Заведенията готвят големи протести заради новата заповед на МЗ

Те ще я обжалват
20 авг 2021 12:55,
283
Заведенията готвят големи протести заради новата заповед на МЗ
Снимка: БГНЕС

Асоциацията на заведенията готвят големи национални протести от следващата седмица. Причината за недоволството е новата заповед, подписана от здравния министър Стойчо Кацаров, съобщи председателят на браншовата организация Ричард Алибегов.

Той допълни, че още днес нареждането, според което обектите могат да работят на повече от 50% капацитет само ако персоналът и клиентите са ваксинирани, преболедували или с отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди посещението си.

"Ние сме в стачна готовност. Прави се организация за следващата седмица за национални протести. Не разбирам защо този човек, след като целият сектор в туризма му иска оставката за очевидно несправяне със ситуацията, той продължава да стои на министерския пост", заяви Ричард Алибегов. Той е против ваксинацията на персонала насила. Това ще остави заведенията и без клиенти, коментира още Алибегов, цитиран от БНР.

Още по темата
Заповедта на здравния министър засяга и служителите на администрациите. Те трябва да работят с до 50% от служителите си присъствено, а останалите ще са от дистанция. В столичния район „Триадица“ организацията е направена още от тази сутрин, каза кметът Димитър Божилов.

"Има и проследимост кой служител кога физически си изпълнява задълженията и по този начин всъщност ние контролираме и работата на служителите, които работят дистанционно", поясни той.

Останалите служители са с плаващо начало на работния ден между 7:30 и 10:00 часа, за да се избегне струпване.

Заповедта на министъра обхваща и присъствени обучения и семинари, културни прояви, като кино и театър, спортни състезания с публика, посещения на зали за спорт  и СПА центрове, детски центрове с организирани занимания за деца, игрални зали и други.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
5
 
3
 
! Отговори
ХМ! преди 2 години
ТИ ЗА Б.Б.ЛИ РЕВЕШ ПРОТЕСТИ ПАК ЛИ НАРОДА ОСТАНА БЕЗ ПАРИ РАЗДАВАХА СЕ ПРЕЗ ДЖИПКАТА НАШИТЕ ПАРИ И СЕГА КАКВО НЕВИЖДАТЕ ЛИ КАКВО СТАВА ПАНДЕМИЯТА ПРОДЪЛЖАВА ВСИЧКИ ИСКАМЕ ДА ОТИДЕМ НА ЗАВЕДЕНИИЕ НО НИ Е СТРАХ ОТ ЗАРАЗА ПОВЕЧЕТО БОЛНИ СА ОТ СВАТБИ НА ЗАВЕДЕНИЕ И СРЕЩИ РАЗНИ
210
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Иван Хората искат да бъдат оставени да си вършат работата. Разбирам, че за комунистическата ти кратуна е трудно това да се проумее и разбере.
209
4
 
15
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Ричард Ресторантьорското сърце какво още иска,намалиха им ДДС, дъжавата им плаща 60% от оборота.Лакомията им няма граници. А да - не са купили нови джипове.
208
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да кажа, ако не подкрепите сега тези, следващите ще сте вие и тогава няма да има кой да ви подкрепи. Мислете!
207
12
 
11
 
! Отговори
ПРОТЕСТИ ДО ДУПКА преди 2 години
С ВАС СМЕ, СТИГА С ТЕЗИ НЕОНАЦИСТКИ И ФАШИСТКИ МЕРКИ! ИМА ВАКСИНИ, КОЙТО Е ИСКАЛ СЕ Е ВАКСИНИРАЛ! ВСЕКИ Е НАПРАВИЛ СОБСВТЕНИЯТ СИ ИЗБОР ОТ ТУК НАТАТЪК!
206
2
 
10
 
! Отговори
Хе Хе преди 2 години
В цяла Европа е така. А Брюксел дава парите. Този немит и небръснат чичка ли ще дава милиарди за издръжка ако Брюксел врътне кранчето. Много ме кефи Ка *** Ю с гол Г тръгнал на война със световните господари. Па ще му требе вазелин.
205
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Асоциациите на Потребителите на Шкем.бе Чорба, Русенско Варено, Таратор и пълнени чушки НЕ подкряпат стачката ;) Имаме уверението и от асоциациите на потребителите на Боб Чорба, Македонска наденица (Made in Bulgaria), Саламурено сирене и кашкавал "Витоша" полско производство :) За КИФБАНМЕКГЕВРЕК още не сме сигурни!
204
0
 
17
 
! Отговори
kk преди 2 години
Откакто дават 'Кошмари в кухнята', в заведение не стъпвам!
203
0
 
19
 
! Отговори
Gog преди 2 години
Първо да почнат да си плащат ДДС-то, второ да намалят цените, трето да плщат осигуровки на пълната заплата, и чак тогава да протестират. А и да имат пос терминали.
202
7
 
9
 
! Отговори
Хан Крум преди 2 години
Този министър има ли акъл да пуска такива антиконституционни заповеди? Оставка, ваксиниране в главата и затвор в Белене!
201
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще мина и без заведения, но ако ми ограничат възможността за спортуване, ще ми е доста неприятно. Но не мога да приема това изнудване насила да се ваксинираме.
200
2
 
5
 
! Отговори
А преди 2 години
Диван войвода няма ли да каже нещо във фбука по въпроса
199
5
 
26
 
! Отговори
Русенец преди 2 години
Този пак ли се появи. Той изнуди предното правителство да намали ДДС за долнопробните им кръчми и барове. Цяло лято работеха на пълни обороти при 150 % капацитет. Те даже не са разбрали, че винаги е трябвало да работят при 50 %. По нагли от ресторантьорите няма. А цените вече са космически. Неналапаха се. В Германия дори и в заведения на открито се движиш с маска и я сваляш едва на масата. В тоалетните дори писоарите са през един. Как мислите - дали ще стигнем някога германците? Или е риторичен
198
6
 
14
 
! Отговори
Селянин с колело преди 2 години
Ако всички бяха като мен,ресторантьорската индустрия отдавна да е фалирала.През последните 40 г. от живота ми надали съм бил 30 пъти на ресторант.Купувам си,хвърлям на барбекюто,каня приятели и близки и готово.Чисто,хубаво,приятно-всичко на воля.Чудя се на хора,които не излизат от кръчмите-те кога работят.Пък и като знам какъв им е тертипът в кухните-мале мила.
197
1
 
27
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Това е вторият човек от определено време насам, който излъчва мазно усещане! Просто лъха на нечистоплътност, пък бил и най-големия "спец" в бранша...Другият такъв е Боил Банов....Като го видя, каквото и да каже, все ми е противно!
196
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сетиха се! А къде бяха при големите "мерки" по времето на ГЕРп???
195
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В името на печалбата тези са готови да разболеят народа. Повече от година само получаваха помощи и си работеха нелегално, сега при 100 % увеличение на туристите спрямо миналата година недоволстват, защото трябва да плащат заплати, данъци и осигуровки.
194
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберите ще протестират по простата причина, че Бацо не е власт. Нека да си протестират, това е тяхно право. Протестът ще го ръководи Ричард Герберското сърце!
193
8
 
12
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Ваксинирайте се и готово,какъв е проблема?!
192
1
 
14
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Нали искаха ваксинации, ето готово- ваксинират се и продължават.