Заведенията готвят големи протести заради новата заповед на МЗ

Те ще я обжалват
20 авг 2021 12:55,
283
Заведенията готвят големи протести заради новата заповед на МЗ
Снимка: БГНЕС

Асоциацията на заведенията готвят големи национални протести от следващата седмица. Причината за недоволството е новата заповед, подписана от здравния министър Стойчо Кацаров, съобщи председателят на браншовата организация Ричард Алибегов.

Той допълни, че още днес нареждането, според което обектите могат да работят на повече от 50% капацитет само ако персоналът и клиентите са ваксинирани, преболедували или с отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди посещението си.

"Ние сме в стачна готовност. Прави се организация за следващата седмица за национални протести. Не разбирам защо този човек, след като целият сектор в туризма му иска оставката за очевидно несправяне със ситуацията, той продължава да стои на министерския пост", заяви Ричард Алибегов. Той е против ваксинацията на персонала насила. Това ще остави заведенията и без клиенти, коментира още Алибегов, цитиран от БНР.

Още по темата
Заповедта на здравния министър засяга и служителите на администрациите. Те трябва да работят с до 50% от служителите си присъствено, а останалите ще са от дистанция. В столичния район „Триадица“ организацията е направена още от тази сутрин, каза кметът Димитър Божилов.

"Има и проследимост кой служител кога физически си изпълнява задълженията и по този начин всъщност ние контролираме и работата на служителите, които работят дистанционно", поясни той.

Останалите служители са с плаващо начало на работния ден между 7:30 и 10:00 часа, за да се избегне струпване.

Заповедта на министъра обхваща и присъствени обучения и семинари, културни прояви, като кино и театър, спортни състезания с публика, посещения на зали за спорт  и СПА центрове, детски центрове с организирани занимания за деца, игрални зали и други.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
11
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 години
По добре Слави да ни управлява от Фейсбук, отколкото комуниста Борисов от джипката.
170
5
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Влади, да не те сърби главата?Изглеждаш умен човек.
169
12
 
12
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Този протест е абсолютно незаконен и платен от чекмеджето на джипко бибитко. Ако се състои, моля, снимайте протестиращите и им публикувайте снимките във фейсбук, както и това къде живеят и къде учат децата им. После ще се разправяме с тях.
168
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
с държавата има много по-сериозно проблеми от това дали ще работят кафенетата и до кога...не ме интересува. Кафе и кола има навсякъде...доставките работят? голямо чудо. Как ще живеем без заведение няколко месеца - не знам
167
0
 
13
 
! Отговори
we преди 2 години
Бачкат яко в сивия сектор и реват отгоре.
166
8
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Алибаба, чакам още сфери да се включат, бюджетът не е актуализиран все още и когато се провери, ще се види, че за 3 месеца са го пресушили Радевите *** и плащане ще има мумук.Всички под прозорците на Радев и да го сринат и Слави също.
165
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Намалиха ви ддс то...и ни се отплатихте с двойни цени.Заведенията цяло лято са препълнени.В началото ви съчувствах, че ви е трудно и ще фалирате, но сега, Не!Натиснете се малко и вие. И проявете разбиране.
164
1
 
9
 
! Отговори
Чичко преди 2 години
Заведенията да готвят манджи, а не протести! Тоя Ричард и той ли е пожизнен диктатор в тая болшевишка организация от готвачи, бъркачи и мушляци.
163
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да как ще ги затварят, само те крепят нацията, то ако не хапнеш картофи пържени с олио от миналата година и не пукнеш менте ракийка, какъв смисъл ще намериш в живота. Хората са гадни същества, егоисти и нагли до безобразие. Кой ни позволи да се множим по тази прекрасна планета?
162
8
 
10
 
! Отговори
Бay преди 2 години
какво да очакваш от персонал без образование освен да е антиваксър ....
161
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ще стачкуваш бре Лоренцо? Нали не искаше Бойко? Ето, няма го! Твоинкия Румен управлява. Защо ще го клатиш, та той не ти ли беше любимец? Забрави ли как стройно изкара сервитьорките да реват на площада в чест на новодошлите стари, ама правещи се на нови в парламента. Не помниш ли как и твоите хора размахваха юмруци, в такт с един друг юмрук? Що така бе? Да не би да се оказахте излъгани? Че как ще те лъжат моралистите, те са толкова честни, че и ред не биха преписали от чужд труд.
160
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Кацаров, много си зле. Въведи задължителна ваксинация. Антиваксърите ще излязат на протест, ще се изпозаразят, здравите ще го изкарат и ще имат имунитет, болните ще пукнат и ще постигнем стадния!
159
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой не се ваксинира да ходи с маска, като куче с намордник.
158
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се готвят за фалит. Без кръчми можем, без здраве не!
157
6
 
9
 
! Отговори
Ген. Луков преди 2 години
Тези *** как я мислят! Никой няма да се ваксинира насила и ще започнат мащабни стачки срещу правителството! Оставка, ***!
156
5
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До Анонимен.....Що миналата година като бяха затворени месеци заведенията, не беше престъпно правителството, ама това е ....... Защото Боко плати на фирмите и на работниците, а рундювците искат да затварят без компенсации. Разбра ли другарю?
155
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ваксини. Който го е страх от вируса, да се ваксинира. Който не ще - да търси връзки във ВМА!
154
2
 
0
 
! Отговори
Друга тема преди 2 години
Извинете, може ли да ми помогните да живея и да имам приятелка , която да ме обича истински ?! Моля ви помогнете ми и аз да почна да се радвам на живота ! Самотата не е за мен ! Трябват ми хора , на които мога да имам доверие и да сме добри хора !
153
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нация на страхливци сме, все да се мине покрай капките. " Другите да се ваксинират, аз ще изчакам" Дългът на всеки е да се ваксинира за общото благо. Никой не го прави. Дано няма войни, че само страхливци и мижитурки иначе си татуират Ботев и Левски. Смешници.
152
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1984