворят завинаги,моля,заповядайте.
5
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То щото преди коронавирусната пандемия театрите все препълнени стояха ... За билети се чакаше като вноска за Жигула ..... А някакви ограничения за посещаване на Библиотеката ? Или то библиотеки вече отдавна няма.
4
5
 
12
 
! Отговори
ACDC преди 2 години
Ще ходим! Ние от дума не разбираме!
3
7
 
36
 
! Отговори
Библията казва: преди 2 години
"Никой няма да може да купува и продава ако няма белега на звяра." Усещам как това ще се сбъдне.
2
5
 
51
 
! Отговори
123 преди 2 години
Антихриста подчини целия свят. Света се командва от едно място. Медии и политици са под контрола на Антихриста.
1
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде и театъра загина.