Радев и Карадайъ си размениха остри реплики по казуса с гражданството

Президентът попита лидера на ДПС, коя е неговата родина-майка
290
Радев и Карадайъ си размениха остри реплики по казуса с гражданството
Снимка: БГНЕС

"С анти ДПС риторика и омраза нито една от кризите няма да бъде решена - нито социалната, нито здравната, нито икономическата, нито финансовата, нито политическата. С анти ДПС риторика и омраза никой не може да прикрие своята политическа немощ". Това заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ след консултациите при президента Румен Радев.

Още по темата
От ДПС се обявиха за съставянето на редовен кабинет в името на стабилността и сигурността.

В разговора президентът упрекна, че от партията не са изслушали докладите на заседанието на КСНС, а Карадайъ си тръгна преди края му. Като причина лидерът на ДПС изтъкна, че темата актуализация на бюджета не е била в дневния ред.

Въпросът с гражданството на служебния министър на икономиката Кирил Петков също породи напрежение и на днешната среща.

Румен Радев попита Мустафа Карадайъ коя е неговата родина-майка:

"И когато избухна този скандал, аз веднага се срещнах с господин Петков и го запитах: "Вие ще ми кажете ли коя е вашата родина-майка - България или Канада? И получих абсолютно еднозначен отговор: България". Вие, господин Карадайъ, ще ми кажете ли коя е вашата родина-майка?".

Мустафа Карадайъ отвърна: "Да, господин президент. Моята родина е България и мисля, че за всичките тези 51 години, които ги имам, са абсолютно и категорично доказателство на това, но освен прародина, ако погледнем и пра- пра-родината ни, защото на база исторически факти, тя всъщност се оказва може би да е обща пра-, пра-родината ни".

Чух друго ваше изявление пред чужди власти преди няколко месеца, затова се надявам да сте искрен в тези думи, отговори Радев.

Карадайъ каза, че лицемерието в политиката е инструмент в последните години, затова от ДПС са много чувствителни и "този скандал, колкото по-рано бъде изяснен, толкова по-добре е за демокрацията в България, защото нарушаването на Конституцията е преди другите кризи".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
0
 
1
 
! Отговори
симеонов преди 2 години
Президента Радев,не трябва да влиза в никакъв диалог с един не до там образован индивид,който си служи със заучени фрази-клишета,които могат да се прочетат,когато той Карадайъ иска да уязви всички дръзнали да злословят по адрес на ДПС и Б.Б.Ако човек тръгне на път с някой от тези,нито ще е сам,нито ще са двама.
222
0
 
2
 
! Отговори
Георги Найденов преди 2 години
Прабългаритеса от индоевропейски произход. Тоест, иранци. Най-близко генетично сме предполагам до таджиките. Но сме били в сферата на влияниена Западно-тюркския хаганат. От тях сме получили управляващата династия и тежката конница. Когато Западно-тюркския хаганат се разпада, клонът на тюркският род "Дуло", от който е била нашата управляваща династия, получава от рода Ашина разрешение да създаде самостоятелен улус. Така възниква "Велика България" на хан Кубрат". До Bu
221
2
 
2
 
! Отговори
До Bul gur преди 2 години
Тур,чалята беше думата.
220
3
 
3
 
! Отговори
До Bul gur преди 2 години
Старобългарският календар започва 5008 години преди Христа, така че по-добре замисли се откъде сте се пръкнали вие *** !
219
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 246 Ми като си турчин върви си там бе, какво търсиш тук?
218
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко ниско може да паднат някои хора - да си плюе президента и да се радваш на талибаните!
217
6
 
8
 
! Отговори
Turchin преди 2 години
Долу фашиста радев. На съд за гавра с конституциятa.
216
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един смел човек да сложи на място мустафа! Тоя карабабач не може все още да говори български тръгнал да управлява.
215
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, в управлението на държавата честна пионерска одавна не върви. Свети с календара, коя година сме.
214
2
 
6
 
! Отговори
Bul gur преди 2 години
Какви са българите и от къде са дошли на Балканския полуостров??? Носенето на вода от девет кладенеца да започне....Сега.Моля, еднозначен отговор.Благодаря предварително!
213
4
 
10
 
! Отговори
1 преди 2 години
Карадайъ,трябваше да отговориш на Радев ,с една мисъл на големия Бърнард Шоу,цитирам "В света никогане ще има покой,докато патриотизмът и национализма не бъдат изкоренени отсъзнанието на човешкия род" .край на цитата.
212
3
 
10
 
! Отговори
Бунгар преди 2 години
Не само Радев,а и много българи бъркат понятията Родина с Отечество/Отчество/ ,както и семейство/родители/ с Родина. Родина- във всички славянски държави/народи/ има смисъл на семейството което те е създало/родители/.Незнам защо ние тук сме го изопачили в смисъл държавата в която сме се родили и от там идва объркването и задаването на глупави въпроси от Президента.
211
4
 
13
 
! Отговори
Решетников лансира Р преди 2 години
Този зелен чорап няма родина. Те комунистите са ***
210
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A така, Румка, натисни ги тези национални предатели от ДПС, които съсипаха държавата, колкото и да ги натиснеш, все ще е малко!
209
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Карадайъ е със светла кожа и светли очи. Прилича повече на българомохамеданин отколкото на турчин. Т.е. Родината на пра-пра дедите му би следвало да е България." ----> Човешките лица от тракийските златни съкровища носят африкански черти. Божидар Димитров твърди, че траките са избити. А истинските пра-българи не са с европеидни черти. Идват от Азия и са братовчеди на Османците. Ние не приличаме на тях. Тогава защо се наричаме българи? Помисли над въпроса.
208
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Карадайъ е със светла кожа и светли очи. Прилича повече на българомохамеданин отколкото на турчин. Т.е. Родината на пра-пра дедите му би следвало да е България.
207
2
 
6
 
! Отговори
Югославянин преди 2 години
Много коректно казано от искрен (пра)българин или съвременен турчин...Останалото е право на избор,българите славяни ли са или турци?
206
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Напротив, шансовете му се втори мандат се увеличават главоломно след това изказване." ----> Замисли се за момент какво точно казваш. Реално, всички които искат да спечелят преднина на избори, говорят против ДПС. Всички викат "Ние няма да работим с ДПС!". И това го казват за да спечелят симпатиите на мнозинството граждани. А не че ДПС с нещо е много по-различно от ДБ, БСП, ГЕРБ, СДС и още много други. Даже като се замислиш са за предпочитане пред партиите на омразата като Атака и Възраждане.
205
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНапротив, шансовете му се втори мандат се увеличават главоломно след това изказване. Независимо коя пластмасова марионетка извади ГЕРБ на президентските избори, Радев ще спечели с голяма преднина. На хората им харесва това, че човекът, бил той и шапкар, льотчик, комунист и т.н., не цепи басма на мутрите от СИК. Затова и вторият мандат му е сигурен.
204
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои генерали доста се изложиха. Карадайъ чак си взимам урок по запазване на самообладание от него. В Турция казал "нашата прародина" (което е факт), а в България фaшистите го превеждат "моята родина" само с едничка цел да вредят на България. И генералът си изпусна нервите да задава глупави въпроси които му диктуват някакви среди на олигарси. Карадайъ може да е от турски произход, но очевидно е по-българин от много българи и доста по-възпитан. Поне не с канадски паспорт да се прави на българин.