Кирил Петков иска оставки във ВМЗ-Сопот заради лоши резултати

"Да се ръководи от хора, които стоят зад интереса на държавата"
96
Кирил Петков иска оставки във ВМЗ-Сопот заради лоши резултати
Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката Кирил Петков поиска оставките на Борда на директорите на ВМЗ - Сопот.

Не може, когато приниципалът, управлението и представителите на работещите в тази фирма са всички заедно - Бордът трябва да си подаде оставката, подчерта той пред журналисти след среща с ръководството на фирмата и синдикатите.

Едновременно с това Петков призова и директора на Българската консолидационна компания да си подаде оставката, защото по думите му "не може да имаме проблеми с язовирите, във ВМЗ да има такива лоши резултати в последния момент и да казваме, че тази държавна компания си върши работата".

"Ако не си подадат оставките, моята идея, поне там, където имам директен контрол - в БКК, да уволня изпълнителния директор, ако той сам не иска да си тръгне", подчерта Петков, цитиран от БТА.

Той изрази надежда новият член на УС на компанията, който е назначен от самия него, да бъде избран за изпълнителен директор и той да води политиката на държавата.

Петков подчерта, че държавата не е лош стопанин и може да бъде много добър стопанин, ако обаче се гледа интереса и ако знае за какво го прави.

"И като сме сигурни, че няма течове, няма кражби, корупция и хората, които стоят зад интереса на държавата, съм сигурен, че предприятия като ВМЗ могат да бъдат много успешни, дори и под собстевността на държавата", каза още Петков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подай си ти твоята КАНАДЕЦО.
74
4
 
3
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Е как нали ти ги назначен тея хубавци. Да, те съсипват завода за чужди интереси, на други държави. Но кажи нагъл, като канадски гражданин отговорността защо не си носиш?
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този не знае ли, че БДЖ, Марица Изток, ВМЗ Сопот и други са част от "социалната система" на България. Тук от времето на соца икономически ефект не се търси, а социаления. Помним каката дето веднага си бе намерила работа след съкращението от ВМЗ-то, но в новата фирма трябва да работи и най-важното не й важи прослуженото време/трудов стаж.
72
4
 
11
 
! Отговори
Съвременният бай преди 2 години
Кирил Петков е съвременният български костюмиран, бяла яка престъпник, усмихнат тип "честни сини очи" и а малко се разсееш си свършен, обрал те е до шушка!!!
71
6
 
5
 
! Отговори
Не бързай с уволнени преди 2 години
Не ти ли стигат всички тези, които ще оспорват нищожните ти актове!? Ама нали не са от твоя джоб, а ще бъдат за сметка на данъкоплатците!
70
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си промени първо гражданството и да спазва конституцията господин Петков. Не може да си на "полусъединител" и да даваш газ. А този "министър" точно това прави.
69
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти си мошеник.
68
11
 
7
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
Промяната само хора като Кирил Петков могат да я направят.
67
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много сте злобни, бе! Каква е тази злоба! Оставете човека на мира! Вие да не сте стока, я.!!
66
7
 
8
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Нищо не става от Киро язовири.Същият *** е като ***
65
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Петков. Мачкай комунистите от ГЕРБ, ДПС, БСП...
64
7
 
12
 
! Отговори
До 68 преди 2 години
Харизма на нелоялен кръшкач, идеален за застаряваща разплута домакиня
63
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този с двойното гражданство още ли е министър?
62
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков само много проста домакиня може да му се върже на харизмата
61
12
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Всеки, който ви обяснява, че държавата не може да бъде лош стопанин, ви лъже. Държавата може да бъде единствено ЛОШ СТОПАНИН. Добър стопанин може да бъде само частният стопанкн. Аксиома.
60
15
 
8
 
! Отговори
CAT преди 2 години
Браво на министър Петков! Така се прави.
59
2
 
12
 
! Отговори
До аз преди 2 години
То вас Радев ви разчекна. Пари даде ли ви поне, а или пак обещания:))))))))))))) То *** тролски *** винаги можеш да ги излъжеш:)))))))))))))
58
19
 
7
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Брей, герберските тронове колко са се активизирали, 90% от коментарите в един стил. Хора спрете се малко и се огледахте в каква мизерия живеем всички, за дребни стотинки се продавате и с това продавате всички ваши близки. Заслужават да живеете като български пенсионер ьа да видите какво точно браните в лицето на Бб и тяхното 13г управление
57
5
 
23
 
! Отговори
Сосидж преди 2 години
И ние искаме неговата, ама не я дава. Уж диплома от Харвърд, пък една нормална работа не може да си намери.
56
5
 
18
 
! Отговори
Варналиев преди 2 години
Ските на Кире Язовиро. Поредния мошеник, като Никито Василев, син на шефа на флотското ВКР, през комунизъма, изучен на запад, кой знае как. Също като М.Велчев и Любето Качакова, които добре захлебиха при Царо.Мръсните ТИМаджииски слуги трият истината.