Радев връчи третия мандат на БСП, ще има ли правителство?

Нинова: Разбираме отговорността си, ще положим всички усилия
Обновена: 27 авг 2021 10:28 | 27 авг 2021 09:37, Веселина Йорданова
275

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

Президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на БСП.

Още по темата
Получи го лидерът на социалистите Корнелия Нинова, която дойде в Президентството с представители на партията.

Тя е упълномощена от партията да вземе мандата, с който БСП да определи кандидат за министър-председател.

Мандатът вече многократно беше определян като кризисен, защото е последен шанс за кабинет в рамките на този парламент.

Президентът Румен Радев напомни, че за него той има правото на избор и че е избрал БСП по много причини.

БСП е партия, която изповядва ценностите свобода, солидарност, справедливост, БСП съхрани откритост и диалогичност при досегашните усилия за съставяне на кабинет, но най-важните причини са хилядите почтени социалисти, които познавам, каза президентът.

Той изрази увереност, че те и вътрешнопартийната демокрация са гарант, че третият мандат ще бъде употребен за съставяне на правителство около ясни ценности, отчетен политически профил и безспорни познати на обществото личности.

България има нужда от лидерство, размиването на политическата отговорност зад експертна и друга подобна формула няма как да реши проблемите по разграждане на проваления властови модел, подчерта Радев.

Нинова заяви, че социалистите разбират отговорността, която поемат и ще положат всички усилия да съставят редовен кабинет с мнозинство в парламента, което да предприеме мерките за реформи, за промяна на досегашния модел на управление, да гарантира в следващите месеци стабилност на България и сигурност на българските граждани.

Знаем, че сме изправени пред предизвикателства като народ и ще опитаме как можем да дадем гаранции за сигурност и стабилност, ще опитаме всичко, каза лидерът на социалистите.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
4
 
23
 
! Отговори
Жу преди 2 години
Това ще му е на явлението Радев. Поигра си на президент. Сега е време да си обира тъкъмите и да отстъпи място на сериозни хора да изпълнят институцията с истинско съдържание.
152
12
 
6
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До Анонимен 168: Е, това е мнение на гербаджийски ***. Проблемът на опорните ви точки е, че се опитвате да представяте желаното за действително. А времето на бат'ви Бойко изтече. Министерският съвет вече отвън ще го гледа. А сменят ли Гешев, ще стане и клиент на прокуратурата.
151
1
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
До Анонимен: Аха, взе да ми се изяснява. Прокопиев не ми се вижда много червенобузест, но щом казвате. А ако Христо Иванов имаше по-къс нос, как щеше това да промени политическата му позиция?
150
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пиарите на Нинова преиграват много и от това изкуствено поведение няма да спечели нищо - дори да и сложат кариочка с червена коледна звезда като ореол. Няма как по онова време жена на 28 години да влезе в голямата политика ако не е агент на чужда държава. Няма и как да има онези пари, с които купи Техноимпекс.Много изкуствено говори. Позира в пози, които я правят още по-смешна. Хората се подиграват с нея. В партията и има разцепление. Срутището БСП отива в канала.
149
3
 
3
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
А ето и новина за братската ни дружба с Украйна: "На 23 того България се присъедини към декларация на 46 държави, която обявява Русия за държава окупатор заради анексирането през 2014 г. на Кримския полуостров заедно с град Севастопол. Нашата страна бе представена от министъра на външните работи Светлан Стоев". .................... Честито на русофобите.
148
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червенобузестият сигурно е Прокопиев и му е ментор.Пинокио или заради дългият нос или за лъжене.
147
0
 
6
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
До ОТГОВОР: "всеки знае пинокио е Христо Иванов - Бойкикев, наследник на славна комунистическа фамилия и в сегашно време е верен слуга на червенобузестия червенотиквеничков". ............................................................................ Опитвам се да открия логиката на тази опорна точка. Добре, Христо Иванов има роднини, които са били кадри на БКП. Много хора имат. Защо за това да му се лепи етикет "Пинокио"? И кой е "Червенобузестия червенотиквеничков"? Не че има връзка с темата.
146
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ооо звезден миг ,след 12години и мандат.Сама не можа ,но комуниста Радев я ощастливи.
145
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РР дава мандата на БСП защото чака подкрепа на президентските избори наесен!
144
3
 
10
 
! Отговори
до 156 преди 2 години
Убиват дядото на Христо Бойкикев в Берлин по време на голямата чистка. Бил е в лагера ГУЛАГ.След като е изключена от БКП по-късно Мария Бойкикева става член на БСП. В Пазарджик през 1989г. майката на Хрискто направи протест в защита на Доган. Много плака за чичо Меди.Първоналачно Христо ползва фамилията на дядо си заради девиденти по време на режима. Дядо му е български комунист.Сестрата на Христо е агент на Първо управление на ДС.Работи като историк в БАН. Срамува се от фамилията Бойкикеви.
143
1
 
7
 
! Отговори
до 156 преди 2 години
Не го е сменил на Бойкикев.Срамува се от родата по майчина линия. Дядо му Недлко Бойкикев се жени за рускиня генерал от Червената армия в Москва.Майка му Мария Бойкикева е родена в Москва.Убиват дядо му по време на голямата чистка в Белни защото е руски агент.Дядо му е от македонски род комунист и политически емигрант.След деветосептемврийсйкия преврат майката на Христо идва в България и става член на БКП.След това е изключена заради десидентски организации.През 1989г.защитаваше Доган в затвора.
142
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля се Петков и Василев да не се откажат, те са единствената ни надежда да се отървем от задкулисието. След предателството на чалгаря, в което никога не съм се съмнявал, тези момчета могат да поведат България по европейски път.
141
1
 
21
 
! Отговори
ОТГОВОР преди 2 години
всеки знае пинокио е Христо Иванов - Бойкикев, наследник на славна комунистическа фамилия и в сегашно време е верен слуга на червенобузестия червенотиквеничков
140
0
 
11
 
! Отговори
Протестиращ преди 2 години
Е сега червената кралица със синьо сърце ако не получи оргазъм друг път никога хо хо хо
139
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така си е сменил кмето от Бойкикев, защо го е сменил?
138
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ВъпросТози, който си е сменил името от Бойкикев.
137
0
 
0
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
До ОФ-ето: И кой е Пинокио, че нещо се обърках? Тази опорна точка нещо съм я пропуснал.
136
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото новите говореха против мерките, а сега налагат по-лоши и от тези на ББ. ----///---- Я пак? КОП-та между градовете, полицейски пост пред гората, на излизане от селото? Маски по улиците? Я по-полека! Борисов -тьпигьоза няма кой да го бие.
135
1
 
9
 
! Отговори
виж ти преди 2 години
До Анонимен 136А кой ще ги плати тия "нови протести"?Щото ако не знаеш т.н." протести" бяха платени!?Щото за някои те бяха част от купона,но сега идва зима,и нещата стават сериозни!
134
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков е нула, също толкова е политик и експерт, колкото двамата "експерта" на ИТН - Шнорхела и Петър Илиев. Кирил петков е попълнил декларация с невярно съдържание и изразява открито незачитане на основния закон на Държавата.

Спонсорирани публикации