Консенсус в 46-то НС за работещ кабинет? Все по-трудно става!

Политолог: Връчването на третия мандат ще е символно
15
Консенсус в 46-то НС за работещ кабинет? Все по-трудно става!
Снимка: БГНЕС

Все по-трудно става да се представим в рамките на 46-ото Народно събрание консенсус, който да доведе до работещо правителство. Това коментира пред Радио София политологът д-р Любомир Стефанов, преподавател в НБУ.

Тежката политическа криза беше ясна още преди редовните избори през април, но впоследствие тя се задълбочи, защото антистатуквото не си представяше как ще води това нещо ново, друго и различно, както се твърдеше в слоганите на предизборната кампания.

Настоящите депутати са заети повече да се наименуват по най-странни, цинични и вулгарни начини и да горят мостове, вместо да наливат основите на канали за комуникация, каза още той.

Стефанов смята, че връчването на третия мандат ще има символно значение и ще покаже къде президентът Радев вижда приемственост от служебния кабинет, ще покаже виждането на човека с най-висок рейтинг за политическия курс на държавата.

"Може този път президентът да ни изненада и да връчи третия мандат не на БСП, а на някоя от другите партии - "Изправи се БГ! Ние идваме" или на "Демократична България". Може би неразчитането на знаците от гласоподавателите направи "Има такъв народ" в главно действащо лице в собствения си провал. От партиите няма невинни за положението, до което стигнахме", смята политилогът.

Според него всяка партия, която ще се яви на евентуални трети парламентарни избори, ще бъде потърпевша.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
Единствено БСП запази добрият тон към всички партии в НС. Ако те получат третият мандат и предложат временното правителство като редовно може и да успеят. Малка е вероятността ИТН да си преодолеят политическият пуберитет на този етап, но друга възможност като че ли няма.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Враговете на народа Бойко и Слави не искат да актуализират бюджета. Народен съд.
10
3
 
2
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 2 години
Правете, правете още партии, да видиме докъде ще стигнете....Колкото повече партии, толкова по голям хаос.
9
2
 
2
 
! Отговори
гост преди 2 години
До ГражданинРейтинга на НС винаги е бил много нисък, защото там няма пряко избрани (lвизирам стандартните скандали с избирателни листи и списъци по бюлетини с несменяем първи ред). "Номенклатурата" в НС си свалиха маските и гримовете - това са им истинските мутри . Всички социологиески проучвания за рейнинг на тоя и оня са доста недостоверни и не би трябвало да им се вярва.
8
2
 
6
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
А някой знае ли какъв е рейтингът сега на този парламент? Щото много ревяхте за рейтинга на предишните.
7
6
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
3 мандат ако се даде на БСП няма да мине ще почнат мантрите които вървят30 години по добре да го дадат на дб и да гледаме какво ще направят
6
1
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Всяка без ГЕРБ. Защото хората видяха, че другите не стават.
5
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравейте, тpoлoвe! Наредихте ли се пред шкафчето на Бaцe, да Ви плати надника?
4
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това "промяната", която постигна Чорапа и всичките му марионетки в парламента, които са срещу ГЕРБ... Невиждан политически хаос...
3
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чегъркай! Покажете Тошко как вика на Дончева да си докара дебелия задни
2
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрън дрън,Антистатуквото свърши каквото трябваше. Показа зависимостите на малките протестни формации и желанието им за власт и постове.Следват нови избори, нека суверенна каже отново. Следващите, ще са по сговорчиви.
1
3
 
10
 
! Отговори
Ани преди 2 години
Трагикомедия... За 5 лв работа не са свършили, комедианти. Само театро. Да си събират помпозните парцали и кой от къде е. Да се "опрааат":