Спирачка на влак предизвика пожар, пламна гора край Трън

Общо 30 служители на ЮЗДП се борят с пламъците
12 авг 2021 20:29,
6
Спирачка на влак предизвика пожар, пламна гора край Трън

Активиране на спирачка на влак предизвика пожар край дупнишкото село Дяково, съобщиха за Dnes.bg от Югозападното държавно предприятие.

Директорът на горското стопанство в Дупница Пламен Поюков обясни, че всяка година горят сухи треви в района заради преминаващите влакове, а причината е непочистена защитна ивица.

Още по темата
Пламъците са обхванали 10 декара издънкова гора. Огънят е низов.

По-рано през деня в района на трънското село Дълга Лука е пламнал друг горски пожар. Към момента тй е низов, но теренът е труднодостъпен и за борбата с него се използват само специализирани високопроходими автомобили на горските стопанства в Трън и Брезник. Към момента огнената стихия е засегнала 15 декара иглолистна гора.

Общо 30 служители на ЮЗДП са се включили в гасенето на двата пожара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Гери преди 2 години
Пожарът в трънското село е предизвикан от дървосекачи. Те не само обезлесяват, но и палят и развалят всички пътища в района на Трън. До кога?
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете да бълват е глупости.Пижарът наЧИЙ БУНТ ГОРИ!?Това са палежи.Жалко за природата!
4
0
 
0
 
! Отговори
ПОЯСНЕНИЕ преди 2 години
До Анонимениректорът на горското стопанство в Дупница Пламен Поюков обясни, че всяка година горят сухи треви в района заради преминаващите влакове, а причината е непочистена защитна ивица.булхаристан не се научи че инфраструктурата трябва да се ПОДДЪРЖА а не само да се ескплоатира!!!
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква щее била тази спирачка дето е хвърляла такива искри че чак е подпалила тревата около релсите или тревата е била на самите релси.. 30 години съм бил локомотивен машинист такова чудо не ми сее случвало. Изглежда че чудесата са започнали да се случват в последните 30 години. Какви ли чудесии още ще се случват само Бог знае.
2
0
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
МНЕНИЕ ОТ ПРЕДИ 1 ГОДИНА ПО ПОДОБНА СТАТИЯ:За пръв път чувам за спирачки на влак които хвърлят искри. Работил съм 35 години като машинист на дизелов локомотив 04-та серия, но искри от спирачките никога не съм виждал. Какви са тези спирачки Желязо в желязо ли търкат. За да хвърлят искри спирачките трябва да са износени и да търка желязо в желязо. Кой ги поддържа тези вагони и локомотиви Оня от Банкя с Пачките и Кюлчетата злато ли. Егати БДЖ-то сеяндурско. Унищожиха го и него както всичко останало
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бас държа че по документи, бдж-то е почистило защитни ивици около релсовия път, обработени са с хербициди срещу плевели, даже може и асфалт да са сложили някъде, от бойковия. Ама така се работи, да има за чекмедженцето.