Хващат те, повалят те, опитват се да те премажат: Говори момчето, бито от полицаи

Според органите на реда тогава - полицейско насилие е нямало
14 авг 2021 21:47, Нели Христова
727
Хващат те, повалят те, опитват се да те премажат: Говори момчето, бито от полицаи
Снимка: NOVA

"Хващат те, повалят те на земята. И вече опитват да те премажат. Арестуват те и ти се нахвърлят като глутница вълци". Така студентът Евгени Марчев описва пред Нова Телевизия нощта на протеста миналата година, когато той бива пребит и арестуван.

Днес бяха разпространи видео записи в интернет, които връщат и спомените му от вечерта на ареста - особено отношението на полицаите към задържаното момиче.

"Помня както самото влачене така и ударите, така и най-грозният момент, който е заснемането на момичето. Тя се съпротивляваше през цялото време и доколкото си спомням казваше да престанат. Подобно сексуално посегателство пред Министерския съвет вече повече от година не може да се установи? Това е просто срамно за цялата институция на МВР", казва Евгени.

Днес той смята, че арестите и насилието тогава са били целенасочени - да всеят страх и да потушат протестите. А кадрите според него са били умишлено укривани.

„Трябвало е да ги скрият. Било е в тяхна полза да ги скрият. Тогава опитаха по всякакъв начин да потулят случилото се. И до някаква степен със сигурност успяха, понеже ние нямахме по никакъв начин как да докажем какво се е случило. Беше дума срещу дума”, разказва още Марчев.

Според органите на реда тогава - полицейско насилие е нямало, а някои от полицаите бяха наказани със забележка.

„На първо място е унижението – размятат те, тъпчат те и те мачкат, защото си отишъл на протест. Лично аз не съм влизал в контакт с нито един полицай и не съм мятал нищо по тях”, добавя Евгени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


727
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
414
2
 
5
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен 638 На полицията това й е работата, *** - да осигурява безопасност. Затова присъства на протестите, а не - за да бие протестиращите. Ако не може да предположи и намери предварително скритите бомби, за какво е полиция, да напускат, ще се намерят кадърни хора да свършат работата. И как ще намерят бомби на другия ден, като половин час беше канонадата и тя не беше прекратена от полицията, а от ултрасите, защото им свършиха бомбите.
413
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До антиваксър "Полицаите защо стояха да ги бомбардират и нищо не направиха половин час?" Значи сега полицаите са виновни, че са проявили крайно търпение да не реагират на провокациите? "Протестърите" много добре виждаха провокаторите, но нищо не направиха, защо ли? А знаеш ли какво щеше да стане, ако полицаите бяха тръгнали да "изваждат" нарушителите - това, заради което тоя хубосник сега пищи, нищо, че рита полицаите до края на видеото!
412
0
 
3
 
! Отговори
а преди 2 години
До Анонимен тр.ол 636 Като е имало видеа, тези деца си имат родители. Не се правете на наивни. Че ултрасите къртели павета Вие го казахте, не - аз.
411
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези които биеха мирни протестиращи и Тези които биеха мирни полицаи са пратени от едно и също място.
410
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До антиваксър 634"Бомбите някой ги е носел,защото полицията е обискирала предварително палатките или е трябвало да го направи."Бомбичките са били укривани на определени места предварително:полицията намираше многократно такива, но, очевидно, не може да намери всичко.Да се оправдават действията на "протестърите" с това,че полицаите не са могли да намерят всички укрити такива няма НИЩО ОБЩО с морала или законността,за които уж си седнал тук да говориш.Факт е,че полицаите бяха многократно атакувани
409
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До антиваксър 634 "Като сте ги видели, че къртят павета, защо не ги осъдихте ултрасите, а ги наградихте?" Имаше видеа: не ги къртеха ултрасите, а малки деца, доведени специално за това на протеста, за да не могат да бъдат подвеждани под отговорност.
408
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 2 години
До антиваксър Значи, поради липса на каквито и да е фактически и логически доказателства за твърденията си,просто свободно започна с очернянето и спекулациите, за да ти паснат на целта.Това, другарю, е класически ДС похват:доносите и тогава и днес се характеризираха само с целта си, но иначе бяха далеч от обосновани законно. И ми обясняваш за законност (че и за морал).Наясно сте, за какво сте тук, и то е за връщането на комунистическите сатрапи отпреди 89та под предлога,че пазите демокрацията!
407
1
 
1
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен 630 Като сте ги видели, че къртят павета, защо не ги осъдихте ултрасите, а ги наградихте? Бомбите някой ги е носел, защото полицията е обискирала предварително палатките или е трябвало да го направи. После са ги подхвърлили, точно по десарски, и уж ги намерили. Ами по отпечатъците по тях кого осъдиха? Полицаите защо стояха да ги бомбардират и нищо не направиха половин час? Кой и защо е издал такава заповед? Кой е знаел предварително, че така ще стане? Всичко ще лъсне, десарски изчад
406
1
 
4
 
! Отговори
Бе преди 2 години
Алооу разбиращия от Милиционерските закони и разпоредби...ДАЛИ е престъпник или ИМА извършено престъпление в една държава СЪДА постановява - МИЛИЦИЯТА НЕ...и също така МИЛИЦИЯТА НЕ ПРАВОРАЗДАВА И НЕ И Е В ПРАВОМОЩИЯТА..А ТУК НЕ СТАВА ВЪПРОС САМО ЗА НАРУШЕНИЕ НА МИЛИЦИОНЕРСКИТЕ ПРАВИЛА И НОРМИ...А ЗА ОПГ СЪЗНАТЕЛНО И УМИШЛЕНО СЛЕД ЗГОВОР ...ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ И ПОЛОЖЕНИЕ...Е ИЗВЪРШЕНО НАСИЛИЕ,МАЛТРЕТИРАНЕ,УНИЖЕНИЕ ..което е практика и "начин на работа" в милицията
405
2
 
0
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен 623 За разлика от всички гербави, начело с разбойко, дето сте чели учебниците на кгб-ейците, защото сте все милиционери, аз ги наблюдавам отстрани и ги опознавам по вашите действия похватите на дс. Не сте толкова хитри, за колкото се мислите. Не могат да изчезнат записите, защото и това щеше да е престъпление, за което се отговаря. За никои записи, в които се опитвате да ни убедите, че са фалшиви, не доказахте, че са фалшиви. Черепът е самовлюбен, като разбойко и се самоласкае.
404
2
 
2
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен 628 "В САЩ убиеца полицай на Флойд получи 22,5 /двадесет и две и половина/ години затвор! Нашите палачи - забележка!" Явно си толкова "умен и красив", че не правиш разлика между убийство и лек пердах (който от видеото се оказава, че всъщност е гарантиран, поради съпротивата на задържаните). Такива като теб ли са тръгнали да говорят за законност? Пародия, която за съжаление се използва за политически репресии от сталинистки тип!
403
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До антиваксър "Полицията трябваше просто да обискира ултрасите, когато се прикачиха към протеста" Ултрасите къртеха павета от улицата, за какви обиски говориш? Пак от "протестърските" палатки и от скрити места полицията изземаше различни инструменти на провокацията срещу полицаите. Но ДСарите и техните партии нещо мълчат за тези обстоятелства. Защо ли?
402
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В САЩ убиеца полицай на Флойд получи 22,5 /двадесет и две и половина/ години затвор! Нашите палачи - забележка! Най лекото наказание, предвидено в меверейските правилници! А нещата не са за дисциплинарна отговорност, а за наказателна!
401
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Баче Кико "Чорапа така ще ви сцепи на изборите герберасчета, че свят ще ви се завие." На теб свят ще ти се извие, защото с "чорапа" се връща и Белене, ДС, политическите репресии, купоните за хляб, хиперинфлацията и така нататък. Баче .... :))))
400
0
 
0
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен 621 Полицията трябваше просто да обискира ултрасите, когато се прикачиха към протеста, но някой им беше заповядал да не го правят и същият някой после им дострои стадионите с нашите пари. Само че ултрасите са наркомани и, като постоят 3-4 дни без дрога, ще изпеят цялата гербава завера. Интересното предстои.
399
2
 
4
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
Чорапа така ще ви сцепи на изборите герберасчета, че свят ще ви се завие.
398
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До антиваксър ", да реагира на докладваното с мъмрене пред строя нищо не е. Защо са скрили тези записи? Колко души от истинските престъпници на простестите хванаха и осъдиха? Защо разбойко дострои стадионите на ултрасите? Услуга за услуга. Ще се разкопае всичко." Яката си се назобил с ДС задачи (дори и да е доброволно). Записите ако не искаха да се видят, щяха да "изчезнат завинаги". А сега и смехориите с това, че Борисов е в уговорка с ултрасите, когато Черепа си призна,че плаща протеста
397
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е ,,сърп и мук,,и петолъчка да се приравнят към пречепин кръст. Тия комунисти трябва да са извън закона , а не да са вицепремиер и премиер
396
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 2 години
До антиваксър "Нищо не взел предвид. Трябва разследване да се стигне до високото ниво. Полицаите са действали по заповед." Напротив. Уволняването на министъра на МВР е ясно доказателство за това. ТОВА е политическата отговорност, която се носи за случилото се. Всичко останало, включително призивите за съд и затвор на Борисов, са част от политическите репресии, които ДС организира от април насам.Вие сте тук под претекста, че се възмущавате за нарушаването на законността, но май друга е причината!
395
5
 
2
 
! Отговори
Бау преди 2 години
През 2013 г. хвърляха павета по депутати и полицаи /белия автобус/, но никой не ги преби, герберастите им се радваха, а обединителат на нацията Пухал Плевнелиев обяви, че се гордее с тях, и че са най умни и красиви! Сега, ако искате да помогнете на зверовете с униформи, съберете пари и платете на Хаджигенов да ги защитава! И вместо държавата и тях, вие платете обезщетение на репресираните деца - по 250 000 $!

Спонсорирани публикации