Хващат те, повалят те, опитват се да те премажат: Говори момчето, бито от полицаи

Според органите на реда тогава - полицейско насилие е нямало
14 авг 2021 21:47, Нели Христова
727
Хващат те, повалят те, опитват се да те премажат: Говори момчето, бито от полицаи
Снимка: NOVA

"Хващат те, повалят те на земята. И вече опитват да те премажат. Арестуват те и ти се нахвърлят като глутница вълци". Така студентът Евгени Марчев описва пред Нова Телевизия нощта на протеста миналата година, когато той бива пребит и арестуван.

Днес бяха разпространи видео записи в интернет, които връщат и спомените му от вечерта на ареста - особено отношението на полицаите към задържаното момиче.

"Помня както самото влачене така и ударите, така и най-грозният момент, който е заснемането на момичето. Тя се съпротивляваше през цялото време и доколкото си спомням казваше да престанат. Подобно сексуално посегателство пред Министерския съвет вече повече от година не може да се установи? Това е просто срамно за цялата институция на МВР", казва Евгени.

Днес той смята, че арестите и насилието тогава са били целенасочени - да всеят страх и да потушат протестите. А кадрите според него са били умишлено укривани.

„Трябвало е да ги скрият. Било е в тяхна полза да ги скрият. Тогава опитаха по всякакъв начин да потулят случилото се. И до някаква степен със сигурност успяха, понеже ние нямахме по никакъв начин как да докажем какво се е случило. Беше дума срещу дума”, разказва още Марчев.

Според органите на реда тогава - полицейско насилие е нямало, а някои от полицаите бяха наказани със забележка.

„На първо място е унижението – размятат те, тъпчат те и те мачкат, защото си отишъл на протест. Лично аз не съм влизал в контакт с нито един полицай и не съм мятал нищо по тях”, добавя Евгени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


727
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
394
2
 
1
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен ***, да реагира на докладваното с мъмрене пред строя нищо не е. Защо са скрили тези записи? Колко души от истинските престъпници на простестите хванаха и осъдиха? Защо разбойко дострои стадионите на ултрасите? Услуга за услуга. Ще се разкопае всичко. Вие си служите с думите абсолютно безразборно. Преврат, гонения, не знаете какво означават. Да се наказват престъпленията е справедливост. Тази дума гербавите не я знаете.
393
1
 
4
 
! Отговори
Бе преди 2 години
Тоз път дали пак Баце - ще се пробва с "манипулациите"- КОЙ е снимал..- А НЕ КАКВО Е ОЧЕВАДНО...КОЙ Е ЗАПИСВАЛ.. А НЕ КАКВО СЕ ЧУВА...То това което се вижда не е нищо ново "за професионалната" работа на тез милиционери..дет се казва .."НИЩО СТАРО НЕ Е ЗАБРАВЕНО...И НИЩО НОВО НЕ Е НАУЧЕНО "... -те тва са близо 60000 селяци точат народна пара всеки месец...дет за *** не стават ...ам за милиционерски пъдар ...и тоз път са в камерите на НСО - а да видим - КОЙ Е СНИМАЛ
392
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тоя малкия на снимката ще кажа:"Шубето е голям страх,,. От такива страхливци стават чудесни доносници .
391
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 607 "ЗМВР - Използването на физическа сила и помощни средства се преустановява незабавно след постигане на законната му цел" На видеото ясно се вижда, че "протестъра" когото полицаите завличат до колоната ПРОДЪЛЖАВА да рита полицаите дори когато е паднал ДО КРАЯ на кадрите с него (преди да ги покажат натръшкани 4 човека). Следователно полицаите са имали право да продължат да упражняват сила за усмиряване на престъпника!
390
4
 
6
 
! Отговори
нагъл преди 2 години
Този борец за демокрация незабавно да го изпратят в Авганистан да протестира срещу талибаните
389
4
 
1
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До нищо друго освен Гербав , от свободата по-важно няма. Червей няма как да го знае.
388
7
 
4
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До 1 601 Нищо не взел предвид. Трябва разследване да се стигне до високото ниво. Полицаите са действали по заповед. Много са отказали да се подчинят и затова септември облякоха в униформи мутрите. Това са престъпления на високите нива, за които и разбойко трябва да си понесе отговорността, а не да ни затваряте очите с мъмрене пред строя на двама-трима прости милиционери. Всички трябва да лежат в затвора ефективно - разбойко, шофьора на мето илиенски с прикачния му инвентар, биячите от МВР, бияч
387
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите най-обичат да използват демокрацията като причина да предприемат гоненията си, в случая претекста е, че се защитават правата на гражданите. Тези, които защитават "правата на гражданите" НЕ РАЗСЛЕДВАТ "гражданите" за действията им при обстоятелствата тогава. Целта е ясна, методите - също. Има ли превишаване на правата на полицаите - има. Разследва ли се ситуацията като цяло - не. Използва ли се ситуацията за политически гонения - да. КОЙ го организира - ДС. КАКАВА е целта?
386
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега при последващи протести на гроб трябва да се мери с еднакъв аршин,същото отношение трябва.
385
5
 
17
 
! Отговори
нищо друго освен преди 2 години
Отклоняване на вниманието от важните проблеми в България и скандалите в парламента... Чашков и Чорапа са дали тази "гениална" идея... А пocepковците от видеото са получили твърде малко от това, което заслужават...
384
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗМВР - Използването на физическа сила и помощни средства се преустановява незабавно след постигане на законната му цел
383
8
 
8
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Бойко комуниста, карикатура на диктатор, и подчинените му мутро-милиционери, карикатура на полицаи, бият в негова защита, понеже Шиши не дава. Няма нищо по-естествено от това.
382
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До антиваксър "Май успя, защото да го отстрани не е достатъчно, трябва съд и затвор." Ц, не успя, защото целта е очернянето на Борисов, а е очеизвадно, че 1) Борисов е реагирал на докладваното и 2) Борисов няма как да бъде съден или затворен за действията на полицаите - не и в демократична правова държава, освен ако не се докаже, че той лично е издал заповед те да си превишат правата. Това е поредното активно ДС мероприятие целящо политически гонения в стил Отечествен фронт.
381
1
 
2
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Учуден 596 Преди всичко, защото сте т.р.о.л на гербавите никой не Ви е бил. Макар че се случват и на вътрешни хора такива неща. Защо не бяха издирени и наказани точно тези, които хвърляха бомбичките, защото има записи и лесно щеше да се докаже за тях. За тези момчета нищо не можахте да докажете, така спрете да пишете, че са хвърляли бомбички, защото това е лъжа, която каскетът не можа да докаже, както обичайно.
380
1
 
4
 
! Отговори
Бе преди 2 години
И това са едни кадри от протестите...НА ЕДНИ МИЛИЦИОНЕРСКИ ПЪДАРИ...А само се замислете КАКВО СЕ СЛУЧВА КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА ПАРИИИ....И"БИЗНЕС"...ЗА ГОЛЕМИТЕ ПАРИ...за да се пълнят шкафове ,сакове, сейфове...офшорни сметки на "пералня" - до предоставяне на "заеми" за купуване на на бизнеси,КЪЩИ,магазини...акции ...кървави пари - ЗА БЕЛИ ДНИ ОТВРАААТ
379
4
 
3
 
! Отговори
1 преди 2 години
На чалгарите влюбени в методите на ДС нещо не им хареса, че казах, че Борисов всъщност е взел предвид докладите за превишаване на правата: отстранил е министъра на МВР тогава, а полицаите имат различни дисциплинарни наказания. Значи тук въобще не става дума за това, че Борисов си е затворил очите, или че е "крито", както твърдят проруските ДСарски партии, които чакаха от ДС да разгърнат това активно мероприятие, за да продължат с политическите гонения. За такава ли "законност" става дума тук?
378
2
 
2
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен 594 Май успя, защото да го отстрани не е достатъчно, трябва съд и затвор.
377
1
 
7
 
! Отговори
до 588 преди 2 години
Вярвай си! Оная муχла рита момчето между краката! И знаеш ли каква е функцията и в полицията! Да флиртува с личния състав та по приятно да минава дежурството и да излъже някой по будала колега да го направи свой личен мъж! Като е хвърлял павета, да го бяха застреляли в момента, когато хвърля павета! В закона пише - минимално допустимата сила, за постигане целта по обезвреждане! С какво ги застрашават проснати и пребити? Ако това, че се опитва с крака да се предпази от налагане с палка и ритници
376
4
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Какво става в тази държава?Няма никакви изгледи да се състави правителство,в парламента вече месец не могат да сформират нито една комисия,няма кой да актуализира бюджета,а тези смешници ми занимават с глу*пости.Затова ли ги избрахме и им плащаме огромни заплати да им гледаме долнопробните циркове???
375
5
 
8
 
! Отговори
Учуден преди 2 години
А мен защо никой не ме би, като седях си в дома и си гледах задълженията, и най-важното, нито съм хвърлял павета, бомбички, обиди към полицаите! Я да си припомним кои и защо бяха на протестите? Агитката на Левски и полуобразованите *** платени от Божков за да правят преврат. ГЕРБ натиснаха мутрите, Арабаджиеви, Миньо Стайков, Баневи, Бобокови, БОЖКОВ, Руските агенти и хоп преврат. Нима Радев и протестите не защитават тях? Искаме ли мутрите отново в живота си?

Спонсорирани публикации