Хващат те, повалят те, опитват се да те премажат: Говори момчето, бито от полицаи

Според органите на реда тогава - полицейско насилие е нямало
14 авг 2021 21:47, Нели Христова
727
Хващат те, повалят те, опитват се да те премажат: Говори момчето, бито от полицаи
Снимка: NOVA

"Хващат те, повалят те на земята. И вече опитват да те премажат. Арестуват те и ти се нахвърлят като глутница вълци". Така студентът Евгени Марчев описва пред Нова Телевизия нощта на протеста миналата година, когато той бива пребит и арестуван.

Днес бяха разпространи видео записи в интернет, които връщат и спомените му от вечерта на ареста - особено отношението на полицаите към задържаното момиче.

"Помня както самото влачене така и ударите, така и най-грозният момент, който е заснемането на момичето. Тя се съпротивляваше през цялото време и доколкото си спомням казваше да престанат. Подобно сексуално посегателство пред Министерския съвет вече повече от година не може да се установи? Това е просто срамно за цялата институция на МВР", казва Евгени.

Днес той смята, че арестите и насилието тогава са били целенасочени - да всеят страх и да потушат протестите. А кадрите според него са били умишлено укривани.

„Трябвало е да ги скрият. Било е в тяхна полза да ги скрият. Тогава опитаха по всякакъв начин да потулят случилото се. И до някаква степен със сигурност успяха, понеже ние нямахме по никакъв начин как да докажем какво се е случило. Беше дума срещу дума”, разказва още Марчев.

Според органите на реда тогава - полицейско насилие е нямало, а някои от полицаите бяха наказани със забележка.

„На първо място е унижението – размятат те, тъпчат те и те мачкат, защото си отишъл на протест. Лично аз не съм влизал в контакт с нито един полицай и не съм мятал нищо по тях”, добавя Евгени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


727
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
434
3
 
8
 
! Отговори
Тцтцтцтцтцтц преди 2 години
Апа аз аз като бех на пет, другарката ме би по дупето.
433
1
 
17
 
! Отговори
Аме, добре тогава... преди 2 години
ЩОМ ХВЪРЛЯНЕТО НА КАМЪНИ , БОМБИ И ПАЛЕНЕТО НА СЛАМА У ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ СРЕЩУ ПОЛИЦИЯТА Е "ДЕМОКРАТИЧЕН АКТ"....ЩО ДА НЕ ХВЪРЛЯМЕ КАМЪНИ И ПО ДУПЕТАТИТЕ ОТ ДБ И ***....ХАХААОО....КВО ЛОШО ИМА ТОГАВА....???КВО НИ СПИРА...ТОКА , ЦЕНИТЕ НА СТОКИТИ ИЛИ ПАРНОТО.... !!!????
432
4
 
20
 
! Отговори
питанката преди 2 години
Защо сега се сетиха, че имало нещо миналата година?? Стига манипулации, гледахме всички тези протести, излъчвани по всички възможни медии. И колкото и тенденциозно ни ги показваха тогава, как "умните и красивите" се борят за "свобода и демокрация" се видя какви вандали и диваци бяха. Претоплят стари манджи отпреди година за замазване на очите как безобразно се о*с*раха. Страхотна активност по отминали събития, гадно и глупаво
431
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чета коментарите и разбирам, че Българският народ обича да бъде мачкан и бит. За повечето хора това е нормално и дори наложително. Толкова години след освобождението робския манталитет е толкова дълбоко в нас. Ние сме робска нация, ние обичаме да имаме господари, за това Бойко е така обичан, защото се държи с нас като с роби. Ние обичаме да ни се нарежда какво да правим. Няма скоро да има промяна. Няма и как да обясниш на роб какво е да си свободен и да имаш права, и да си го отстояваш.
430
5
 
6
 
! Отговори
Селянинът с колелото преди 2 години
Най обичам га у наше село, сите ченгета реват на умрело!
429
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много съм искал малко да ги понабият, та да разчистят центъра от навлеци, да разчистят задръстените с палатки кръстовища, та нормалните хора да се приберат навреме от работа.Обаче ги оставяха да си вилнеят. Тия същите, които ни съсипваха живота сега се докопаха до Парламента. Не вървим на добре.
428
12
 
20
 
! Отговори
Мамун преди 2 години
Полицията трябва да бие!За да има страх и уважение.А не маскираните сополанковци да хвърлят камъни и найлони с по нея!
427
9
 
27
 
! Отговори
Майна преди 2 години
И аз съм протестирала НЕ един път!!! А бе защо мен НИТО ЕДИН ПОЛИЦАЙ НЕ МЕ Е НАПАДНАЛ С ПАЛКИ?!
426
2
 
14
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
ДЕПЕШАТА ОТ БОЖКОВ В ДЕЙСТВИЕ. С РУСКИ ХУДОЖЕСТВЕНИ ЕЛЕМЕНТИ. БЕЛАРУС 2.
425
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обезщетиха ли жената, която беше обградена пред Румънското посолство от неполицаи? Тя какво ли е преживяла?
424
6
 
18
 
! Отговори
Тцц преди 2 години
ПО ТОЗИ СЛУЧАЙ И СЪС СЪЩИТЕ ТЕЗИ ЗАПИСИ ВЕЧЕ ИМАШЕ ДАДЕНИ ПОРИЦАИ НА ППОКУРОР И ТЕ ВЕЧЕ СА ОСЪДЕНИ. ФАКТ! КОЛКО ОЩЕ ЩЕ НИ ПРОБУТВАТЕ ПРЕТОПЛЕНАТА СУПА НА РАШКОВ И ХАДЖИГЕНОВ??? ЗАЩО НИ МАНИПУЛИРАТЕ ТАКА БЕЗСРАМНО?!!
423
3
 
16
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ЗАЩО ДАВАТЕ ЕДИНСТВЕНО ТОВА МОМЧЕ ПО ВСИЧКИ МЕДИИ???? НЯМА ЛИ ВТОРИ БИТ?????????.??
422
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Момченце, момченце "Защо до края на записа продължаваш да риташ .. " Нещо "възмутените" ДС партийки не говорят за вината на това момченце в случая. Защо ли? Много са "погнусени" от действията на полицията, но не са погнусени, че същия тоя, "студентчето от Европа" посяга на полицаи.
421
2
 
13
 
! Отговори
Момченце, момченце преди 2 години
Защо до края на записа продължаваш да риташ, какво очакваш потупване по рамото или както Бойко Рашков да те респектират!?
420
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До антиваксър Не знам за тях какво е, но ти със сигурност имаш проблеми с това да покажеш, че си нещо повече от троол. Нищо необичйно - ДС използва множество такива, дали като им плаща, или още по-красивото, когато те го правят доброволно и напълно безплатно, защото са лесно манипулируеми, защото нямат акъл.
419
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Антиваксър" е класическия случай на острие на модерния ОФ, което ДС използва за политическите си репресии: няма представа за законност и морал, но крещи за същите, като същевременно при малко по-внимателно събеседване с него се вижда,че опорките, с които се е заредил,нито са надеждни, нито са законово и логически издържани,нито са морални. ТАКИВА са методите на ДС,а тоя другар си МЕЧТАЕ за комунизма да се завърне. Борбата за демокрация му е само претекст за политическите чистки,в които участва!
418
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми е интересно, ако към тия протестъри, които хвърляха павета и коктейли им се зададе въпрос, ЗА КАКВО ПРОТЕСТИРАТЕ? Дали ще могат да отговорят? Дали са наясно какво правят там?
417
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До антиваксър "На полицията това й е работата, *** - да осигурява безопасност. Ако не може да предположи и намери предварително скритите бомби, за какво е полиция," Горкия, значи сега полицията е виновна, че не е могла да намери всяко средство, с което е атакувана полицията.Не са виновни тези, които предварително са организирали,складирали и използвали въпросните срещу органите на реда? ТАКА ли ще оправдавате изстъпленията на "протестърите" срещу полицаите, което ги принуди да действат?
416
1
 
11
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
Времето показа, че протестите не постигнаха нищо, общо Мая и Христо имат 20 и няколко % и влязоха в парламента да се наприказват на воля. Което показва, че беше напразно хабене на енергия и загубено време.
415
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До а "Като е имало видеа, тези деца си имат родители. Не се правете на наивни. Че ултрасите къртели павета Вие го казахте, не - аз." Ахахахааааа. Значи "децата си имали родители". Същите родители, които не плащат данъци, крадат ток, стоят на социални и т.н. и за които неща държавата нищо не прави. ТЕЗИ ли родители ще издирват и подвеждат под отговорност? И казах, че ултрасите са къртили, защото ставаше под тяхно давление, дали са физическите извършители на акта е без значение!

Спонсорирани публикации