Петков: Аз съм българин и България ми е в сърцето

Министърът чака препоръките на КС, но работата е по-важна
Обновена: 19 авг 2021 14:41 | 19 авг 2021 14:40, Веселина Йорданова
278
Петков: Аз съм българин и България ми е в сърцето
Снимка: БГНЕС

България ми е в сърцето и съм влязъл в тази роля, защото милея за тази родина. Това каза в Сопот министърът на икономиката Кирил Петков относно гражданството си.

Още по темата
Той благодари на президента Румен Радев за вчерашните реплики по тази тема, предаде БТА. Въпросът беше повдигнат на консултациите с ДПС и Радев каза, че е питал Петков коя е родината му и е получил еднозначен отговор.

"Аз съм българин" е единственото, което мога да кажа, че съм, добави Петков. Министърът се срещна в Сопот с ръководството и синдикатите на ВМЗ, след което пред журналисти обяви, че иска оставките на 4-членния борд на Съвета на директорите на фирмата и на изпълнителния директор на Българската консолидационна компания.

Според него след поисканите оставки още днес след обяд ще се чуят още новини във връзка с неговото гражданство.

Истината е, подчерта той, че аз съм се отказал от канадското си гражданство преди да стана министър и оттук нататък уважавам Конституционния съд - ако от там имат някакви препоръки, ще се съобразя с тях. Но дотогава моята задача е да си вършим работата, заяви Петков.

Според бивши конституционни съдии, цитирани от него, всички актове, издадени от Петков в качеството му на министър, били стабилни. Моята роля е да не губим нито ден, каза той, а темите, повдигнати от опонентите му, определи като "маловажни за държавата".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
11
 
23
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Наглостта е безгранична, Радев предаде Конституцията!
159
10
 
27
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Споко, като е разбрал за двойното му гражданство Румбата го е привикал за да го попита коя е неговата Родина, Кирчо му е отгворил че е България и че я носи в сърцето си, което е потвърдил и с електрокардиограма, така че въпросът е приключен, като случая с Крим където Румбата е видял да се вее руско знаме ... после преЦедента се е сетил да поиска ЕКГ и от Карадайъ, за да потвърди и неговото гражданство ... !!!
158
22
 
9
 
! Отговори
Калеко Шебеко преди 2 години
Киро врътна кранчето на Тиквата и всичките герберунгелски тролчета реват на умряла .Давай Киро , мачкай на ред , страшен кеф е да ги гледаме как се гърчат
157
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
90% от коментиращите сте озлобени и комплексирани човечета. Срам сте за дедите си.
156
6
 
21
 
! Отговори
Кънчо Спрънджев преди 2 години
Закона и конституцията не питат какво има в сърцето ти. Там има ясни правила и закони. Другото си е просто приказки. Но толкова е морала на болшевишко-фашисткото правителство скалъпено от президента посочен от топ руски шпионин. Бог да пази България!
155
9
 
26
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 2 години
На този крадец най-малкият му проблем е гражданството.Оглозга държавата за отрицателно време .сега иска да ограби и военните заводи. Къде са парите от хемус,язовирите,от тунела под Шипка и тн..КЪДЕ СЕ ИЗПАРИХА?ТЕ БЯХА НАЛИЧНИ В ББР.СЕГА КЪДЕ СА ?*** ЗАЩО НЕ ГО ПИТАТЕ ?
154
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Погледнах пак в Конституцията там изобщо не става дума за това какъв си в сърцето и дали си българин или турчин. Има изискване да си български гражданин и само български гражданин за да може да бъдеш народен представител или министър. Конституцията не се интересува добър ли си лош ли си, какъв се чувстваш по националност.
153
13
 
2
 
! Отговори
Идеалист преди 2 години
Да, по мурафети си личи, че си българин, ама си се писал и канадец и квто не си успял там си дошъл тук, защото мислиш, че е по лесно. Бягай в ГЕРБ, вземай пример от Къдравата Сю. Ех, какъв герберист би бил и често щеше да си джипката, защото си приказлив, комбинативен си и лъжеш добре, много жени, които обичат слаби мъже те харесват. Бати Бойко го обичат жените, които харесват по корпулентните. Двамата щяхте да бъдете за чудо и приказ!
152
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като "България ти е в сърцето" ЗАЩО СИ КАНАДСКИ ГРАЖДАНИН?
151
6
 
23
 
! Отговори
Монката преди 2 години
Този окраде държавата за три месеца .къде са парите бе Киро, къде?Боко крадял до 2млрд. на месец?За три месеца трябваше да има 6млрд. излишък тогава ,а то няма пари и за пенсии.ОСТАВКА МУТРИ!!!
150
6
 
28
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Абе България ти е в сърцето, но в Конституцията е написано, че като си нарочен за министър, България трябва да е и в тапията ти и до нея не трябва да стои името на друга държава, а това се доказва от сътветните органи със съответните документи, а не от кардиолог ... !!!
149
5
 
23
 
! Отговори
Аххх преди 2 години
чак ще се разплача от умиление,България му била на сърцето,тоя не само в Харвард а и в Холивуд е учил.
148
6
 
25
 
! Отговори
До 137 преди 2 години
Упреквате гербавите ***, с вие сте същия като тях. Давате ли си сметка, че оправдавате закононарушение и неглижирате К, с някакви емоционални аргументи. Аман от запалянковщина - ако други газят закона не може; ако ваш човек - може?! Щото бил с "родина в сърцето". Жалка история.
147
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До159 той Киро спря кранчето към България сега тече към ошфорки и пликове .Те затова боковите пари свършиха вече и чалгарите вият на умряло
146
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се откажеш от ражданство е ЕДНОЛИЧНО и ЕДНОСТРАННО волеизявление на субекта. Да кандидатстваш ЗА гражданство е съвсееееем друга бира в която думата има държавата приемник.
145
24
 
8
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 2 години
Киро спре кранчето на Тиквата и герберунгелите вият на умряло , нема вече пАри
144
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предлагам да спрат да се занимават с Петков и негово гражданство и да вземат да се разберат и да направят редовно правителството. Време е вече! Ясно е, че всеки иска кокала, ама ние народа пак ще плащаме изборите! На народа му писна да им слушаме глупостите вече сума време!
143
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ори искам всички министри и премиера да са канадски граждани.....без българско гражданство.
142
5
 
18
 
! Отговори
Крас преди 2 години
По логиката на Кирил ако подам документ за канадско гражданство, веднага може да се смятам за канадец и удобрен ....както и обратното при него. А иначе се чуствам българин и мога да съм министър на икономиката например.
141
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев да започне кампания срещу Карадайъ, но да спази закона за Кирил Петков и канадското му гражданство.