Заведенията готвят големи протести заради новата заповед на МЗ

Те ще я обжалват
20 авг 2021 12:55,
283
Заведенията готвят големи протести заради новата заповед на МЗ
Снимка: БГНЕС

Асоциацията на заведенията готвят големи национални протести от следващата седмица. Причината за недоволството е новата заповед, подписана от здравния министър Стойчо Кацаров, съобщи председателят на браншовата организация Ричард Алибегов.

Той допълни, че още днес нареждането, според което обектите могат да работят на повече от 50% капацитет само ако персоналът и клиентите са ваксинирани, преболедували или с отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди посещението си.

"Ние сме в стачна готовност. Прави се организация за следващата седмица за национални протести. Не разбирам защо този човек, след като целият сектор в туризма му иска оставката за очевидно несправяне със ситуацията, той продължава да стои на министерския пост", заяви Ричард Алибегов. Той е против ваксинацията на персонала насила. Това ще остави заведенията и без клиенти, коментира още Алибегов, цитиран от БНР.

Още по темата
Заповедта на здравния министър засяга и служителите на администрациите. Те трябва да работят с до 50% от служителите си присъствено, а останалите ще са от дистанция. В столичния район „Триадица“ организацията е направена още от тази сутрин, каза кметът Димитър Божилов.

"Има и проследимост кой служител кога физически си изпълнява задълженията и по този начин всъщност ние контролираме и работата на служителите, които работят дистанционно", поясни той.

Останалите служители са с плаващо начало на работния ден между 7:30 и 10:00 часа, за да се избегне струпване.

Заповедта на министъра обхваща и присъствени обучения и семинари, културни прояви, като кино и театър, спортни състезания с публика, посещения на зали за спорт  и СПА центрове, детски центрове с организирани занимания за деца, игрални зали и други.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 140 Ако Алибегов е повярвал , че няма да ги затварят , значи не разсъждава нормално . Вариантът е между ваксинация и затваряне , ако скочат случаите . У нас са малко ваксинираните , остава - затварянето . Изобщо не е трудно за схващане и проумяване
130
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дано ви изпозатворят всичките герберски хранилки
129
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб ще се върнат на бял кон. Видя се колко им е капацитета на "алтернативата".
128
5
 
4
 
! Отговори
ТРОЕН МУТРОСТАНДАРТ преди 2 години
нА ПРЕДСРОЧНИТЕ ИДЗБОРИ НА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПАТЕРИЦАТА НА гроба и дпс слави И ЩЕ ИМА НОРМАЛНО ПРАВИТЕЛСТВО.
127
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 136 поне месец още няма да има сериозни ограничения , затваряния . Дори и да се запази сегашния темп на заразяване - това прави 40 000 -45 000 зарзени за месец . От тях 12-13 % по болници - 5 000 на месец . За 2 месеца болниците ще се препълнят . Ако ученици и студенти са присъствено , това означава нови стотици хиляди души на ден да са по автобуси - градски и междуградски , да са по заведения , в затворени пространства . Тогава няма да са по 1300 -1400 заразените , а в пъти повече
126
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБЕРСКИЯ БИЗНЕС ДУЕ ЦЕНИТЕ ЗА ДА ВЪРНЕ гроб НА ВЛАСТ.
125
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербеденията като не са плащали 12 години данъци, сега каква помощ 80 на 20 искате. Протестирайте си пред НАП КАТО СИ ПЛАТИТЕ ДАНЪЦИТЕ ПЪРВО ЗА 12 ГОДИНИ.
124
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нивите пустеят -да идат да копат -работа колкото щеш - животни да гледат ,земеделие ,чушки , лук ! кво произвеждат тез ресторанти и барове ? - НИЩО ! 80% са проституция,наркотици,пране на пари, продажба на залежала храна и имитиращи продукти.
123
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е Алибегов! Всички от протестните партии, начело с Радев твърдяха че вирус няма, горяха маски, обиждаха лекарите, директно ги наричаха лъжци. Ресторантьорите им повярваха, че няма да ги затварят, няма да ги ограничават, а то какво излезе. Сегашните са още по-зле и от предишните. Не само затварят и ограничават, но и де факто задължават да се ваксинират ако искат да работят. С препарат, който има само временно разрешение. Май от трън се скочи в дерето пълно с глог.
122
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди протестираха безделниците, сега същите пишат как хората които работят и наливат пари в иконимиката нямали били право на протест.
121
0
 
9
 
! Отговори
бай Шиле Де би ла преди 2 години
и преди не си падах по заведния, понеже съм видал какво има из кухните им... ама от как видях Ракиджи Далаверов, даже и в къщи ми се отяжда...
120
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те им дават даже повече права, но нали ще ги попитате. *** народ слаба държава.
119
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпросът ми е ако няма никакви мерки ама абсолютно никакви колко ще са болните от ковидЗащо не пробваме така за година и след това да направим анализ.
118
13
 
15
 
! Отговори
Христо преди 2 години
Този протест е абсолютно незаконен и ще ядат шамарите от шофьорите ако блокират Орлов мост. Този протест е изцяло платен от чекмеджета на джипко бибитко. Полицията да си свърши работата, иначе ще има бити сервитьорчета и подпалени заведения.
117
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
уф,писна ми да го гледам този ! - Всички искат да Източват кинти ! -кой знай колко милиона вече му подари бойко и сега ще праи мизерии.
116
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Али-бек се опитва да рекетира държавата. Искат пари.
115
3
 
13
 
! Отговори
Fool преди 2 години
Като казах и преди няколко дни. Основание да протестират заведенията могат да имат, като започнат да си плащат данъци и осигуровки в пълни размери. В момента приноса им към икономиката е минимален, а претенциите са им големи.
114
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 106 Ама и вчера заведенията , дискотеки , барове , клубове , ресторанти и т.н . бяха задължени да работят с 50% от капацитета си . Няма никой глобен , никой нищо не е проверявал . А всички знаят как са пртъпкани заведенията , защото се ходи масово по тях . И работещите в РЗИ си ходят . Стига да е поискал някой, можеше да се набавят десетки милиони от глоби . И сега ще е така - нито ще проверяват , нито нищо . Заповедта в тази си част е проформа
113
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пак ще изкара някой лев от Боко, да създава хаос и да поведе ***, за които живота се състои в кръчмите. Иначе е безсмислен...Толкова простотия по хората...
112
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "ДО 113" "става дума за Ваксинирани Хора или Прекарали Болестта ." -- Е, значи за баби, както и за малкото хора, които са се минали да си правят тест като са боледували. Пак е безсмислено.