Заведенията готвят големи протести заради новата заповед на МЗ

Те ще я обжалват
20 авг 2021 12:55,
283
Заведенията готвят големи протести заради новата заповед на МЗ
Снимка: БГНЕС

Асоциацията на заведенията готвят големи национални протести от следващата седмица. Причината за недоволството е новата заповед, подписана от здравния министър Стойчо Кацаров, съобщи председателят на браншовата организация Ричард Алибегов.

Той допълни, че още днес нареждането, според което обектите могат да работят на повече от 50% капацитет само ако персоналът и клиентите са ваксинирани, преболедували или с отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди посещението си.

"Ние сме в стачна готовност. Прави се организация за следващата седмица за национални протести. Не разбирам защо този човек, след като целият сектор в туризма му иска оставката за очевидно несправяне със ситуацията, той продължава да стои на министерския пост", заяви Ричард Алибегов. Той е против ваксинацията на персонала насила. Това ще остави заведенията и без клиенти, коментира още Алибегов, цитиран от БНР.

Още по темата
Заповедта на здравния министър засяга и служителите на администрациите. Те трябва да работят с до 50% от служителите си присъствено, а останалите ще са от дистанция. В столичния район „Триадица“ организацията е направена още от тази сутрин, каза кметът Димитър Божилов.

"Има и проследимост кой служител кога физически си изпълнява задълженията и по този начин всъщност ние контролираме и работата на служителите, които работят дистанционно", поясни той.

Останалите служители са с плаващо начало на работния ден между 7:30 и 10:00 часа, за да се избегне струпване.

Заповедта на министъра обхваща и присъствени обучения и семинари, културни прояви, като кино и театър, спортни състезания с публика, посещения на зали за спорт  и СПА центрове, детски центрове с организирани занимания за деца, игрални зали и други.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 169 Що миналата година като бяха затворени месеци заведенията, не беше престъпно правителството, ама това е . Паляци
150
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък искам старците да имат право да се редят на опашките за пенсия само ако са с 2 ваксини. Защо ли? Защото крещят понеже са глухи и плюят, така се заразяват. После влизат в хранителния и опипват всичко едно по едно, с което разнасят заразата. Ако искат пенсия старите или в дебитна карта или на опашката пред пощата, но с ковит сертификат. Смятам, че е правилно. А вие?
149
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има "отвори носле за клечката". Като не даваш нослето в къщи заключен.
148
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г н Алибегов, докато ме блокирате центъра на София с барикади Радев и неговото престъпно правителство ще ви се подиграват и ще продължават да ви мачкат!
147
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А диван войвода няма ли да каже нещо във фбука по въпроса
146
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Всички нормални хора трябва да подкрепят протеста! Не бива да се оставяме да ни разделят! Съединението прави силата!" .......Преди ги подкрепях, но откакто Бойко си плати на Алибегов предния път, за да няма протести, а тези от бранша не го смениха, а го оставиха прдседател, съм твърдо "не ме е бе"
145
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм ваксиниран и ще ходя по кръчмите. На антиваксърите ще им бъркат по дупките, щото са големи тарикати.
144
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
152 така е. Което показва ясно, че когато се стачкува платено всички са толкова радушни, но когато хората стачкуват оправдано, старите ДС ченгете се побъркват да плюят. Истината е, че никой няма право да ограничава законен бизнес. Никой няма право да задължава хора да се ваксинират за да запазят работата си. Интересно ми е как ще разсъждават пенсиите дето пишат тука, ако утре им си каже ще получат пенсия само ако имат вакса паспорт. Такъв вой ще нададат. Ама нали е на чужд гръб.
143
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пср кат искат да си го плаща държавата, кви са тия космически цени, като, че си на зъболекар
142
12
 
11
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Навсякъде народите се вдигат рещу ковди фашизма ,време е и ние всиччки по улиците ,боят настана тупкат сърца ни,кураж дружина вярна сговорна ,ний не сме вече рая покорна !СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ !
141
3
 
13
 
! Отговори
астора преди 2 години
И вибраторо на Сачева недоволства. А крьчмите продават мешана салата по 12лв нищо не казва.
140
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох, само колко сте про..с..ти. Без храна можеш ли да живееш амебо? Не можеш. Без заведения можеш ли? Можеш. Кое не ти е ясно?
139
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лоренцо Ламас, сега като Тиквата не е на власт на кого ще се продадеш?
138
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички нормални хора трябва да подкрепят протеста! Не бива да се оставяме да ни разделят! Съединението прави силата!
137
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супермаркетите дали работят на 50%, ъ?
136
9
 
7
 
! Отговори
До бира преди 2 години
Ще плачеш и ти, и семейството ти с кървави сълзи. Платените и гласувалите за герб ще бъдат съдени и не само това.
135
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Върха на наглоста са тези заведения. Нищо не спазват, нищо, пълна нула. Храниха ги с нашите данъци, докато беше локдауна, намалиха им ДДС. Всичко за тях и пак не спазват елементарни правила. Сега като се увеличават случаите пак някой им е виновен. Няма такива безочливи амеби.
134
2
 
6
 
! Отговори
РАБОТНИК преди 2 години
Този ще го призная ако Развее с Гордо вдигната глава Данъчна Деклерация за платени данъци и осигуровки .Аз ще застана до него с моя фиш от заплата - да си премерим Данъците и Псигуровките .
133
9
 
11
 
! Отговори
БИРА преди 2 години
миналото лято когато наркомантие затваряха Орлов мост ги търпяхме? А днес оправдания протест на хората, които искат да работят и да плащат данъци ви е трън в ***?
132
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
145 за твое сведение цените ги дуе любимото ти БСП. Нали не вярваш, че Алибегов е нечий друг, та той поиска пръв падането на ББ. А и децата на море ги прати Радев, в хотелите на бесепарите, че да се разболеят масово. А и бензина го държи пак БСП, Лукойл се казва така на името на Луканов. Защо не провериш, кой държе електрото, чии деца са назначени там на по 7000 лв заплата! Да, вдигат цените, любимите ти бесепари. Да се наядат, че бая отслабнаха по Бойково време.